Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα από τις εφημερίδες σήμερα  

Σημερινή: Με τίτλο «Στο στόχαστρο και πάλι η Αστυνομία» γράφει στο κύριο της θέμα ότι στο στόχαστρο βρίσκεται και πάλι η Αστυνομία, αυτή τη φορά για υπό διερεύνηση περιστατικά χρήσης υπέρμετρης βίας από όργανα της τάξης, ένα από τα οποία μάλιστα είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός υπόπτου για ληστεία. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι η Αστυνομία εντόπισε στο λιμάνι Λεμεσού 30 κιλά κάνναβης που ήταν συσκευασμένα σε σακούλια εντός τριών καυστήρων (θερμοσιφώνων). Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι η Επίτροπος Διοικήσεως κατέθεσε αίτημα στη Βουλή για ποινικοποίηση ομοφοβικής πράξης.

Αλήθεια: Με τίτλο «Βαριές σκιές στη Βουλή» γράφει σήμερα στο κύριο της θέμα πως βαριές σκιές πάνω από το Κοινοβούλιο άφησε πίσω της η συζήτηση στην κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών για το θέμα της παραίτησης της Ειδικής Διαχειρίστριας της Λαϊκής, Άντρης Αντωνιάδου και αυτό γιατί από το επίσημο βήμα της Βουλής κατηγορήθηκαν ακόμα και βουλευτές, από τη Διοικήτρια της ΚΤ Χρυστάλλα Γιωρκάτζη, ότι παίζουν πολιτικά παιχνίδια σε θέματα διαπλοκής έτσι ώστε να μην αποδοθούν ευθύνες εκεί όπου επιβάλλεται. Σε δεύτερο της θέμα η «Αλήθεια» γράφει ότι με πρόσφατες οδηγίες του Γενικού Εισαγγελέα τρεις αστυνομικοί θα διωχθούν ποινικά για την πρόκληση θανάτου εξ αμελείας σε σχέση με τον θανάσιμο τραυματισμό από πυροβολισμό υπόπτου προσώπου για ληστεία τον Δεκέμβριο του 2012. Αλλού η «Αλήθεια» γράφει ότι θέλουν κι άλλο χρόνο οι βουλευτές για τα πέντε νομοσχέδια του πλαισίου αφερεγγυότητας και πως δεν αποκλείεται να προωθήσουν στην Ολομέλεια για έγκριση τα τέσσερα και το πέμπτο να μείνει για αργότερα.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο «Εκποιήσεις σε 15 λεπτά» γράφει στο κύριο του θέμα πως μετά την τελευταία προσφορά για πώληση ενυπόθηκου ακινήτου σε δημοπρασία, εάν σε 15 λεπτά δεν υπάρξει άλλη, τότε η διαδικασία θα τερματίζεται και η πώληση θα ολοκληρώνεται., σύμφωνα με τους κανονισμούς που κατέθεσε χτες στη Βουλή η Κυβέρνηση, μέσα από τους οποίους καθορίζονται τα όρια, τα χρονοδιαγράμματα και η διαδικασία του τελικού σταδίου των εκποιήσεων. Σε δεύτερο του θέμα, ο «Φιλελεύθερος» γράφει ότι σοκ προκάλεσαν στην κυπριακή κοινωνία δύο υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων που είδαν χτες το φως της δημοσιότητας και ότι και στις δύο υποθέσεις θύματα είναι 13χρονα κορίτσια. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι εδώ και μια εβδομάδα βλέπουμε τις τιμές του μαύρου χρυσού να μειώνονται αισθητά και όχι μόνο να σπάζουν το φράγμα των 60 δολαρίων το βαρέλι αλλά να πέφτουν τις τελευταίες ημέρες στα 56 δολάρια το βαρέλι και παρόλα αυτά, εταιρείες πετρελαιοειδών στην Κύπρο προχωρούν από σήμερα σε νέα αύξηση στην τιμή της βενζίνης κατά 2,4 σεντ το λίτρο.

Χαραυγή: Με τίτλο «Απροστάτευτοι οι μικρο-οφειλέτες» γράφει στο κύριο της θέμα ότι το πολυνομοσχέδιο για την αφερεγγυότητα φαίνεται να προσφέρει περισσότερα όπλα στη φαρέτρα των τραπεζών παρά προστασία στην πρώτη κατοικία και για τους μικρο-οφειλέτες και τη μικρή επαγγελματική στέγη. Σε δεύτερο της θέμα η εφημερίδα φιλοξενεί φωτογραφία από τη χτεσινή διαμαρτυρία των μαθητών έξω από το Υπουργείο Παιδείας γράφοντας ότι παρά τη βροχή, οι μαθητές συγκεντρώθηκαν έξω από το Υπουργείο Παιδείας και φώναξαν «δεν πάει άλλο» και «το μνημόνιο βλάπτει σοβαρά την Παιδεία». Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι στις 29 Ιουνίου μειώνονται οι τιμές των φαρμάκων αλλά και πως υπάρχει κίνδυνος τα φτηνά φαρμακευτικά σκευάσματα να εξαφανιστούν από την αγορά με ότι αυτό σημαίνει για τον Κύπριο ασθενή.

Cyprus Mail: Με τίτλο «Η έρευνα αποκαλύπτει συγκάλυψη της Αστυνομίας», γράφει στο κύριο της θέμα ότι σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Ανεξάρτητης Αρχής Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας, η Αστυνομία συγκάλυψε τη δολοφονία ενός υπόπτου για ληστεία ο οποίος πυροβολήθηκε από αστυνομικούς, όπως επίσης και τον τραυματισμό στο μάτι ενός οπαδού κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με δυνάμεις της Αστυνομίας σε ποδοσφαιρικό αγώνα. Σε δεύτερο της θέμα η εφημερίδα φιλοξενεί και αυτή φωτογραφία από τη χτεσινή διαμαρτυρία των μαθητών έξω από το Υπουργείο Παιδείας γράφοντας ότι οι μαθητές βγήκαν στους δρόμους ζητώντας περισσότερα ωφελήματα και διασφαλισμένες θέσεις στα πανεπιστήμια, με μερικούς από αυτούς μάλιστα να ρίχνουν πέτρες και λεμόνια στο κτίριο του Υπουργείου Παιδείας. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι είναι απίθανο το πέμπτο και τελευταίο νομοσχέδιο με το οποίο ολοκληρώνεται το πλαίσιο για την αφερεγγυότητα να προωθηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής μέχρι τις 19 Μαρτίου, οπόταν και λήγει η αναστολή της εφαρμογής του νόμου των εκποιήσεων, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε χτες ο Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής Νικόλας Παπαδόπουλος.