Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα των Κυπριακών εφημερίδων

Σημερινή: Με τίτλο  “Εκλογές μειωμένου ενδιαφέροντος” γράφει στο κύριο της θέμα πως στην κάλπη πάνε σήμερα οι πολίτες, έπειτα από μια μακρά προεκλογική περίοδο που επισκιάστηκε από τις καταιγιστικές εξελίξεις στο Κυπριακό. Σε άλλο θέμα δημοσιεύει συνέντευξη του Γενικού Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη, ο οποίος κάνει λόγο για ευθύνες σε όλο το πολιτικοοικονομικό σύστημα σχετικά με την κατάρρευση της οικονομίας. Επίσης αναφέρεται σε τεχνικές επιτροπές που εργάζονται για συνάντηση Τσίπρα-Ερντογάν πριν τη διεθνή διάσκεψη.
“Ο Φιλελεύθερος” γράφει στο κύριο του θέμα με τίτλο “Κάλπες κόντρα στην αποχή” για εκλογές των αρνητικών ρεκόρ και του πιο χαμηλού ενδιαφέροντος από το εκλογικό σώμα. Επίσης αναφέρει πως διάσκεψη διαρκείας σχεδιάζουν τα Ηνωμένα Εθνη για την Κύπρο. Επίσης, γράφει για άνοιγμα κυπριακών επιχειρήσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων και την υποστήριξη σχεδίων πέραν της κυπριακής αγοράς.

Αλήθεια: Με τίτλο “Θα σηκωθούμε από τις πολυθρόνες;” γράφει στο κύριο της θέμα πως σήμερα είναι η ώρα της κάλπης αλλά η αποχή τρομάζει τους πολιτικούς και δημοσιεύει γκάλοπ με τις απόψεις πολιτών για τις εκλογές, όπως και αναδρομή στην άνοδο της αποχής. Σε άλλο θέμα γράφει πως η Κύπρος έχει την πρωτιά με τις πιο ψηλές τιμές σε συγκεκριμένα προϊόντα. Αλλού αναφέρεται σε μεγάλες προοπτικές αλλά και προκλήσεις από την απόφαση της Τράπεζας Κύπρου για εισαγωγή της μετοχής της στη χρηματιστηριακή αγορά του Λονδίνου.

Χαραυγή: Με τίτλο “Ψηφίζουμε τίμιους, άξιους, προοδευτικούς” πως σήμερα είναι Γιορτή της Δημοκρατίας και πως ο λαός επιλέγει δια της ψήφου του εκείνους που θα οδηγήσουν τις τοπικές κοινωνίες μπροστά. Αλλού γράφει για το δέντρο της ειρήνης, γύρω από το οποίο Ε/κ και Τ/κ έστειλαν το μήνυμα πως μπορούμε όλοι οι Κύπριοι να ζούμε σε συνθήκες ασφάλειας, σταθερότητας και ευημερίας. Σε άλλο θέμα κάνει λόγο για νέες περιπέτειες στον τομέα της δημόσιας υγείας.

Sunday Mail: Με τίτλο  “Δημοτικές εκλογές δευτερευούσης σημασίας” πως εκλέγονται σήμερα οι νέοι δήμαρχοι σε μια εκλογική διαδικασία περιορισμένου ενδιαφέροντος λόγω των συνομιλιών για το Κυπριακό, των διαφορετικών απόψεων σε σχέση με τις μεταρρυθμίσεις και της απάθειας των ψηφοφόρων. Αλλού αναφέρει πως η Αστυνομία διερευνά επιθέσεις κατά μελών της προπονητικής ομάδας της ΑΕΖ Ζακακίου. Επίσης δημοσιεύει πρωτοσέλιδα φωτογραφία με παιδιά που τρώνε ψωμί ενώ αναμένουν να οδηγηθούν εκτός του ανταρτοκρατούμενου τομέα του ανατολικού Χαλεπιού.

Καθημερινή: Με τίτλο “Χωρίς λύση η Τουρκία δεν θα πάρει ΦΑ από το Ισραήλ” δημοσιεύει συνέντευξη του ειδικού απεσταλμένου των ΗΕ για την ενέργεια `Ειμος Χοκστάιν, ο οποίος ανέφερε πως στην `Αγκυρα αντιλαμβάνονται ότι πρακτικά για να βάλεις έναν αγωγό στη θάλασσα από το Ισραήλ στην Τουρκία χρειάζεται η συναίνεση της Κύπρου. Αλλού γράφει για “γέφυρες του ε/κ και τ/κ επιχειρείν”. Επίσης προβάλλει συνέντευξη του Υφυπουργού παρά τω Προέδρω Κωνσταντίνου Πετρίδη, ο οποίος ανέφερε πως όταν θίγονται συμφέροντα υπάρχουν αντιδράσεις.

Μάχη: Με τίτλο  “Με οχυρό την ΕΕ στη διάσκεψη” πως με ευρωπαϊκή πανοπλία, απέναντι στην επιθετική πολιτική της Τουρκίας σε ό,τι αφορά το μείζον ζήτημα της ασφάλεια/εγγυήσεων, θα παρουσιαστεί στην κρίσιμη διάσκεψη της Γενεύης η ε/κ πλευρά και καλώς εχόντων των πραγμάτων και η Κυπριακή Δημοκρατία. Αλλού αναφέρει πως ρεκόρ υποψηφίων σημειώνεται στις Δημοτικές Εκλογές που διεξάγονται σήμερα. Επίσης προβάλλει πρωτοσέλιδα συνέντευξη του Προέδρου Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού Σταύρου Ολύμπιου, ο οποίος ανέφερε πως όπου υπάρχει ανάγκη, υπάρχουν και εθελοντές.