Πρωτοσέλιδα εφημερίδων

Στα πρωτοσέλιδα σήμερα προβάλλονται οι διαπραγματεύσεις για το ελληνικό χρέος και οι πιέσεις προς την Αθήνα, η ψήφιση του νομοσχεδίου για την ανάθεση των εμπορικών δραστηριοτήτων του λιμανιού Λεμεσού, οι διεργασίες και τα σενάριο στο Κυπριακό και η  αποτροπή του τριπλού φονικού στην Λάρνακα που εμπλέκει πρόσωπα του υποκόσμου.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Κύριο του θέμα με τίτλο «Αφόρητη πίεση στην Αθήνα»  αναφέρει ότι με σκακιέρα για σκληρούς παίκτες συνεχίζει να μοιάζει το ελληνικό ζήτημα αφού παραμένουν οι διαφορές και αυξάνονται οι προειδοποιήσεις. Αλλού αναφέρεται σε καταστροφή στην παραλία Fig Tree γράφοντας ότι ο ίδιος ο Δήμος Παραλιμνίου κατάφερε με αυθαίρετη επέμβασή του, να καταστρέψει την πιο δημοφιλή παραλία στον Πρωταρά την οποία διαχειρίζεται μετά την απόφαση να τοποθετήσουν βράχους και να προχωρήσουν σε επέκταση της παραλίας. Σε άλλο θέμα γράφει ότι την αποποινικοποίηση της υποχρέωσης των πολιτών να συμμετέχουν στις εκλογές μελετά το Υπουργείο Εσωτερικών

ΑΛΗΘΕΙΑ: Με τίτλο «Τελική Ευθεία για ενδιάμεση λύση» γράφει ότι η ΔΕΦΑ παραδίδει στον Υπουργό Ενέργειας την έκθεσή της με σαφώς βελτιωμένες προτάσεις από VITOL και Μ&Μ GAS και ο Υπουργός αναμένεται να ενημερώσει το Υπουργικό Συμβούλιο στις 24 Ιουνίου. Αλλού γράφει ότι με 31 ψήφους υπέρ (ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, ΕΥΡΩΚΟ) 19 εναντίον (ΑΚΕΛ, Ζαχαρίας Κουλίας) και μια αποχή (Γ. Περδίκης) ψηφίστηκε ο νόμος για την ανάθεση του εμπορικού τμήματος του λιμανιού στον ιδιωτικό τομέα. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε συνωμοσία για τριπλό φόνο, γράφοντας ότι η Αστυνομία συνέλαβε έναν ύποπτο και αναζητεί άλλους τρεις.

ΣΗΜΕΡΙΝΗ: Με τίτλο «Πόλεμος φατριών στη Λάρνακα», γράφει ότι την εκτέλεση τριών προσώπων του υποκόσμου απέτρεψε η Αστυνομία, έπειτα από μαρτυρία ατόμου, το οποίο φέρεται να εμπλεκόταν στο «σχέδιο θανάτου». Σε άλλο θέμα γράφει ότι η Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Χρυστάλλα Γιωρκάτζη «εξαφανίστηκε» πίσω από την ετήσια έκθεση, αφού δεν την παρουσίασε στον Τύπο ως είθισται λόγω «φόρτου εργασίας» και επέλεξε απλώς να την αναρτήσει στην ιστοσελίδα της ΚΤΚ. Αλλού γράφει ότι όλα δείχνουν συμφωνία στο θέμα της Ελλάδας μετά τη νέα συνάντηση Τσίπρα – Γιούνκερ.

ΧΑΡΑΥΓΗ: Τίτλος «Φορτσάρουν για ιδιωτικοποιήσεις Ημικρατικών Οργανισμών», γράφει ότι ο οδικός χάρτης που όρισαν Κυβέρνηση και Τρόικα για τις ιδιωτικοποιήσεις ξεκίνησε και χθες η βουλή με τις ψήφους ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, και ΕΥΡΩΚΟ, άνοιξε το δρόμο για το ξεπούλημα των εμπορικών δραστηριοτήτων του λιμανιού Λεμεσού, χωρίς μάλιστα η ΑΛΚ να έχει δικαίωμα να διεκδικήσει το διαγωνισμό. Αλλού γράφει ότι 170 εκ. Παιδιά εργάζονται και δεν έχουν χρόνο να είναι παιδιά όπως αναφέρει το Διεθνές Γραφείο Εργασίας (ILO). Σε άλλο θέμα γράφει ότι σφίγγουν και άλλο τα ζωνάρια με το νέο επικαιροποιημένο μνημόνιο, καθώς στόχος είναι το πρωτογενές πλεόνασμα τουλάχιστον €264 εκ. (1,5% του ΑΕΠ) για το 2015, έναντι πρωτογενούς ελλείμματος €258 εκ. που προέβλεπε το προηγούμενο.

Cyprus Mail: Με τίτλο «Η ΕΕ λέει στον Τσίπρα να σταματήσει να τζογάρει», γράφει ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αύξησε δραματικά όσα διακυβεύονται στο θέμα των συνομιλιών για το ελληνικό χρέος, ανακοινώνοντας ότι η αντιπροσωπεία του εγκατέλειψε τις διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες εξαιτίας των μεγάλων διαφορών με την Αθήνα.

Cyprus Weekly: Με τίτλο «Παιχνίδι ισχύος των εγγυητών», γράφει ότι οι ενοχλητικές εγγυήσεις ασφαλείας θα είναι σύντομα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων όταν ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί ξεκινήσουν τις ουσιαστικές διαπραγματεύσεις. Προσθέτει ότι οι ηγέτες λαμβάνουν για το θέμα ανάμεικτα μηνύματα. Σε άλλο θέμα γράφει ότι επιλέγεται προμηθευτής για την ενδιάμεση λύση του φυσικού αερίου από το τέλος του 2016. Αλλού φιλοξενεί ανάλυση για την ανάπτυξης του κοιτάσματος «Αφροδίτη» η οποία αναφέρεται στις προκλήσεις για άντληση φυσικού αερίου από το τεμάχιο 12 της Κυπριακής ΑΟΖ>