Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα από τις εφημερίδες σήμερα 

Σημερινή: Με τίτλο “Επανέναρξη συνομιλιών τον Μάϊο” αναφέρει ότι ο `Εσπεν Μπαρθ `Αϊντα δήλωσε χθες πως εξέλειπαν οι συνθήκες που εμπόδιζαν τις διαπραγματεύσεις και ότι η Κυβέρνηση θα εξακριβώσει τις διαβεβαιώσεις που έλαβε ο `Αϊντα για Μπαρπαρός και Navtex. Σε άλλο θέμα η “Σ” γράφει ότι ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε πως θα παύσει τους Επιτρόπους της Παναγίας του Τράχωνα και δεν θα τους αφήσει ούτε σεντ, μετά τις καταγγελίες για απόσυρση μεγάλου χρηματικού ποσού από την Αρχιεπισκοπή. Επίσης αναφορά γίνεται στο φετινό Πασχαλινό τραπέζι, τις τιμές και τα ψώνια των καταναλωτών.

Αλήθεια: Με τίτλο “Γρήγορες συνομιλίες βλέπει ο `Εσπεν `Αϊντα”, προβάλλει τις χθεσινές ανακοινώσεις από τον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ και τις διαβεβαιώσεις που έλαβε, όπως είπε, από την `Αγκυρα ότι το Μπαρμπαρός δεν θα επιστρέψει στην κυπριακή ΑΟΖ. Αλλού γίνεται αναφορά στις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου μετά τις καταγγελίες των Τραχωνιτών ότι αποσύρθηκε ποσό 450,000 ευρώ από την Αρχιεπισκοπή, το οποίο ήταν κατατεθειμένο σε λογαριασμό της Παναγίας του Τράχωνα. Επίσης η “Α” γράφει ότι η Κυβέρνηση καταβάλλει ύστατες προσπάθειες ακύρωσης της απόφασης του Βελγίου να κλείσει την Πρεσβεία του στη Λευκωσία.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο Υπό τον τίτλο “Ανάποδα όλα για μία ψήφο” γράφει ότι η απουσία του ΠτΔ στις 17 Απριλίου στην Αθήνα αφαιρεί από την αντιπολίτευση την ψήφο του Προέδρου της Βουλής που θα εκτελεί χρέη Προεδρεύοντα με αποτέλεσμα να δημιουργείται πλειοψηφία ΔΗΣΥ -ΔΗΚΟ για τα νομοσχέδια για την αφερεγγυότητα. Αλλού αναφέρει ότι ο `Εσπεν Μπαρθ `Αϊντα μετέφερε πολλές διαβεβαιώσεις από την `Αγκυρα και ανακοίνωση επανάληψη συνομιλιών. Επίσης ο “Φ” γράφει ότι ο Γενικός Ελεγκτής απέστειλε στην Αστυνομία μέσω Εισαγγελέα δύο νέες υποθέσεις ενδεχόμενης διαπλοκής στο Ωκεανογραφικό Κέντρο του ΠΚ και στο Τμήμα Εμπορικής Ναυτιλίας.

Χαραυγή: Με τίτλο “Έβαλε χέρι και στο παγκάρι της Παναγίας” γράφει ότι ο Αρχιεπίσκοπος υποστήριξε ότι οι Επίτροποι της Εκκλησίας της Παναγία του Τράχωνα είναι αμαθείς και ότι ο ίδιος έχει δικαίωμα να πάρει τα χρήματα της Επιτροπής αν το επιθυμεί. Αλλού αναφέρει ότι επαναρχίζουν οι συνομιλίες για το Κυπριακό και ότι ο Άϊντα έλαβε διαβεβαιώσεις από την Άγκυρα για Μπαρπαρός και Navtex. Eπίσης η “Χ” γράφει ότι συμφωνήθηκε η απόσυρση του διαγωνισμού που στόχευε στην ιδιωτικοποίηση της ΑΗΚ.

Cyprus Mail: Με τίτλο “Αϊντα: Κανένα εμπόδιο για επανάληψη συνομιλιών” αναφέρεται στις χθεσινές ανακοινώσεις του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ για το Κυπριακό και τις διαβεβαιώσεις που φαίνεται να έλαβε από την Τουρκία για την κυπριακή ΑΟΖ.
Αλλού αναφέρεται στην αντιπαράθεση της Εκκλησιαστικής Επιτροπής Τράχωνα με τον Αρχιεπίσκοπο για τις καταθέσεις ύψους 450,000 ευρώ. Επίσης η εφημερίδα αναφέρεται σε νέες έρευνες των επιστημόνων για το πώς προέκυψε η ζωή και το ρόλο του DNA.