Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα από τις εφημερίδες σήμερα

Φιλελεύθερος: Με τίτλο “Θέλουν στρόφιγγα του αερίου”, γράφει ότι η τουρκική πλευρά επιδιώκει να έχει το πάνω χέρι και να κρατά τη στρόφιγγα του φυσικού αερίου και επικαλείται πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες σε διπλωματικό επίπεδο έχει διαμορφωθεί μια φόρμουλα από την Άγκυρα, η οποία τίθεται με εκβιαστικό τρόπο προς τη Λευκωσία. Αλλού προβάλλει συνέντευξη της πρέσβειρας της Αιγύπτου, η οποία εξέφρασε την πρόθεσή της να εμβαθύνει τις σχέσεις με την Κύπρο και την Ελλάδα. Σε άλλο θέμα γράφει ότι τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και η πώληση περιουσιακών στοιχείων στο εξωτερικό είναι πρώτα στην ατζέντα του νέου ΔΣ της Τρ. Κύπρου.

Αλήθεια: Με τίτλο “Και τώρα, τριμερής με Λίβανο”, γράφει πως μεγάλο ενδιαφέρον για συμπερίληψή τους στο σκηνικό συνεργασίας της Ανατολικής Μεσογείου, επιδεικνύουν άλλες δύο χώρες της περιοχής, ο Λίβανος και η Ιορδανία. Αλλού γράφει ότι συνεργασία και με την Τουρκία βλέπει ο Τζο Μπάιντεν. Σε άλλο θέμα γράφει πως το ΔΣ του ΚΟΤ κάλεσε σε, μια τελευταία, ακρόαση τον Μάριο Χαννίδη, για να απαντήσει σε όσα του καταλογίζονται ενώ ο ΓΔ δεν έχει αποφασίσει ακόμα τι θα πράξει.

 Σημερινή: Με τίτλο “Η συνταγή του Ross για την Τρ. Κύπρου”, γράφει ότι κάθαρση, εδώ και τώρα, στοχεύοντας να στήσουν από την αρχή μια νέα τράπεζα με δυνατές προοπτικές, θα επιχειρήσουν Wilbur Ross, Γιόσεφ Άκερμαν και η ομάδα ξένων επενδυτών, που κρατούν πλέον τα ηνία της Τράπεζας Κύπρου. Αλλού γράφει ότι μικροεπιχειρηματίες φυλακίζονται σαν κακοποιοί και δολοφόνοι, προσθέτοντας ότι ο ΣΥΜΕΑ ζητά αναστολή των ποινικών διώξεων εναντίον μελών της. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε κρυμμένα μυστικά δισεκατομμυρίων στο κτίριο της Κεντρικής Τράπεζας, στη λεωφόρο Κένεντι.

Χαραυγή: Με τίτλο “Ένοχη η σιωπή της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου”, γράφει για αποκαλύψεις – φωτιά του πρώην Υπουργού Οικονομικών Κίκη Καζαμία ότι εάν το 2011 ο ΠτΔ δεν αποδεχόταν το ελληνικό κούρεμα, θα κινδύνευε με κατάρρευση και η ίδια η Κυπριακή Δημοκρατία. Αλλού προβάλλει συνέντευξη του Ευρωβουλευτή Τάκη Χατζηγεωργίου, ο οποίος σημειώνει ότι πρέπει να αξιοποιήσουμε τα προβλήματα της Τουρκίας. Αλλού προβάλλει ρεπορτάζ για τις Κυπριακές Αερογραμμές, υπό τον τίτλο “το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου”.

Sunday Mail: Με τίτλο “`Η μία πλευρά δεν μπορεί να διεκδικεί πόρους`”, γράφει ότι ο Τούρκος Πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου είπε χθες ότι οι υδρογονάνθρακες δεν μπορεί να χρησιμοποιηθούν σαν όπλο από κανέναν. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η Αστυνομία υπερασπίζεται την έφοδο σε έκθεση φωτογραφίας τρανς και την κατάσχεση των φωτογραφιών. Αλλού προβάλλει με φωτογραφία το χθεσινό προσκύνημα Τ/κ στο τέμενος Χαλά Σουλτάν, με δηλώσεις του Μουφτή των Τ/κ ότι διαφορετικές θρησκείες μπορούν να συνυπάρξουν ειρηνικά.

Η Καθημερινή: Με τίτλο “Συμμαχία Κρεμλίνου και Wall Street για Τρ. Κύπρου”, γράφει πως στο νέο ΔΣ αντικατοπτρίζεται μια σκληρή συμφωνία Δύσης-Ανατολής και πως η “ομάδα” συνδέει τους “λύκους της Wall Street” με τα ενδότερα της ρωσικής νομενκλατούρας. Προβάλλει συνέντευξη του Κυβερνητικού Εκπροσώπου ο οποίος υπογραμμίζει ότι η Τουρκία πρέπει να αντιληφθεί ότι χωρίς λύση το συντομότερο κινδυνεύει να αποκλειστεί από τις ενεργειακές και άλλες συνεργασίας που αναπτύσσονται στην Αν. Μεσόγειο. Αλλού γράφει ότι η αποστολή της Μπαρτσελόνα, που θα διανυκτερεύσει στο Χίλτον, αποτελείται από 230 άτομα.

Η Μάχη: Με τίτλο “Άνευ όρων παράδοση”, προβάλλει συνέντευξη της Ελένης Θεοχάρους η οποία μιλά με “σκληρή γλώσσα” για τα μέτρα που θέλει να λάβει η Κυβέρνηση για αποκλιμάκωση της κρίσης, τα οποία, όπως προειδοποιεί, μπορούν να οδηγήσουν στο οριστικό κλείσιμο του Κυπριακού. Αλλού γράφει τι θα θέσει ο Αντώνης Σαμαράς στον Αχμέτ Νταβούτογλου κατά το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας. Σε άλλο θέμα γράφει ότι πρόσω ολοταχώς για αγορά δύο πλοίων ανοικτής θαλάσσης έβαλε η Κυπριακή Δημοκρατία.