Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα από τις εφημερίδες σήμερα 

Σημερινή: Με κύριο τίτλο «Αλλαγές εκ βάθρων στην Κεντρική Τράπεζα», γράφει ότι τα πάνω-κάτω στην Κεντρική Τράπεζα ετοιμάζονται να φέρουν οι εκ βάθρων αλλαγές που επεξεργάζεται το κυβερνών κόμμα του ΔΗΣΥ, με κεντρικό πυλώνα τη θέσπιση τρόπου ελέγχου των αποφάσεων, αλλά και τη συλλογική διαχείριση. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ιδρύονται δικαστήρια ανηλίκων ανά επαρχία. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε έκθεση – κόλαφο του ΟΟΣΑ για δωροδοκίες και στην Κύπρο.

Αλήθεια: Με κύριο τίτλο «Αλήθειες και κόστος για τις εκποιήσεις» προβάλλει στο κύριο της θέμα συνέντευξη του Προέδρου του Δημοσιονομικού Συμβουλίου Δημήτρη Γεωργιάδη, ο οποίος αναφέρει ότι νεαρά ζευγάρια που δεν έχουν πλούσιους γονείς ή περιουσία, δεν θα μπορούν να δανειστούν για να αποκτήσουν πρώτη κατοικία, διότι δεν θα μπορούν να υποθηκεύσουν για να λάβουν χρηματοδότηση. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η Ελλάδα επιδίδεται σε αγώνα δρόμου για τη λίστα μεταρρυθμίσεων. Αλλού γράφει ότι ολοκληρώνεται η πιλοτική εφαρμογή του Κώδικα Συμπεριφοράς κατά του Ρατσισμού και του Οδηγού Διαχείρισης και Καταγραφής Ρατσιστικών Περιστατικών και μπαίνει στα σχολεία από τη νέα χρονιά.

Φιλελεύθερος: Με κύριο τίτλο «`Δεν είμαστε το ψευδοκράτος`» προβάλλει συνέντευξη του Υπ. Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη, ο οποίος αναφερόμενος στις επικρίσεις που δέχεται για την στάση του στις συνόδους του Eurogroup στο ζήτημα της Ελλάδας, σημειώνει ότι στο Eurogroup υπερασπίζεται πρώτα τα συμφέροντα της Κύπρου. Σε άλλο θέμα προβάλλει συνέντευξη στον «Φ» του Αντιπροέδρου της Κομισίον Γιούρκι Κατάινεν, ο οποίος αναφέρει ότι η πρόοδος της Κύπρου αποτελεί φαινόμενο. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι στην Κύπρο αναμένεται 31 Μαρτίου για επίσκεψη ο Υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Φίλιπ Χάμοντ.

Χαραυγή: Με κύριο τίτλο «`Ροκανίζουν` την καρέκλα του Αβέρωφ Νεοφύτου» γράφει στο κύριο της θέμα ότι “οι συνεχιζόμενες `γκάφες` της διακυβέρνησης ΔΗΣΥ – Ν. Αναστασιάδη και η αδυναμία της να χειριστεί σοβαρά ζητήματα εσωτερικής διακυβέρνησης έφεραν στην επιφάνεια εσωκομματικές τριβές στο ΔΗΣΥ αλλά και υπόγειες αντιπαραθέσεις μεταξύ της Πινδάρου και του Προεδρικού”. Αλλού αναφέρεται σε υπουργικές «ασυναρτησίες» αντί απαντήσεων στο χθεσινό θέμα της εφημερίδας περί παρέμβασης του Εφόρου Αποκρατικοποιήσεων στη CYTA. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε δαπάνες εκατομμυρίων ευρώ σε μελέτες για τις ιδιωτικοποιήσεις.

Sunday Mail: Με κύριο τίτλο «Μικρή ανακούφιση στο μπέρδεμα με τους τίτλους ιδιοκτησίας» ότι ο νόμος σταματά την επανάκτηση ακινήτων από τις τράπεζες ωστόσο οι ιδιοκτήτες παραμένουν χωρίς τους τίτλους για τους οποίους έχουν πληρώσει. Σε άλλο θέμα γράφει ότι βουλευτής του ΔΗΣΥ υποστήριξε τη νομιμοποίηση της πορνείας σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για το trafficking. Αλλού αναφέρεται σε πρόγραμμα για δημιουργία νέων επιχειρήσεων για προϊόντα του κρασιού στο Τρόοδος.

Καθημερινή: Με κύριο τίτλο «Στις αγορές το κυπριακό αέριο» και αναφέρει ότι σημαντικές εξελίξεις στους ενεργειακούς σχεδιασμού της Λευκωσίας δρομολογεί η πρόθεση της Noble να κηρύξει εμπορεύσιμο το αέριο του κοιτάσματος «Αφροδίτη» στο τεμάχιο «12» της κυπριακής ΑΟΖ. Αλλού γράφει ότι το bullying ξεκινά από το νηπιαγωγείο, αναφέροντας ότι η τραγική είδηση του χαμού του 20χρονου φοιτητή Βαγγέλη Γιακουμάκη, έφερε στην επιφάνεια σε Ελλάδα και Κύπρο το απεχθές φαινόμενο της σχολικής βίας. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε αλλαγές για το ΕΕΕ μετά το Πάσχα.

Μάχη: Με κύριο τίτλο «Βραχυκύκλωμα στην Κεντρική» και γράφει ότι η επιμονή της Χρυστάλλας Γιωρκάτζη να μην διευκολύνει τις εξελίξεις με μια εθελούσια παραίτηση, οδήγησε σε αποφάσεις που εμπεριέχουν ρίσκο και που βραχυκυκλώνουν τις εργασίες της Κεντρικής Τράπεζας, με αρνητικές συνέπειες για την οικονομία. Αλλού γράφει ότι αλλοδαπή εταιρεία που εμπλέκεται στο πιλοτικό πρόγραμμα Safeprot φέρεται να είναι πίσω από την σύνταξη εγγράφου για πρόθεση προκήρυξης προσφορών για την εισαγωγή ενός ολοκληρωμένου Συστήματος Επιτήρησης των ακτών της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αλλού γράφει ότι ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο επιχειρεί να δημιουργήσει προσδοκίες για μια ταχύτατη διαδικασία για πολιτική διευθέτηση του Κυπριακού.