Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα από τις εφημερίδες σήμερα 

Σημερινή: Με τον τίτλο “Για νομικό κενό μιλά η Αστυνομία”, γράφει στο κύριο της θέμα για τις καταγγελίες Ρίκκου Ερωτοκρίτου, και αναφέρει μεταξύ άλλων ότι ο Αρχηγός της Δύναμης σημειώνει τον προβληματισμό του για την ύπαρξη νομικού κενού που αφορά στον ίδιο τον Γενικό Εισαγγελέα. Σε άλλο της θέμα, γράφει για τη μεγάλη τραγωδία στη Μεσόγειο με το πολύνεκρο ναυάγιο με θύματα μετανάστες, με τον ΗΟΕ να κατηγορεί την ΕΕ ότι μετατρέπει τη Μεσόγειο σε ένα τεράστιο νεκροταφείο. Αλλού, γράφει ότι εκτός απροόπτου την ερχόμενη εβδομάδα έρχεται η Τρόικα στη Λευκωσία και ότι χθες αποστείλαμε στους δανειστές το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε για την αφερεγγυότητα.

Αλήθεια: Με τον τίτλο “Προχωρούν οι έρευνες για καταγγελίες Ρίκκου”, γράφει στο κύριο της θέμα ότι ο Αρχηγός της Αστυνομίας ξεκαθαρίζει ότι οι καταγγελίες του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα εναντίον του Γενικού Εισαγγελέα και άλλων θα διερευνηθούν όπως οι καταγγελίες οποιουδήποτε άλλου πολίτη. Αλλού, γράφει ότι στη Λευκωσία θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη τριμερής συνάντηση Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου και ότι οι διαδικασίες για επίτευξη εμπορικής συμφωνίας Λευκωσίας-Καΐρου για θέματα ενέργειας βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο. Σε άλλο της θέμα η ”Α” γράφει για ένταση στις σχέσεις ΗΠΑ-Ελλάδας λόγω νόμου που επιτρέπει την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού της 17Ν.

Φιλελεύθερος: Με τον τίτλο “Ξεσκονίζουν τις εκποιήσεις”, γράφει ότι η Τρόικα θα περάσει από το μικροσκόπιο το τελικό κείμενο των νομοσχεδίων προκειμένου να ανάψει το πράσινο φως, ενώ παράλληλα οι αποδόσεις των κυπριακών ομολόγων σημειώνουν πτώση δείχνοντας στην ουσία την έξοδο της Κύπρου στις διεθνείς αγορές. Αλλού, γράφει για τις παράνομες εκλογές στα κατεχόμενα και πως ο μεγάλος χαμένος, το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα είναι ο ρυθμιστής του αποτελέσματος της ερχόμενης Κυριακής. Σε άλλο της θέμα γράφει υπό έρευνα βρίσκονται γιατροί του δημοσίου οι οποίοι απουσιάζουν συνεχώς από τα καθήκοντα τους.

Χαραυγή: Με τον τίτλο “Πανηγυρίζουν για ανύπαρκτη προστασία”, γράφει στο κύριο της θέμα πως όταν θα τεθούν σε λειτουργία οι διαδικασίες-‘εξπρές’ εκποιήσεων που προνοούνται από τη νομοθεσία, ”θα χρειαστεί να απολογηθούν αυτοί που σήμερα πανηγυρίζουν για το δήθεν δίχτυ προστασίας”. Αλλού, γράφει για την υπόθεση των καταγγελιών Ρίκκου Ερωτοκρίτου, και πως ο Βοηθός εμπλέκει τον Γενικό Εισαγγελέα σε ποινικά αδικήματα. Σε άλλο της θέμα, γράφει για το ναυάγιο με τους μετανάστες ανοικτά της Λιβύης και πως η έκτακτη Σύνοδος Κορυφής παραπέμπει στις βαριές ευθύνες της ΕΕ.

Cyprus Mail: Με τον τίτλο “Ο δρόμος έχει στρωθεί για τη νίκη του Ακκιντζί”, γράφει στο κύριο της θέμα ότι ο βετεράνος Τ/κ πολιτικός εξασφάλισε την υποστήριξη του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος χθες βράδυ στη μάχη του να “εκλεγεί” ως ο νέος ηγέτης των Τ/κ. Σε άλλο της θέμα, και κάτω από σχετικό φωτορεπορτάζ, γράφει ότι η ΕΕ συμφώνησε να διπλασιάσει τις προσπάθειες διάσωσης στη Μεσόγειο, μετά το τραγικό ναυάγιο. Αλλού, γράφει για το θέμα των καταγγελιών του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα, και αναφέρεται σε ”πλήρη στήριξη του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη” στον Γενικό Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη.