Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

efimerides

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα από τις εφημερίδες σήμερα

Σημερινή: Με τίτλο “Οι Ε/κ κρατούν μικρό καλάθι”, δημοσιεύει δημοσκόπηση σύμφωνα με την οποία τέσσερις στους δέκα δεν αναμένουν να αλλάξει οτιδήποτε στο Κυπριακό σε περίπτωση επικράτησης του Μουσταφά Ακιντζί κατά τις σημερινές “εκλογές” στα κατεχόμενα, με τον ίδιο πάντως να αποτελεί την πρώτη επιλογή των Ε/κ σε ό,τι αφορά το Κυπριακό. Σε άλλο θέμα προβάλλει συνέντευξη του Άντρου Κυπριανού που ζητά “διαφάνεια τώρα για τα περιουσιακά στοιχεία όλων των πολιτικών”. Αλλού γράφει ότι πτώχευσε το καζίνο Caesars που ενδιαφέρθηκε για την Κύπρο.

Αλήθεια: Με τίτλο “Με ποιόν θα διαπραγματευθούμε;” αναφέρεται στις εκλογές στα κατεχόμενα και γράφει ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά ως προς το αποτέλεσμα, δεν μπορεί να γίνει ασφαλής πρόβλεψη για ένα τόσο μικρό εκλογικό σώμα με αρκετούς απρόβλεπτους παράγοντες που επηρεάζουν το εκλογικό αποτέλεσμα. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ετοιμάζεται για μονομερή ΜΟΕ ενόψει επανέναρξης των διαπραγματεύσεων. Αλλού αναφέρεται στο παρασκήνιο μεταξύ των κομμάτων για την αλλαγή του εκλογικού νόμου.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο “Κατεβάζουν ΜΟΕ από το ράφι”, γράφει ότι στο προσκήνιο θα επανέλθουν την επόμενη περίοδο τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) ως εργαλείο που θα ενισχύσει τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων. Αλλού γράφει ότι η μεγάλη μάχη σήμερα για τον ηγέτη του κατοχικού καθεστώτος προκρίνει και την προοπτική της λύσης του Κυπριακού αλλά και της διατήρησης της ταυτότητας της τ/κ κοινότητας. Αλλού γράφει ότι “ξεπαγώνουν” κεφάλαιο για την Τουρκία.

Χαραυγή: Με τίτλο “Με το βλέμμα στην εκλογή Ακιντζί ή Έρογλου”, γράφει ότι οι Τουρκοκύπριοι οδηγούνται σήμερα στις κάλπες και καλούνται να επιλέξουν τον νέο τους ηγέτη μεταξύ των Μ. Ακιντζί και Ντ. Έρογλου. Σε άλλο θέμα γράφει ότι γιατροί και νοσηλευτές οδεύουν στο δρόμο των κινητοποιήσεων. Αλλού γράφει πως “λαβύρινθος γεμάτος αγκάθια το πλαίσιο αφερεγγυότητας”.

Sunday Mail: Με τίτλο “Φόβοι για την ασφάλεια σε ενεργειακό κέντρο”, γράφει ότι η επάρκεια των μέτρων ασφάλειας και υγείας του κράτους που σχετίζονται με το Ενεργειακό Συγκρότημα στο Βασιλικό αμφισβητήθηκε προτού καν αρχίσει η ανάπτυξη του χώρου. Σε άλλο γράφει ότι η Κύπρος δεν θα χρειαστεί το σύνολο των €10 δισ που πήρε από την τρόικα των διεθνών δανειστών όπως ανακοίνωσε ο οίκος αξιολόγησης Fitch. Σε άλλο θέμα γράφει πως ένα τόνο τενεκεδένιων δοχείων μάζεψε το Σάββατο ο φιλανθρωπικός οργανισμός Cans for Kids.

Καθημερινή: Με τίτλο “Ακιντζί με Βαρώσι έναντι του αεροδρομίου Τύμπου”, γράφει ότι με θέση πως η διαπραγμάτευση και τα ΜΟΕ θα πρέπει να είναι μία ταυτόχρονη διαδικασία, αφού τα Μέτρα θα στηρίξουν τη διαδικασία λύσης, ο Μουσταφά Ακιντζί εμφανίζεται έτοιμος να μπει σε διαπραγματεύσεις με τον Νίκο Αναστασιάδη. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε παροξυσμό για τον νέο “Πόλεμο των άστρων”. Αλλού αναφέρει ότι είναι αυξημένος ο κίνδυνος για Grexit.

Μάχη: Με τίτλο “Μεγάλες προσδοκίες”, γράφει πως ενεργό συμμετοχή της Μόσχας και του Παρισιού στις διεργασίες για το Κυπριακό -σαν αντίβαρο της συμμετοχής Αμερικανών και Βρετανών- επεδίωξε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης κατά τις διμερείς συναντήσεις που είχε με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και τον Πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, στο Ερεβάν της Αρμενίας. Σε άλλο θέμα γράφει για διεθνή άσκηση με το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό. Αλλού προβάλλει αναφορές του ΥΠΟΙΚ για την οικονομία.