Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα από τις εφημερίδες σήμερα

Πολίτης: Με τίτλο «Έκρηξη οικονομίας αν πετύχουμε λύση»  φιλοξενεί στο κύριο της θέμα συνέντευξη του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη, αναφέροντας ότι με τον όρο έκρηξη περιγράφει τις εξελίξεις στον τομέα της οικονομίας ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αν οι δύο πλευρές καταφέρουν μέσα από τον νέο γύρο συνομιλιών που αρχίζει να φθάσουν σε λύση του Κυπριακού αλλά και ότι ο ΠτΔ δηλώνει έτοιμος για μονομερή ΜΟΕ. Σε δεύτερο της θέμα η εφημερίδα γράφει ότι στις 17 Απριλίου θα συνέλθει η Ολομέλεια της Βουλής για συζήτηση του πλαισίου Αφερεγγυότητας και πως στη γραμμή της εκκίνησης, σε ό,τι αφορά τη ψήφιση του, το αποτέλεσμα είναι ισόπαλο. Αλλού γράφει ότι ο γίγαντας Shell αγόρασε τη BG και η κυπριακή κυβέρνηση αγωνιά να μάθει αν ο νέος ιδιοκτήτης του τερματικού Indikou στην Αίγυπτο θα ενδιαφερθεί με την ίδια θέρμη για αέριο από την Αφροδίτη.

Αλήθεια: Με τίτλο «20.000 έλεγχοι σε σφαγεία και υπεραγορές» γράφει στο κύριο της θέμα ότι επί ποδός βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες ελέγχου τιμών και καταλληλότητας των καταναλωτικών αγαθών ενόψει της αγοράς για το πασχαλινό τραπέζι, αλλά και ότι φθηνότερο θα είναι φέτος το πασχαλινό τραπέζι. Σε δεύτερο της θέμα η εφημερίδα γράφει ότι ανασκεύασε ο Έιντε μετά τα πυρά που δέχθηκε. Αλλού γράφει ότι τη δίωξη όσων έβαλα χέρι στο Ταμείο συντάξεων της Cyta αποφάσισε το Δ.Σ.

Σημερινή: Με τίτλο «Ανάσταση για 12 βιοπαλαιστές» γράφει στο κύριο της θέμα ότι Κύπριος επιχειρηματίας πλήρωσε τις οφειλές δώδεκα κρατούμενων βιοπαλαιστών προκειμένου να κάνουν Πάσχα με τις οικογένειες τους και πως και δεύτερος επιχειρηματίας εξέφρασε πρόθεση να πληρώσει χρέη βιοπαλαιστών. Χθες, εξάλλου, αφέθηκαν ελεύθεροι άλλοι 44 κρατούμενη με προεδρική χάρη. Αλλού γράφει ότι επιβεβαιώνει η Αστυνομία ότι η διερεύνηση της υπόθεσης του βουλευτή της ΕΔΕΚ Φειδία Σαρίκα έχει ολοκληρωθεί και οι ανακριτές έχουν ετοιμάσει κατηγορητήριο εναντίον του. Αλλού γράφει ότι απεβίωσε σε ηλικία 59 ετών, ο τέως Υπουργός Δικαιοσύνης Λουκάς Λουκά. Είχε υποβληθεί πρόσφατα σε χειρουργική επέμβαση ανοικτής καρδιάς που παρουσίασε επιπλοκές.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο  «Άφησαν τον κόσμο απένταρο» γράφει στο κύριο του θέμα ότι χωρίς χρήματα θα μείνουν πασχαλιάτικα πολλοί δικαιούχοι του ΕΕΕ και αυτό επειδή τα εμβάσματα των επιδομάτων στους λογαριασμούς τους καθυστέρησαν να φτάσουν στις τράπεζες και οικογένειες που βασίζονταν στο επίδομα θα μείνουν μετέωρες μέχρι την Τετάρτη που θα ξανανοίξουν οι τράπεζες. Σε δεύτερο του θέμα ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ Έσπεν Μπαρθ Έιντε προσπάθησε ενόψει της επανέναρξης των συνομιλιών να περάσει τη Λευκωσία από ένα τεστ κοπώσεως, επιχειρώντας να μετρήσει αντιδράσεις για μια σειρά θέσεις που αφορούν τα ζητήματα των υδρογονανθράκων και των ερευνών. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι κατηγορήθηκε χτες η Πρύτανης του ΤΕΠΑΚ με το κατηγορητήριο να περιλαμβάνει οκτώ κατηγορίες.

Χαραυγή: Με τίτλο «Διαψεύδονται στατιστικά… οι κυβερνώντες» γράφει στο κύριο της θέμα ότι Πρόεδρος της Δημοκρατίας και Υπουργός Εργασίας διαψεύδονται από τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας αναφορικά με την απασχόληση που δήθεν δημιουργήθηκε με την επέκταση του ωραρίου. Αλλού γράφει ότι «όχι, στην προστασία της κύριας κατοικίας και της μικρής επαγγελματικής στέγης λέει ξανά η Κυβέρνηση προτάσσοντας και πάλι τα συμφέροντα των τραπεζών. Αλλού γράφει ότι μνημείο ανάλογο του Τύμβου της Μακεδονίτισσας σχεδιάζουν να ανεγείρουν στο κοιμητήριο Αγίων Κωνταντίνου και Ελένης στη Λευκωσία οι συγγενείς των λοκατζήδων που πολέμησαν τη Δημοκρατία.

Cyprus Mail: Με τίτλο «Προειδοποίηση στους βουλευτές να μην βλάψουν τις τράπεζες» γράφει στο κύριο της θέμα ότι οι χρηματοπιστωτικές αρχές προειδοποιούν τους βουλευτές ότι μπορεί να θέσουν τις κυπριακές τράπεζες σε κίνδυνο εγκρίνοντας νομοθεσία που θα περιορίζει τις προσπάθειες για ανάκτηση μη εξυπηρετούμενων δανείων. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι η Κυβέρνηση σχεδιάζει εισαγωγή τέλους για τις πλαστικές σακούλες. Αλλού γράφει ότι οι τουριστικοί φορείς Πάφου καλωσόρισαν τις πτήσεις που ανακοίνωσε η Ryanair από και προς το αεροδρόμιο Πάφου.

Cyprus Weekly: Με τίτλο «Επιστροφή των Βρετανών» γράφει στο κύριο της θέμα ότι ο Υπουργός Τουρισμού Γιώργος Λακκοτρύπης εξήγησε ότι με η πτώση του ρουβλιού αλλά και η άνοδος της στερλίνας αναμένεται ότι θα υπάρξει φέτος αυξημένη προσέλευση Βρετανών τουριστών. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι το Κίεβο αναμένει περισσότερη στήριξη από τη Λευκωσία σε ό,τι αφορά την ουκρανική κρίση. Αλλού γράφει ότι η Κύπρος έχει τον χαμηλότερο συντελεστή επενδύσεων στην ΕΕ.