Πρωτοσέλιδα εφημερίδων

Στα πρωτοσέλιδα σήμερα προβάλλεται η συνάντηση του Προέδρου με τον Ακιντζί, το σκάνδαλο ΣΑΛ και οι εξελίξεις με τις αποκρατικοποιήσεις.

ΠΟΛΙΤΗΣ: Με κύριο  θέμα «Χαλαρά… στο Χάνι» γράφει επίσης για τη βόλτα Αναστασιάδη – Ακιντζί αναφέροντας ότι το Κυπριακό βγαίνει για λίγο από τις κλειστές αίθουσες και περπατά στους δρόμους της μοιρασμένης Λευκωσίας. Αλλού γράφει ότι μέσα στο 2ο δεκαπενθήμερο Ιουλίου τοποθετείται η επίσκεψη του Προέδρου της Κομισιόν στην Κύπρο η οποία θα σηματοδοτήσει και την επίσημη έκφραση της πρόθεσης της ΕΕ να εμπλακεί ενεργά στην παρούσα διαδικασία του Κυπριακού. Σε άλλο του θέμα ο «Π» γράφει ότι εκτός του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων μένει τελικά η ΑΗΚ.

ΑΛΗΘΕΙΑ: Με τίτλο «Περπατούν μαζί τον μακρύδρομο» γράφει ότι σε μια κίνηση ισχυρού συμβολισμού Αναστασιάδης και Ακιντζί θα περιδιαβάσουν στην Παλιά Λευκωσία και από τις δύο πλευρές της γραμμής. Αλλού γράφει ότι έρχεται τον Ιούλιο ο Γιούνκερ και ότι αντικρίζει θετικά το αίτημα της Κύπρου για ενεργότερη εμπλοκή της ΕΕ στη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι απειλητικό τηλεφώνημα δέχτηκε χθες φιλικό πρόσωπο του Δήμαρχου Πάφου το οποίο θα έπρεπε να διαβιβαστεί στο δήμαρχο, όπως του λέχθηκε.

ΣΗΜΕΡΙΝΗ: Με τίτλο «Πάνε βόλτα για να στείλουν μηνύματα» γράφει ότι Νίκος Αναστασιάδης και Μουσταφά Ακιντζί θα περπατήσουν σήμερα στην οδό Λήδρας, τόσο στο ελεύθερο όσο και στο κατεχόμενο κομμάτι του ιστορικού δρόμου της πρωτεύουσας, σε μια προσπάθεια να στείλουν μηνύματα ενόψει της έναρξης της διαδικασίας των διαπραγματεύσεων στις 28 Μαΐου. Σε άλλο της θέμα η «Σ» γράφει ότι την προσωπική εμπλοκή του Γενικού Εισαγγελέα στο διαφαινόμενο σκάνδαλο του ΣΑΛ ζήτησε χθες ο Γενικός Ελεγκτής. Αλλού γράφει ότι οι κάτοικοι Αθηένου θέλουν άνοιγμα του οδοφράγματος Πυροΐου.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Κύριο του θέμα κάτω από τον τίτλο «Γνωμάτευση – φωτιά για ΑΤΗΚ» και γράφει ότι μια γνωμάτευση του νομικού συμβούλου της ΑΤΗΚ φαίνεται ότι έβαλε φωτιά στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για τις ιδιωτικοποιήσεις. Αλλού γράφει ότι τρία ενεργειακά έργα ύψους €411 καθίστανται βιώσιμα χωρίς ν επιβαρύνονται τα δημόσια ταμεία και οι φορολογούμενοι. Σε άλλο του θέμα ο «Φ» γράφει ότι ακόμη και με φυλάκιση προειδοποιούνται γενικοί διευθυντές του δημοσίου αλλά και προϊστάμενοι ανεξάρτητων υπηρεσιών σε περίπτωση κατά την οποία προσλαμβάνουν συγκαλυμμένα υπαλλήλους με το πρόσχημα της σύναψης συμβάσεων για αγορά ή και μίσθωση υπηρεσιών.

Cyprus Mail: Με τίτλο «Αγνοείται ακόμη η Πολίν Αν» γράφει στο κύριο της θέμα ότι η 64χρονη Βρετανή τουρίστρια τα ίχνη της οποίας χάθηκαν την Τετάρτη αγνοοείται ακόμα και ότι οι έρευνες θα συνεχιστούν σήμερα σύμφωνα με την Αστυνομία. Αλλού γράφει ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Τ/κ ηγέτης θα περπατήσουν μαζί στην παλιά Λευκωσία ως μέρος των νέων προσπαθειών για τερματισμό της εδώ και δεκαετίες διαίρεσης της νήσου. Σε άλλο της θέμα η “CM” γράφει ότι €10 εκ. δημόσιων πόρων φαίνεται να σπαταλήθηκαν σε πληρωμές που έγιναν σε ιδιώτες εργολάβους.

ΧΑΡΑΥΓΗ: Με κύριο τίτλο «Όλοι αντιδρούν κατά των ιδιωτικοποιήσεων»  γράφει ότι μετά τις συντεχνίες και τους εργαζομένους της CYTA και οι εργαζόμενοι στην ΑΗΚ βγαίνουν ενωμένοι κατά των ιδιωτικοποιήσεων. Αλλού γράφει ότι τη διάνοιξη δυο ακόμα οδοφραγμάτων θα ανακοινώσουν κατά πάσα πιθανότητα οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων την ερχόμενη Πέμπτη. Σε άλλο της θέμα η «Χ» γράφει ότι κέντρο παροχής υπηρεσιών γίνεται η Στέγη Νέα Ελεούσα.