Πρωτοσέλιδα εφημερίδων

Στα πρωτοσέλιδα σήμερα προβάλλεται το θέμα με την  εκδίκαση της υπόθεσης Ρίκκου Ερωτοκρίου στο Ανώτατο, οι εξελίξεις με τα σκάνδαλα στο ΣΑΛ και το νέο τεστ για το σύνδρομο Down.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Με  τίτλο “Το ΣΑΛ μυρίζει συλλήψεις” στεγάζει το κύριό του θέμα και αναφέρει ότι ζήτημα χρόνου θεωρείται η διενέργεια συλλήψεων στο πλαίσιο των ερευνών που διέταξε ο Γενικός Εισαγγελέας για τη διασπάθιση δημοσίου χρήματος στο αποχετευτικό Λευκωσίας. Σε άλλο δημοσίευμα ο “Φ” αναφέρει ότι ο Τούρκος ΥΠΕΞ έρχεται σήμερα αιφνιδιαστικά στα κατεχόμενα για διαβουλεύσεις με τον Ακιντζί, δύο 24ωρα πριν την νέα συνάντηση των ηγετών. Αλλού αναφέρει ότι καθυστερούν οι ανανεώσεις συμβολαίων που έληξαν για κρατικά ενοίκια και ότι οι νέες διαδικασίες βάζουν σε περιπέτειες και τους ιδιοκτήτες κτιρίων.

ΑΛΗΘΕΙΑ: Με τίτλο στο κύριό της θέμα “Πυροϊ-Λεύκα-Πύλη Πάφου” αναφέρει ότι η διάνοιξη οδοφραγμάτων είναι στην κορυφή του καταλόγου των ΜΟΕ που θα συζητήσουν Αναστασιάδης-Ακιντζί στη νέα τους συνάντηση την Πέμπτη και ότι το θέμα του οδοφράγματος Πυροϊου, το οποίο περνά μέσα από στρατιωτική ζώνη, θα το συζητήσει ο Τ/κ ηγέτης με τον ΥΠΕΞ της Τουρκίας σήμερα στα κατεχόμενα. Αλλού αναφέρει ότι οι δικηγόροι του Ρίκκου Ερωτοκρίτου υπέβαλαν τρεις ενστάσεις στο Ανώτατο και ότι σήμερα είναι ορισμένη στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας η ποινική υπόθεση εναντίον του Βοηθού Εισαγγελέα και δύο δικηγόρων. Επίσης η “Α” στην πρώτη της σελίδα αναφέρεται σε εξελίξεις με σκάνδαλα τα οποία είχε εντοπίσει ο Γενικός Ελεγκτής μεταξύ αυτών το θέμα του ΣΑΛ, του ΤΕΠΑΚ και του Ωκεανογραφικού Κέντρου.

ΣΗΜΕΡΙΝΗ: Με τίτλο “Ούτε βήμα πίσω στο θέμα του φυσικού αερίου”  γράφει ότι η Αγκυρα τορπιλίζει τα πάντα με δηλώσεις για τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Τουρκίας στο Κυπριακό και το θέμα του φυσικού αερίου ενώ την ίδια ώρα ο Τσαβούσογλου έρχεται στα κατεχόμενα για να δώσει γραμμή, όπως αναφέρει, στον Ακιντζί. Αλλού η εφημερίδα αναφέρει ότι ναρκαλιευτές μεταβαίνουν σήμερα στο ναρκοπέδιο στο Μάμμαρι όπου νάρκες έχουν μετατοπιστεί λόγω βροχών και πλημμυρών. Σε άλλο δημοσίευμα η “Σ” προβάλλει την άσκηση Αργοναύτης στην Κύπρο και τις δηλώσεις του ΥΠΑΜ για το θέμα.

ΧΑΡΑΥΓΗ:   Με τίτλο “Αγία Τράπεζα έκανε το μνημόνιο ο Χάρης”  αναφέρεται στο κύριό της θέμα στις δηλώσεις του ΥΠΟΙΚ ότι η όποια τροποποίηση στο νόμο για τις εκποιήσεις θα διακινδυνεύσει το πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής. Σε άλλο δημοσίευμα αναφορά γίνεται στο ΕΕΕ και η εφημερίδα αναφέρει ότι από τις 22,000 λήπτες δημοσίου βοηθήματος μέχρι τώρα ελέγχθηκαν οι 10,0000. Επίσης η “Χ” προβάλλει στην πρώτη της σελίδα την εκδίκαση σήμερα της ποινικής υπόθεσης που καταχώρησε εναντίον του Ρίκκου Ερωτοκρίτου και τριών άλλων προσώπων η Νομική Υπηρεσία.