Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα από τις εφημερίδες σήμερα  

Σημερινή: Με τίτλο “Η ώρα του Προέδρου” γράφει στο κύριο της θέμα ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι αποφασισμένος να προχωρήσει σε καθαρές λύσεις για το θέμα της Κεντρικής Τράπεζας και επικαλείται πληροφορίες που αναφέρουν ότι ο ΠτΔ έχει επίγνωση ότι η κατάσταση “δεν σηκώνει πια αστεία”. Σε άλλο θέμα γράφει για τη σκληρότητα του εγκλήματος της εμπορίας ανθρώπων. Επίσης, αναφέρεται στην επέτειο του κουρέματος και γράφει ότι η ύφεση συνεχίζεται, ενώ το χρηματοπιστωτικό σύστημα παραμένει έρμαιο στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

Αλήθεια: Με τίτλο “Ο Γόρδιος Δεσμός της Κεντρικής” αναφέρεται στις επαφές και συναντήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας χθες και σήμερα για τα θέματα της Κεντρικής Τράπεζας, ενώ γράφει για “καυτό 48ωρο για Χρυστάλλα”. Σε άλλο θέμα δημοσιεύει συνέντευξη του Προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, στην οποία μιλά για ξεπεσμό των πάντων και δηλώνει ότι “η Κεντρική Τράπεζα δεν έχει αξιοπιστία”. Εξάλλου, η εφημερίδα αναφέρεται στην υπογραφή μνημονίου Κύπρου – Αιγύπτου για φυσικό αέριο.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο “Αυτή η υπόθεση μας πήρε πίσω” αναφέρεται στα θέματα της Κεντρικής Τράπεζας και γράφει ότι όλα τα ζητήματα είναι ανοιχτά ενώπιον του Προέδρου, ενώ ο πονοκέφαλος του Προεδρικού έγκειται στο πώς θα βγει από το νέο κυκεώνα με την Κεντρική σε ομαλότητα. Αλλού η εφημερίδα δημοσιεύει δημοσκόπηση που διενήργησε από την οποία συνάγεται το συμπέρασμα για καθολική απαξίωση για τους θεσμούς. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στο Κυπριακό και γράφει ότι οι σχεδιασμοί των Ηνωμένων Εθνών ενόψει της επανέναρξης των συνομιλιών περιλαμβάνουν δύο βασικούς άξονες: Να προχωρήσει η διαδικασία με ταχείς ρυθμούς και να υποβληθούν σε κάποια φάση από τα ΗΕ γεφυρωτικές προτάσεις.

Χαραυγή: Με τίτλο Υπό τον τίτλο “Δέσμιος των επιλογών του”, γράφει πως εγκλωβισμένος στις  επιλογές του βρίσκεται ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, προσθέτοντας πως μετά τα όσα τραγικά και κατάπτυστα έχουν επισυμβεί με πρωταγωνιστές υψηλόβαθμα στελέχη θεσμικών οργάνων, καλείται να δώσει λύσεις, τις οποίες, ωστόσο, δύσκολα μπορεί να βρει. Αλλού προβάλλει συνέντευξη του Αρχηγού της Αστυνομίας και γράφει ότι νομικά εργαλεία ζητά η Αστυνομία για πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ανεστάλη η κλήτευση των τριών της πρώην Λαϊκής.

Sunday Mail: Με τίτλο “Συναντήσεις στο Προεδρικό για την κρίση στην ΚΤΚ” γράφει πως ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης ενημέρωσε τον Πρόεδρο σχετικά με ενδεχόμενη σύγκρουση συμφερόντων της Διοικήτριας της Κεντρικής Τράπεζας, η οποία έχει δέχεται εκ νέου πυρά ύστερα από ισχυρισμούς πρώην εκτελεστικού μέλους της ΚΤ. Σε άλλο θέμα γράφει ότι άγαλμα του Γκάντι στήθηκε στην Πλατεία Κοινοβουλίου στο Λονδίνο. Γράφει ακόμα ότι γερμανικό δικαστήριο αναμένεται αύριο να αποφασίσει αναφορικά με εκκλησιαστικούς θησαυρούς.

Καθημερινή: Με τίτλο “Ο Πρόεδρος ενώπιον διλήμματος”, γράφει πως ο Νίκος Αναστασιάδης καλείται ως ο ανώτατος θεσμικός άρχοντας να δώσει λύση σε ένα τεράστιο, όπως εξελίσσεται, πρόβλημα για την οικονομία και την πολιτεία της Κύπρου που δημιουργήθηκε με άξονα τη Διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας Χρυστάλλα Γιωρκάτζη. Η “Κ” προβάλλει συνέντευξη του Γιαννάκη Ομήρου ο οποίος μιλά, μεταξύ άλλων, για όσα τον οδήγησαν στην παραίτηση από την προεδρία της ΕΔΕΚ. Αλλού γράφει ότι εξελίξεις σηματοδοτεί η άφιξη του Άιντε.

Μάχη: Με τίτλο “Προεδρικός πέλεκυς” γράφει πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας περνά από τα λόγια στις πράξεις σε ό,τι αφορά το πρόβλημα τις Κεντρικής Τράπεζας και το διασυρμό των θεσμών. Σε άλλο θέμα γράφει ότι επιβεβλημένη είναι η εκ νέου συνομολόγηση συμφωνίας με Τελ Αβίβ για αγορά δύο πλοίων ανοιχτής θαλάσσης. Αλλού προβάλλει σχόλιο της Ευρωβουλευτού Ελένης Θεοχάρους ότι το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης έπρεπε να είχε εφαρμοστεί από καιρό.