Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

efimerides

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα από τις εφημερίδες σήμερα  

Σημερινή: Με τίτλο “Πάγωσαν τα πάντα” γράφει για επιζήμια κόντρα Κληρίδη – Ερωτοκρίτου στην Εισαγγελία και αναφέρει ότι μεταξύ άλλων, κόλλησαν καυτές υποθέσεις όπως το οικονομικό “ναυάγιο”, υπάρχουν σκέψεις για εγγραφή του θέματος στην Επιτροπή Νομικών και το Προεδρικό έχει πλέον τυπικές σχέσεις με την Γενική Εισαγγελία. Αλλού για την υπόθεση ΚΟΑ η εφημερίδα γράφει ότι αποκαλύπτει στοιχεία – φωτιά για τις δράσεις του λογιστή. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε νέο σύστημα για τα σκουπίδια και πως ουσιαστικά θα εφαρμοστεί η αρχή “ο ρυπαίνων πληρώνει”.

Αλήθεια: Με τίτλο “Λύση σύντομα” αναφέρεται στο Κυπριακό και γράφει ότι στόχος είναι να υπάρξει προσυμφωνία ως το Σεπτέμβριο και κοινή συνάντηση με Μπαν Γκι – μουν στη Νέα Υόρκη. Αλλού γράφει ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ διαμήνυσε “εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία” και αναφέρεται στα μηνύματα που έστειλαν ΗΠΑ και Ρωσία. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στη λίμνη “Χαβούζα” των Κουκλιών Αμμοχώστου, ένα υγροβιότοπο άγνωστο και ξεχασμένο για τους περισσότερους.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο “Δρόμος χωρίς επιστροφή” ότι τα ΗΕ θεωρούν πως το Κυπριακό εισήλθε στην τελική του φάση και προσθέτει ότι τα ΜΟΕ θα είναι τηλεφωνία και ηλεκτρισμός. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στον Μουσταφά Ακιντζί και μέσω αφηγήσεων από γείτονες του στη Λεμεσό κάνει μια ανασκόπηση των χρόνων που έζησε εκεί. Αλλού γράφει για τη διαδικασία με την οποία θα γίνονται οι εκποιήσεις ενυπόθηκων ακινήτων, στην οποία αναφέρεται ως διαδικασία – εξπρές.

Χαραυγή: Με τίτλο “Προτάσεις ΑΚΕΛ για νέα αναπτυξιακή στρατηγική” αναφέρεται σε πακέτο με 14 προτάσεις για ανάπτυξη και αντιμετώπιση της ανεργίας το οποίο κατέθεσε χθες το ΑΚΕΛ. Αλλού αναφέρεται στην εκδήλωση Ε/κ και Τ/κ για άνοιγμα του οδοφράγματος Δερύνειας και γράφει για στήριξη στην διαπραγματευτική διαδικασία. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε συνέντευξη του Τουμάζου Τσιελεπή, ο οποίος – μεταξύ άλλων – είπε ότι ο Ακιντζί είναι ένας ηγέτης που θέλει λύση.

Καθημερινή: Με τίτλο “Διακυβέρνηση από Ανώτατο” γράφει για πολιτειακό αδιέξοδο που φέρνει σωρεία υποθέσεων ενώπιον των 13 μελών του Σώματος. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η Τουρκία αλλάζει αμανέ για το Κυπριακό και λέει ότι τη συμφέρει η λύση και αναφέρεται σε έκθεση του κέντρου στρατηγικών μελετών της Τουρκίας SETAV. Αλλού γράφει ότι ο Υπουργός Συγκοινωνιών δήλωσε στην εφημερίδα πως θα τελειώσει σε εννιά μήνες με την διαδικασία εισόδου επενδυτών στα λιμάνια.

Μάχη: Με τίτλο “Επένδυση στα ΜΟΕ” αναφέρεται στο Κυπριακό και γράφει ότι Αναστασιάδης – Ακιντζί θα τα λένε δυο φορές το μήνα. Αλλού γράφει ότι πριν το τέλος του μήνα η Βουλή ψηφίζει το σχετικό νομοσχέδιο και θα αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για τη δημιουργία καζίνο στην Κύπρο. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην επ` αόριστον αποβολή Κατσουρίδη και γράφει ότι το ΑΚΕΛ τρώει τα παιδιά του.

Sunday Mail: Με τίτλο “Ενωμένο μέτωπο για τις διελεύσεις” γράφει ότι οι κάτοικοι της Αμμοχώστου απαιτούν “το δρόμο της επιστροφής” ενώ έχει αρχίσει η διέλευση από τα οδοφράγματα χωρίς τη συμπλήρωση εγγράφου. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι οι Ιρλανδοί δείχνουν να υποστηρίζουν τους γάμους ατόμων του ίδιου φύλου. Αλλού γράφει ότι οι “κυνηγοί” μετάλλων ψάχνουν περισσότερα μέρη στην Κύπρο για τις έρευνες τους και ζητούν νομοθεσία όπως στο Ηνωμένο Βασίλειο που τους αποζημιώνει νομικά για τα ευρήματα που ανακαλύπτουν.