Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα από τις εφημερίδες σήμερα  

Φιλελεύθερος: Με τίτλο “Φάκελος με ύποπτα δάνεια” γράφει ότι ανοίγει ο ασκός του Αιόλου για πρώην στελέχη του Συνεργατισμού και αναφέρει ότι στην επιφάνεια (έρχεται) τραπεζικό σκάνδαλο που αφορά τη ΣΠΕ Στροβόλου, το οποίο ήδη έχει καταγγελθεί στην Αστυνομία από νομικό σύμβουλο του Συνεργατισμού. Αλλού γράφει ότι ο Έλληνας ΥΠΕΞ, μετά από συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ, έστειλε μήνυμα στην Άγκυρα απαντώντας στα τουρκικά τερτίπια για λύση εντός του 2015. Αλλού γράφει ότι αλλάζει εκ βάθρων το δημόσιο σχολείο.

Αλήθεια: Με τίτλο “Ύποπτα δάνεια σε αξιωματούχους” γράφει πως στοιχεία για ατασθαλίες σε μεγάλο αριθμό ύποπτων δανείων της ΣΠΕ Στροβόλου με εμπλοκή πρώην, αλλά και νυν αξιωματούχων του Συνεργατισμού, παραδόθηκαν χθες στους ανακριτές στην υπόθεση της κατάρρευσης της οικονομίας. Αλλού γράφει ότι τόσο ο Πρόεδρος Πούτιν όσο και ο Ολάντ εξέφρασαν τη βούληση των χωρών τους να στηρίξουν τις προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε ένα βήμα πιο μπροστά στο διάλογο για το Νέο Σύστημα Διορισμών και για τους δασκάλους.

Σημερινή: Με τίτλο “Αντίβαρο στους Αμερικανο-Βρετανούς”, γράφει ότι στήριξη στους “στιβαρούς” ώμους της Ρωσίας καθώς και στην παραδοσιακή φιλία της Γαλλίας, βρήκε, στην Αρμενία, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, όπου είχε χωριστές συναντήσεις με τους Βλαντιμίρ Πούτιν και Φρανσουά Ολάντ. Σε άλλο θέμα γράφει για έρευνα και για το “φαγοπότι” στο Συνεργατισμό. Αλλού γράφει ότι προχωρεί η διερεύνηση των καταγγελιών του Ρ. Ερωτοκρίτου.

Χαραυγή: Με τίτλο “Μετασεισμοί…από την απόφαση ΟΕΛΜΕΚ”, γράφει ότι μετασεισμούς προκαλεί η οριακή πλειοψηφική απόφαση της ΟΕΛΜΕΚ, με την οποία υιοθετείται η πρόταση για νέο σύστημα διορισμών και ότι με επιστολές μέλη της οργάνωσης ζητούν να αποχωρήσουν λόγω των χειρισμών της ηγεσίας. Αλλού γράφει ότι εκατομμύρια άνθρωποι καταδίκασαν τη γενοκτονία των Αρμενίων που εκτέλεσαν οι Νεότουρκοι το 1915. Σε άλλο θέμα γράφει ότι οι ειρηνιστές στηρίζουν τον Μουσταφά Ακιντζί και οι εθνικιστές τον Ντερβίς Έρογλου.

Cyprus Mail: Με τίτλο “Χωρίς μεταρρύθμιση δεν υπάρχει ρευστό, λέχθηκε στην Ελλάδα”, γράφει ότι οι Υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης προειδοποίησαν χθες την Ελλάδα ότι η αριστερή της κυβέρνηση δεν θα πάρει άλλη βοήθεια μέχρι να συμφωνήσει σε ένα ολοκληρωμένο οικονομικό πρόγραμμα μεταρρύθμισης, καθώς η Αθήνα παραπαίει προς τη χρεοκοπία. Σε άλλο θέμα προβάλλει φωτογραφία από τις χθεσινές εκδηλώσεις μνήμης της Αρμενικής Γενοκτονίας, στο Ερεβάν, και δήλωση του Προέδρου ότι ήρθε η ώρα η Τουρκία να αναγνωρίσει ιστορικά γεγονότα. Αλλού γράφει ότι η πρωτοβουλία Aqua Babies ξεκινά στην Πάφο.