Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

efimerides

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα από τις εφημερίδες σήμερα

Σημερινή: Με τίτλο “Οι δικηγόροι του…“Διαβόλου“;” και δημοσιεύει μεγάλη έρευνα για το ποιά δικηγορικά γραφεία κυβερνούν την Κύπρο, κάποια από τα οποία, όπως αναφέρεται, καθόριζαν και καθορίζουν την πορεία του τραπεζικού κλάδου. Σε άλλο δημοσίευμα η εφημερίδα αναφέρεται στο Κυπριακό, τις εξελίξεις που προδιαγράφονται και τα καυτά θέματα που αναμένεται να συζητηθούν. Επίσης η “Σ” γράφει ότι ο Γενικός Ελεγκτής διαβλέπει κινδύνους αποτυχίας στο θέμα της διαχείρισης των οικιακών αποβλήτων και φιλοξενεί και δηλώσεις του Υπουργού Γεωργίας για το θέμα.

Αλήθεια: Με τίτλο “Νέο πλάνο διαπραγματεύσεων” γράφει ότι έρχεται αύριο ο `Ειντε και αρχίζει επαφές για επανέναρξη της διαδικασίας των συνομιλιών. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, θα γίνονται εντατικές συνομιλίες για ΜΟΕ χαμηλής πολιτικής και η Κυβέρνηση θέλει να αφήσει στο τέλος της διαδικασίας τα δύσκολα, όπως πχ το θέμα της Αμμοχώστου. Αλλού αναφέρει ότι αύριο οι νοσηλευτές και την Τετάρτη οι κυβερνητικοί γιατροί εξαγγέλλουν απεργίες. Σε άλλο ρεπορτάζ η “Α” γράφει ότι καταβάλλονται ύστατες προσπάθειες για συμφωνία μεταξύ Αθήνας και Ευρωζώνης.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο “Σενάριο για ενδιάμεση λύση” αναφέρει στο κύριό του θέμα ότι στόχος των ΗΕ είναι να υπάρξει καταρχήν συμφωνία το Σεπτέμβριο στη Νέα Υόρκη, με τη διαδικασία να αρχίζει το Μάιο και να ολοκληρώνεται τους επόμενους μήνες. Αλλού αναφέρει ότι το σχέδιο του Κυπριακού Οργανισμού Ανάπτυξης Γης (ΚΟΑΓ) θα καλύπτει δάνεια μέχρι 300,000 ευρώ για κύρια κατοικία με αξία χαμηλότερη των 250,000. Επίσης ο “Φ” προβάλλει τις πρόσφατες παράνομες εκλογές στα κατεχόμενα και αναφέρεται στο πώς αλλάζει το σκηνικό και ποιές δυσκολίες έχει να αντιμετωπίσει ο Ακιντζί.

Χαραυγή: Με τίτλο  “Σύντομα λύση για να είναι πιο ευνοϊκή” φιλοξενεί συνέντευξη του Προέδρου Αναστασιάδη ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρει ότι τα προτεινόμενα ΜΟΕ δημιουργούν μια νέα δυναμική ενόψει της επανέναρξης των συνομιλιών. Αλλού αναφέρει ότι η Κυβέρνηση με την Τρόικα συμφώνησαν σε επίσπευση των ιδιωτικοποιήσεων στο νέο επικαιροποιημένο μνημόνιο, το οποίο αναμένεται να κλείσει ως την προσεχή Παρασκευή. Σε άλλο ρεπορτάζ η “Χ” αναφέρει ότι το παλιό ΓΣΠ “ξεπουλιέται” και ότι διαγράφηκε ο σχεδιασμός για ανάπλαση του χώρου.

Sunday Mail: Με τίτλο “`Κανένα` μέλλον για τους πρόσφυγες των Βάσεων” αναφέρει ότι εδώ και σχεδόν 17 χρόνια 21 μετανάστες των οποίων η βάρκα ναυάγησε στα ανοικτά του Ακρωτηρίου κοντά στις Βρετανικές Βάσεις φιλοξενούνται σε πρόχειρο οικισμό και δεν έχουν ούτε δουλειά. Αλλού γράφει για τις “εκλογές” στα κατεχόμενα και τη θέληση των Τ/κ να αποστασιοποιηθούν από την Αγκυρα. Επίσης αναφορά γίνεται στην γέννηση της κόρης του Πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Δούκισσας του Κέιμπριτζ χθες το πρωί.

Καθημερινή: Με τίτλο “Κλίμα ανάκαμψης και προοπτικής” και αναφέρεται στις επόμενες κινήσεις στο Κυπριακό, με την επανάληψη των συνομιλιών και σε δηλώσεις στην εφημερίδα του Μουσταφά Ακιντζί ο οποίος θεωρεί πως μέσω ΜΟΕ και λύσης θα υπάρξει απασχόληση και ανάπτυξη στο νησί. Αλλού φιλοξενεί συνέντευξη του Προέδρου του ΔΗΣΥ, ο οποίος αναφέρεται στο Κυπριακό και την οικονομία θεωρώντας ότι η χώρα βρίσκεται σε σταθερή οικονομική τροχιά. Επίσης η “Κ” φιλοξενώντας και φωτογραφία αναφέρεται στα φονικά ρίχτερ στο Νεπάλ και τη μεγάλη ανθρωπιστική κρίση.

Μάχη: Με τίτλο  “Ανώμαλη προσγείωση” και γράφει ότι λίγες μόνο μέρες μετά τη νίκη του Ακιντζί η Αγκυρα “τράβηξε αυτιά” και δείχνει αμετακίνητη στις θέσεις της στο Κυπριακό. Σε άλλο ρεπορτάζ αναφέρεται στην πρόσφατη τριμερή της Λευκωσίας και στη κοινή διακήρυξη Λευκωσίας-Αθήνας-Καϊρου. Επίσης η “Μ” φιλοξενεί συνέντευξη του `Ελληνα πρωταθλητή στο kick boxing Μιχάλη Ζαμπίδη, ο οποίος βάζει τέλος στην καριέρα του.