Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα των Κυπριακών εφημερίδων

Σημερινή: Με τίτλο  “Η Κύπρος στο πλευρό της Αγκυρας για τις ενταξιακές” και γράφει ότι μόνο η Αυστρία άσκησε βέτο στην έκδοση συμπερασμάτων για την Τουρκία αφού η κυβέρνηση δεν ευνοούσε πάγωμα για την Τουρκία λόγω των συνομιλιών. Προβάλλει, επίσης, τις δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας κατά την επιστροφή του από τις συνομιλίες χθες βράδυ και γράφει ότι οι δύο ηγέτες δεν άγγιξαν τη σύνθεση της διάσκεψης. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε δηλώσεις της υπεύθυνης του Γραφείου Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων Ρίτας Σούπερμαν ότι γίνεται εμπόριο γυναικών μέσω κατεχομένων.

Αλήθεια: Με τίτλο  “Πριν τη Γενεύη οι τελικές αποφάσεις για τη σύνθεση της διάσκεψης” γράφει ότι στη χθεσινή συνάντηση των ηγετών έκλεισαν εκκρεμότητες αλλά υπάρχει διάσταση απόψεων. Γράφει επίσης ότι η Νάντια Μουράντ και η Λαμίγια Χάτζι Μπασάρ από το Ιράκ, θύματα σεξουαλικής δουλείας από το Ισλαμικό Κράτος και ακτιβίστριες, παρέλαβαν χθες το Βραβείο Ζαχάροφ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Γράφει επίσης ότι η ανατροπή της συμφωνίας Σ. Χάσικου για την ΟΕΔΑ Κόσιης από τον Γενικό Ελεγκτή όσον αφορά τη μείωση των υπέρογκων χρεώσεων προκαλεί μεγάλες περιπέτειες.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο  “Δεν άγγιξαν `καυτή πατάτα΄” ότι το θέμα της σύνθεσης της Διάσκεψης της Γενεύης δεν συζητήθηκε στη χθεσινή συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη και του κατοχικού ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί. Γράφει επίσης ότι η κυβέρνηση είναι αντιμέτωπη με πιθανές αγωγές μετά την εμπλοκή των αποκρατικοποιήσεων εξαιτίας της μη έγκρισης των σχετικών κονδυλίων. Αναφέρει επίσης ότι ολοταχώς προς το Χρηματιστήριο του Λονδίνου κινείται η Τράπεζα Κύπρου.

Χαραυγή: Με τίτλο  “Πριν τη Γενεύη ξεκαθαρίζει η Διάσκεψη” και γράφει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναγνώρισε επίσης ότι υπάρχει διάσταση σ` αυτό το θέμα με τον Τ/κ ηγέτη. Αλλού αναφέρει ότι η στάση και συμπεριφορά της κυβέρνησης υποχρεώνει το ΑΚΕΛ να εύχεται όπως γίνονται πιο συχνά εκλογές αφού ανοίγει τα ταμεία της και ξεχνά τις πολιτικές λιτότητας. Σε άλλη είδηση, αναφέρει ότι 11 χιλιάδες κιλά ακατάλληλοι ξηροί καρποί που εισήχθηκαν στην Κύπρο από τρίτη χώρα εντοπίστηκαν από τις Υγειονομικές Υπηρεσίες εγκαίρως πριν διοχετευτούν στην αγορά.

Cyprus Mail: Με τίτλο  “Σε καλή ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση” των δύο ηγετών χθες βράδυ, προσθέτοντας ότι οι Αναστασιάδης και Ακιντζί θα συναντηθούν τρεις με τέσσερις φορές πριν από τη μετάβασή τους στη Γενεύη. Γράφει επίσης ότι μετά από χρόνια συγκρούσεων και αιματοχυσίας κηρύχθηκε το τέλος των στρατιωτικών επιχειρήσεων στο Χαλέπι. Γράφει επίσης ότι οι αρχές στην Κακοπετριά ζήτησαν τη βοήθεια της Αστυνομίας για να σταματήσει ο βανδαλισμός και καταστροφές σε περιουσίες από μαθητές που επισκέπτονται το χωριό τα σαββατοκύριακα.

Καθημερινή: Με τίτλο  “Συμφωνία μαμούθ στις ασφάλειες” γράφει ότι διαφοροποίηση του τραπεζοασφαλιστικού τοπίου καταγράφεται με τη συμφωνία μαμούθ μεταξύ της Universal και του Συνεργατισμού. Προβάλλει επίσης την ομοφωνία των μετόχων να εισαχθεί στο London Stock Exchange η Τράπεζα Κύπρου. Γράφει επίσης ότι κρίσιμο χαρακτηρίζεται το επόμενο διάστημα για την καθοριστική φάση εισαγωγής του ΓεΣΥ με το νομοθετικό πλαίσιο να εκκρεμεί ενώπιον της Βουλής.