Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα από τις εφημερίδες σήμερα

Πολίτης: Με τίτλο «Μιζαδόροι βαφτίζονται μάρτυρες» και γράφει ότι η Αστυνομία θέλει να χρίσει μάρτυρες κατηγορίας για την υπόθεση του ΣΑΠΑ τον εργολάβο Λοΐζο Ιορδάνους “που έδωσε μίζες” και τον ελεγκτή Σαβέριο Βραχίμη. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η Αρχή Λιμένων πλήρωσε ένα εκ. ευρώ σε 10 χρόνια στο δικηγορικό γραφείο Τ. Παπαδόπουλος. Επίσης γράφει ότι η Κυβέρνηση αποφάσισε να συμμορφωθεί με τις συστάσεις της επιτροπής Greco για τροποποίηση της νομοθεσίας «Περί Πολιτικών Κομμάτων», βάζοντας φρένο στα κομματικά πλυντήρια.

Αλήθεια: Με τίτλο «Έχετε και οι δύο δίκαιο» δημοσιεύει συνέντευξη του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ Έσπεν Μπάρθ Έιιντα, ο οποίος λέει ότι υπάρχει ένα πολιτικό επιχείρημα από την Τουρκία και τους Τ/κ, ότι δεν πρέπει να διαμορφωθούν καταστάσεις χωρίς αυτούς και υπάρχει ένα νομικό επιχείρημα της ε/κ πλευράς, ότι μπορεί να λαμβάνει αποφάσεις χωρίς να ρωτά τους Τ/κ, προσθέτοντας ότι έχουν και οι δύο δίκαιο. Σε άλλο θέμα, δημοσιεύει πρακτικά από τη σύσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας με έξι μέλη του τότε ΔΣ των Κυπριακών Αερογραμμών στις 13 Νοεμβρίου και κάνει λόγο για «αδιάβαστους συμβούλους». Επίσης, γράφει ότι ο Γενικός Ελεγκτής εισηγείται να ψηφίζεται ο προϋπολογισμός των Συμβουλίων Αποχετεύσεων από τη Βουλή.

Σημερινή: Με τίτλο «Κάτι κινείται στα ακίνητα» καθώς τα μηνύματα που έρχονται από τις επαρχίες Λεμεσού και Πάφου είναι ενθαρρυντικά, προσθέτοντας όμως ότι είναι μακρινό σενάριο ακόμη η επάνοδος της αγοράς σε πορεία ανάκαμψης. Αλλού γράφει ότι οι τιμές στις υπεραγορές είναι πάνω-κάτω όπως πέρυσι και ότι τα καταστήματα και υπεραγορές ξεκίνησαν να προσφέρουν πιο συμφέρουσες τιμές και προσφορές ενόψει εορτών. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην παρουσίαση του προγράμματος Sweetie 1,000, που αποκάλυψε την έκταση και το βάθος του διαδικτυακού παιδικού σεξουαλικού τουρισμού.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο «Πρέσινγκ από το Λονδίνο» γράφει ότι προβλήματα προκαλεί το Λονδίνο στη Λευκωσία σε μια συγκυρία ιδιαίτερα ευαίσθητη λόγω των συνεχιζόμενων τουρκικών προκλήσεων στην ΑΟΖ, προκειμένου να πετύχει ξεπάγωμα δύο τουρκικών κεφαλαίων, με τον Υφυπουργό Εξωτερικών Ντέιβιντ Λίντινγκτον να βολιδοσκοπεί την περασμένη εβδομάδα τον Υπουργό Εξωτερικών. Σε άλλο θέμα γράφει ότι δεκατέσσερις άνεργοι αντιστοιχούν για κάθε κενή θέση εργασίας. Επίσης, γράφει ότι η Άγκυρα παρουσιάζεται έτοιμη να κλιμακώσει την ένταση και να δημιουργήσει κλίμα εκφοβισμού στην περιοχή.

Χαραυγή: Με τίτλο «Πρωτοβουλίες για άρση του αδιεξόδου» γράφει στο κύριο θέμα της ότι το ΑΚΕΛ προειδοποιεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τον υπαρκτό κίνδυνο κατάρρευσης της διαδικασίας των διαπραγματεύσεων ή συνέχισής της με το φυσικό αέριο να είναι στο τραπέζι. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας ζητά να ξεκαθαρίσει ότι ο ρόλος του Επιτρόπου Περιβάλλοντος περιορίζεται μόνο σε αυτόν του συμβούλου, εισηγούμενη παράλληλα δημιουργία ξεχωριστού Υπουργείου Περιβάλλοντος. Επίσης δημοσιεύει διπλή συνέντευξη με τον Υπουργό Παιδείας Κώστα Καδή και τον βουλευτή του ΑΚΕΛ Γιώργο Γεωργίου για το νέο σύστημα διορισμών στην εκπαίδευση.

Καθημερινή: Με τίτλο «Δεν συζητώ φυσικό αέριο χωρίς λύση» δημοσιεύει συνέντευξη του Προέδρου Αναστασιάδη, ο οποίος στέλνει σαφέστατο μήνυμα ότι η διαχείριση του φυσικού πλούτου της Κύπρου δεν μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης με τους Τ/κ χωρίς λύση του Κυπριακού, ενώ λέει ότι η ε/κ δεν θα επιστρέψει στο τραπέζι του διαλόγου με τη λήξη ισχύος της Navtex, αποκαλύπτοντας παράλληλα ότι κάποιοι θα φύγουν από το Προεδρικό όταν επιστρέψει απόο τη Νέα Υόρκη μετά τη χειρουργική επέμβαση. Αλλού γράφει ότι παραμένει ανοιχτό το ζήτημα Χρ. Γιωρκάτζη. Επίσης γράφει ότι η ταρίφα για κάθε έργο του ΣΑΠΑ ήταν 20% και προπληρωμένη και αναφέρεται σε αποκαλυπτικές λεπτομέρειες για το σκάνδαλο με τις μίζες.

Μάχη: Με τίτλο «Επί ξυρού ακμής» γράφει στο κύριο θέμα της ότι ως επιθανάτιος βρόγχος ερμηνεύονται τα όσα με καταιγιστικούς ρυθμούς αποκαλύπτονται για τις Κυπριακές Αερογραμμές και κυρίως για τις διαδικασίες, τις προσφορές και τα συμφέροντα στην πορεία αναζήτησης στρατηγικού επενδυτή. Ακόμη γράφει ότι παρασκηνιακά πλέον θα προσπαθήσουν τα ΗΕ να διαμορφώσουν συνθήκες για επανάληψη συνομιλιών. Επίσης αναφέρει ότι αναγνώριση από τον τουρκικ