Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα από τις εφημερίδες σήμερα  

Σημερινή: Με τίτλο “Στο στόχαστρο ο Πρόεδρος μετά τις εξαγγελίες”, γράφει ότι για την πλειοψηφία των κομμάτων οι εξαγγελίες του Προέδρου είναι `ξαναζεσταμένο φαγητό` και εξαγγελίες που είχαν ανακοινωθεί πριν δύο χρόνια και δεν έχουν ακόμη υλοποιηθεί, ενώ απαντώντας, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος χαρακτήρισε την κριτική των κομμάτων ως “αστήρικτα μηδενιστική”. Γράφει, επίσης, ότι ο Πρόεδρος ανέπεμψε το νόμο προστασίας των αγοραστών ακινήτων χωρίς τίτλους. Εξάλλου, σε άλλο της δημοσίευμα, η `Σ` αναφέρεται στις δηλώσεις του λεγόμενου υπουργού εξωτερικών στα κατεχόμενα, Οζντίλ Ναμί, οι οποίες καταδεικνύουν ότι δεν υπάρχει ξεκάθαρη πρόθεση για διαβεβαιώσεις ότι δεν θα ανανεωθεί η παράνομη οδηγία για ναυτιλλομένους NAVTEX.

Αλήθεια: Με τίτλο “280 εκατομμύρια για ανάπτυξη” γράφει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήγγειλε χθες σειρά αναπτυξιακών έργων ύψους 280 εκατ. ευρώ που στοχεύουν στην τόνωση της οικονομίας, σημειώνοντας παράλληλα ότι πως δεν είναι τα τελευταία. Γράφει επίσης, ότι ο Πρόεδρος αποκάλυψε ότι η Κύπρος έχει κάνει ασκήσεις επί χάρτου για πιθανή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και διαβεβαίωσε πως δεν υπάρχει μεγάλος κίνδυνος επηρεασμού της κυπριακής οικονομίας. Σε άλλο της θέμα, η εφημερίδα αναφέρεται σε έρευνα του Κυπριακού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων σύμφωνα με την οποία οι ξένοι επενδυτές ζητούν πάταξη της γραφειοκρατίας.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο “Τρύπα 161 εκατ. στην ΑΤΗΚ” γράφει ότι τα 73 εκατ. αφορούν χαμένες επενδύσεις του Ταμείου Συντάξεων σε ακίνητα και τα 88 εκατ. αφορούν απομείωση της αξίας των καταθέσεων και χρηματικών επενδύσεων του Ταμείου, χρήματα, τα οποία θα πρέπει να βρει η ΑΤΗΚ, η οποία εγγυάται πλήρως το Ταμείο. Επίσης, η εφημερίδα γράφει ότι η Γερμανίδα Καγκελάριος Α. Μέρκελ στήριξε τη Λευκωσία για το θέμα της Ρωσίας λέγοντας ότι η Κύπρος δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ, είναι χώρα υπό ημικατοχή και ότι η Λευκωσία εξαρτάται από τη Ρωσία καθώς το ΝΑΤΟ δεν παρείχε στρατιωτική βοήθεια. Ο “Φ” αναφέρεται και στον τουρισμό και γράφει ότι οι αφίξεις τουριστών από όλες τις χώρες πλην της Ρωσίας παρουσιάζουν μείωση κατά 775.000 το 2014 σε σύγκριση με το 2001.

Χαραυγή: Με τίτλο “Ξαναζεσταμένες εξαγγελίες για οικονομία” γράφει ότι παλιά και νέα “δεσμεύομαι” μοίρασε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ο οποίος υπό το βάρος των στοιχείων, τα οποία δείχνουν συνέχιση της ύφεσης και το 2015, έσπευσε χθες να εξαγγείλει μέτρα. Γράφει επίσης για τις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής που κορυφώνονται αύριο στο Δάλι για τον Ντερβίς Καβάζογλου και τον Κώστα Μισιαούλη που είχαν ως όραμά τους την κοινή πατρίδα, Ε/κ και Τ/κ. Σε άλλο της δημοσίευμα, η εφημερίδα γράφει ότι διέσυραν την Πρύτανη του ΤΕΠΑΚ Ελπίδα Κεραυνού αλλά υπόθεση δεν υπάρχει και ότι επικρίνονται αστυνομία και Νομική Υπηρεσία για ελαφρότητα και προχειρότητα.

Cyprus Mail: Με τίτλο “‘Πραγματικά φοβερά πράγματα’ συνέβαιναν στις ΚΑ” γράφει για τα όσα ακούστηκαν ενώπιον της ad hoc Επιτροπής της Βουλής για τις Κυπριακές Αερογραμμές όπως ότι πρώην Διευθυντής της εταιρείας χρησιμοποίησε αεροπλάνο των ΚΑ για να μεταφέρει το αυτοκίνητο του υιού του σε άλλη χώρα, με έξοδα της εταιρείας και των φορολογουμένων. Ο εξωτερικός νομικός σύμβουλος Πόλυς Πολυβίου ανέφερε ότι η κακοδιαχείριση και οι πολύ στενές σχέσεις με τα κόμματα και τις εκάστοτε κυβερνήσεις οδήγησαν στη χρεοκοπία της εταιρείας. Γράφει επίσης η εφημερίδα για το μήνα εκδηλώσεων `Living Cyprus` με παραδοσιακά τραγούδια και χορούς που φιλοξενείται στο αεροδρόμιο Λάρνακας. Τέλος, αναφέρεται στην συμφωνία που επιτεύχθηκε με το Ιράν.