Πρωτοσέλιδα εφημερίδων

ΣΗΜΕΡΙΝΗ: Με τίτλο “Χ. Γιωρκάτζη και ανακριτές στην Κεντρική”  αναφέρει ότι κατά πάσα πιθανότητα μεταβαίνουν σήμερα ανακριτές στην Κεντρική που ασχολούνται με τις έρευνες για τον ΕLA και ότι η Διοικητής διαμηνύει ότι δεν παραιτείται. Σε άλλο θέμα η εφημερίδα προβάλλει συνέντευξη της νέας αν. Διευθύντριας των Φυλακών Άννας Αριστοτέλους, η οποία αναφέρεται σε αλλαγές εκ βάθρων στις Φυλακές. Επίσης η “Σ” με φωτογραφία αναφέρεται στη νέα κυνηγετική περίοδο, σημειώνοντας ότι “επέστρεψαν ‘παπαγάλοι’ και βρεγμένοι.”

ΑΛΗΘΕΙΑ: Κύριό της θέμα υπό τον τίτλο “Απομακρύνονται οι διαπραγματεύσεις” και αναφέρεται στις δηλώσεις του ΠτΔ για το ενδεχόμενο επανάληψης των συνομιλιών. Συναφώς αναφέρεται ότι η Άγκυρα ψάχνει να βρει πλατφόρμα για γεωτρήσεις και στρέφεται προς τη Ρουμανία. Σε άλλο θέμα η “Α” γράφει ότι σύμφωνα με το περιβάλλον της Χρυστάλλας Γιωρκάτζη δεν τίθεται θέμα παραίτησής της. Επίσης προβάλλει έρευνα του Γενικού Ελεγκτή για παράνομη και παράτυπη απόσπαση και ανανέωση εργοδότησης υπαλλήλου στις Βρυξέλλες.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Κύριο θέμα  “Οι Αμερικανοί ξανάρχονται”, αναφέρει στο κύριό του ρεπορτάζ ότι ο ΥΦΥΠΕΞ των ΗΠΑ έρχεται στη Λευκωσία αύριο και θα συζητήσει θέματα ενέργειας ενώ Τετάρτη και Πέμπτη θα βρίσκεται στο νησί ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ. Σε άλλο θέμα ο “Φ” γράφει ότι προσθήκη στο συμβόλαιο της Χρ. Γιωρκάτζη αύξησε τις απολαβές της κατά 50,000 ευρώ. Επίσης η εφημερίδα προβάλλει τις έρευνες στην κοινότητα Εργατών όπου, μεταξύ άλλων, διαφάνηκε ότι για δέκα χρόνια κατακυρώνονταν προσφορές σε εργολάβο για μεταφορά σκουπιδιών, ο οποίος είναι στενός συγγενής της συζύγου του Κοινοτάρχη.

ΧΑΡΑΥΓΗ: Πρωτοσέλιδό της θέμα, υπό τον τίτλο “Ύποπτες κινήσεις για τον έλεγχο της BOC”, και γράφει ότι παρελθόν με υποψίες για σκοτεινές πρακτικές φαίνεται να έχουν πολλά υποψήφια μέλη για το ΔΣ της Τρ. Κύπρου τα οποία εισηγήθηκε ο μεγαλομέτοχος Γουϊλμπορ Ρος.
Αλλού φιλοξενεί τις δηλώσεις ΥΠΟΙΚ και γράφει ότι εμφανίζεται `απρόθυμος` για τη δημιουργία τράπεζας αναπτύξεως γιατί δεν περισσεύουν χρήματα. Επίσης η “Χ” αναφέρεται στις δηλώσεις του ΥΠΕΣ για το θέμα της Διοικητού και γράφει ότι η Κυβέρνηση δεν πείθει για την Γιωρκάτζη.