Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα από τις εφημερίδες σήμερα  

Σημερινή: Με τίτλο “Μπάχαλο στη σκιά της λίστας” γράφει ότι μπάχαλο προκλήθηκε χθες στη σκιά της περιβόητης λίστας των μη εξυπηρετουμένων δανείων βουλευτών, η οποία, σύμφωνα με τους επηρεαζόμενους περιέχει αναλήθειες και μη ακριβή στοιχεία. Σε άλλο θέμα γράφει ότι το 56,36% των αιτήσεων για Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα δεν πληρούσαν τα κριτήρια. Σε άλλο θέμα γράφει πως συνεχίζεται η αντιπαράθεση μεταξύ Αστυνομίας και Ανεξάρτητης Αρχής.

Αλήθεια: Με τίτλο “Πρόεδρε, πάρε σκούπα” γράφει ότι αποφασισμένος εμφανίζεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να βάλει τάξη στα όσα διαδραματίστηκαν το τελευταίο διάστημα με αποκορύφωμα την εικόνα απαξίωσης των θεσμών που εξέπεμψε την Πέμπτη η συζήτηση στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο Γενικός Εισαγγελέας κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δικαιολογείται η διεξαγωγή ποινικής έρευνας σχετικά με αναφορές, οι οποίες έγιναν ως προς κατ` ισχυρισμό δωροδοκία του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα. Αλλού προβάλλει δήλωση του Υπ. Οικονομικών ότι “δεν θα χρειαστούμε όλο το ποσό των 10 δισ”.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο “Τους κλήτευσε όλους” γράφει ότι καθοριστικό είναι το Σαββατοκύριακο σε σχέση με όσα έχουν προκύψει από τις καταγγελίες Κοιλιάρη και την κατάσταση που επικρατεί στην Κεντρική Τράπεζα, καθώς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεκινά σήμερα επαφές με ανεξάρτητους θεσμούς όπως ο Γενικός Εισαγγελέας και ο Γενικός Ελεγκτής και τις κορυφώνει αύριο με ξεχωριστές συναντήσεις με τη διοικήτρια Χρυστάλλα Γιωρκάτζη και το ΔΣ της Κεντρικής. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ακέφαλη στον εκτελεστικό τομέα είναι από χθες η Cyta. Αλλού γράφει για άκρως ανησυχητική αύξηση των στοιχείων που καταδεικνύουν εμπλοκή στρατιωτών, μαθητών και ανηλίκων στα ναρκωτικά.

Χαραυγή: Με τίτλο “Κατόπιν εορτής τρέχει να τα σουλουπώσει”, γράφει ότι ενώ η κοινή γνώμη συγκλονισμένη παρακολουθεί τα τεκταινόμενα στην Κεντρική Τράπεζα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιχειρεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα. Σε άλλο θέμα γράφει ότι τη διεξαγωγή ποινικής έρευνας για πιθανή δωροδοκία του Ρίκκου Ερωτοκρίτου ανακοίνωσε χθες ο Γενικός Εισαγγελέας. Αλλού γράφει για λίστες με μεγάλους φορολογούμενους και για φορολογούμενους υψηλού κινδύνου.

Cyprus Mail: Με τίτλο “Οργή για τη διαρροή της λίστας με δάνεια βουλευτών” γράφει ότι αναστάτωση προκάλεσε χθες η δημοσιοποίηση λίστας με βουλευτές που χρωστούν χρήματα και αυτούς που έχουν μη εξυπηρετούμενα δάνεια στην Τράπεζα Κύπρου, με τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη να πραγματοποιεί το Σαββατοκύριακο διαδοχικές συναντήσεις σε μια προσπάθεια επίλυσης της κρίσης. Σε άλλο θέμα γράφει ότι 35χρονος ο οποίος δεν μπορούσε να εξυπηρετήσει δάνειο που είχε σε ελβετικό φράγκο για την αγορά διαμερίσματος επιδίωξε να παραδώσει τα κλειδιά του σε υποκατάστημα της Τράπεζας Κύπρου στη Λεμεσό. Σε άλλο θέμα γράφει ότι οι τιμές των τροφίμων ανέβηκαν κατά 3,2% σε διάστημα ενός μηνός.