Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα από τις εφημερίδες σήμερα

Σημερινή: Με τίτλο “Αποκαλύπτουμε αλληλογραφία-φωτιά” γράφει ότι επιβεβαιώνεται μέσα από τη συνεχή αποκάλυψη εγγράφων, η θέση και άποψη πως η Κυπριακή Δημοκρατία και η οικονομία της βρέθηκαν αντιμέτωπες με ένα “σατανικό” σχέδιο που σχεδιάστηκε και οργανώθηκε από ισχυρούς ευρωπαϊκούς κύκλους. Αλλού γράφει ότι “θέλουν να πωλήσουν την ασφάλεια των αεροδρομίων” αναθέτοντας καθήκοντα της Αστυνομίας που εκτελούνται στα Αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου σε ιδιώτες. Αλλού γράφει ότι στα 30 δις έφτασε ο λογαριασμός του “κουρέματος”.

Αλήθεια: Με τίτλο “Διαφάνεια τώρα και για συντεχνίες” γράφει ότι η “Διεθνής Διαφάνεια- Κύπρος” ζητά ενημέρωση από τον Εφορο Συντεχνιών για τη λειτουργία, τις υποχρεώσεις, τον έλεγχο των οικονομικών, τη διαφάνεια και τη λογοδοσία των συντεχνιών. Σε άλλο θέμα γράφει ότι το μήνυμα ότι η Κύπρος μπορεί να βγει από το μνημόνιο εντός του 2015, έστειλε χθες ο Υπουργός Οικονομικών, λέγοντας ότι “θα συνεχίσουμε να υλοποιούμε το μνημόνιο για ακόμα λίγους μήνες”. Αλλού δημοσιεύει συνέντευξη με τον Πρόεδρο της Βουλής, ο οποίος δηλώνει ότι η Κύπρος χρειάζεται καινούργιο ξεκίνημα.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο “Διαδικασίες σε χρόνο ρεκόρ” γράφει ότι σοβαρές αλλαγές εισαγάγει ο νέος κώδικας της Κεντρικής Τράπεζας που αφορά στις αναδιαρθρώσεις δανείων, θέτοντας για πρώτη φορά και χρονικά περιθώρια μέσα στα οποία είναι υποχρεωμένοι να κινηθούν τράπεζες και δανειζόμενοι. Αλλού αναφέρει ότι τα Ηνωμένα Εθνη σχεδιάζουν διαδικασία εξπρές, υποστηρίζοντας ότι δεν θα συζητούμε εσαεί. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η Τουρκία κλιμακώνει την παραβατική συμπεριφορά με θαλάσσιες έρευνες.

Χαραυγή: Με τίτλο “Εγκλωβισμένοι από τους ντιβέλοπερς” γράφει ότι έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η αναπομπή του νόμου από τον Πρόεδρο. Ο νόμος ο οποίος εγκρίθηκε με τις ψήφους ΑΚΕΛ, ΕΔΕΚ, Οικολόγων και Συμμαχίας Πολιτών απαγορεύει εκποιήσεις ακινήτων για τα οποία ο αγοραστής δεν πήρε τίτλο ιδιοκτησίας. Αλλού αναφέρεται στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για τους Καβάζογλου -Μισιαούλη. Αλλού γράφει “Βήμα μπρος ή πίσω τα νέα ωρολόγια προγράμματα;”.

Sunday Mail: Με τίτλο “Οι κανόνες για τα παυσίπονα, πραγματικός πονοκέφαλος” γράφει ότι ασφυκτική πίεση που υπάρχει στην πώληση ορισμένων παυσίπονων δεν παρουσιάζει καμία χαλάρωση παρά την απόφαση δικαστηρίου όπως το Νurofen διατίθεται σε υπεραγορές και περίπτερα. Αλλού αναφέρεται στις δηλώσεις του Προέδρου Αναστασιάδη ότι δεν υπήρξε καμιά συνεννόηση με την Τουρκία σε σχέση με την αποχώρηση του Μπαρμπαρός και την πλατφόρμα της ΕΝΙ. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στο Legion Run που έγινε χθες σε περιοχή στο Δάλι.

Καθημερινή: Με τίτλο “Νέος κύκλος σκανδάλων ανοίγει άμεσα στη Cyta” γράφει ότι νέα θύελλα, παρόμοια με αυτή που έπληξε τον Οργανισμό με το σκάνδαλο της Δρομολαξιάς, είναι ορατή μετά τα ευρήματα ελέγχου που πραγματοποιεί το Τμήμα Εσωτερικού Ελέγχου στο Ταμείο Συντάξεων. Αλλού γράφει ότι ένας σύγχρονος Χριστός παρουσιάστηκε σιδηροδέσμιος στην πλατεία Τραφάλγκαρ να υποδύεται τον ρόλο του Ιησού της Ναζαρέτ κατά την αναπαράσταση των Παθών της Μεγάλης Παρασκευής. Αλλού αναφέρεται για νέες επενδύσεις από την EBRD στην Κύπρο.

Μάχη: Με τίτλο “Επιστροφή με προσευχές” γράφει ότι ανακοινώνεται πιθανότατα την Τρίτη, η επανέναρξη των απευθείας συνομιλιών για το Κυπριακό με τον Εϊντε να βάζει ψηλά τον πήχη. Αλλού αναφέρεται στην ανακοίνωση του Προέδρου της Δημοκρατίας για εννιά νέα προγράμματα για καταπολέμηση της ανεργίας. Αλλού γράφει ότι λάθη, κενά και παραλείψεις εντόπισε η Ad Hoc Κοινοβουλευτική Επιτροπή για τις Κυπριακές Αερογραμμές.