Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα των Κυπριακών εφημερίδων

Σημερινή: Με τίτλο  “Η προσάρτηση κολλά στο πρωτόκολλο Δέκα”  γράφει πως η Κομισιόν εισηγείται ειδικό καθεστώς ασφάλειας αντί εγγυήσεων και ότι αναφύονται βασικά προβλήματα στην εφαρμογή του ευρώ στα κατεχόμενα. Αλλού αναφέρει ότι στις 14 Δεκεμβρίου στις Βρυξέλλες καθορίζεται ο άξονας κινήσεων Αθηνών – Λευκωσίας με συνάντηση Αναστασιάδη- Τσίπρα. Επίσης η “Σ” γράφει για θρίαμβο και πρωτιά του ΑΠΟΕΛ που πέρασε στους `32` του Europa League νικώντας τον Ολυμπιακό με 2-0.

Αλήθεια: Με τίτλο “Τσίπρας: Υποστηρίζω τις προσπάθειες Αναστασιάδη για λύση” και αναφέρεται σε χθεσινές δηλώσεις του Έλληνα Πρωθυπουργού στο πλαίσιο της τριμερούς στα Ιεροσόλυμα. Στο ίδιο ρεπορτάζ γίνεται αναφορά στη διάσκεψη της Γενεύης, στην ατζέντα και στην απάντηση του ΠτΔ στα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου. Επίσης η “Α” προβάλλει την υπόθεση του περίεργου τροχαίου στη Λεμεσό. Προβάλλει επίσης σε άλλο ρεπορτάζ το θέμα των αποκρατικοποιήσεων, με φόντο την ψηφοφορία στη Βουλή.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο “Πρώτη δοκιμή για την Ασφάλεια” γράφει πως Κοτζιάς και Τσαβούσογλου τα είπαν για το θέμα της ασφάλειας στο περιθώριο της Συνόδου του ΟΑΣΕ και ότι διατηρούνται οι εκατέρωθεν απόψεις για τις εγγυήσεις. Αλλού αναφέρει πως σημειώνεται νέος πόλεμος για το ΓεΣΥ, ο κόσμος είναι σε απόγνωση και ο Υπουργός Υγείας καλεί τους πολίτες σε εγρήγορση. Επίσης ο “Φ” γράφει πως ενισχύεται η Τροχαία με 60 Αστυνομικούς για την περίοδο των γιορτών σε μια προσπάθεια πρόληψης των τροχαίων.

Χαραυγή: Με τίτλο  “Κλιμακώνεται η όξυνση στο εσωτερικό” γράφει στο κύριό της θέμα ότι κλιμακώνεται ανώφελα η όξυνση και ότι τα κόμματα του ενδιάμεσου εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον του ΠτΔ ο οποίος απάντησε κάνοντας λόγο για συστηματική και ατεκμηρίωτη κινδυνολογία. Αλλού αναφέρει ότι Κύπρος, Ισραήλ και Ελλάδα συστήνουν περιφερειακή δύναμη για φυσικές καταστροφές. Η “Χ” προβάλλει σε άλλο θέμα τις αντιδράσεις για το ΓεΣΥ με αφορμή μελέτη του ΠΙΣ.

Cyprus Mail: Με τίτλο “Ο μοναχός φοβόταν πολύ να μιλήσει” που προβάλλει τη δίκη για την υπόθεση προσηλυτισμού και τις αναφορές της μητέρας του μοναχού στο δικαστήριο. Αλλού αναφέρει πως στην τριμερή στα Ιεροσόλυμα αποφασίστηκε η σύσταση ομάδας για φυσικές καταστροφές. Επίσης προβάλλεται σε άλλο ρεπορτάζ το θέμα της ανέγερσης ξενοδοχείου στη Λάρνακα από Ρώσο επιχειρηματία και στην θέση των τοπικών αρχών ότι πλέον θέλουν να δουν έργα και όχι κούφια λόγια.

Cyprus Weekly: Με τίτλο “Μεσίτης ο ΟΗΕ για την ασφάλεια” αναφέρει πως στην τριμερή στη Γενεύη ο διεθνής οργανισμός θα διαδραματίσει διαφορετικό ρόλο μαζί με τους βασικούς παίχτες. Αλλού αναφέρει ότι άρχισε το παιγνίδι επίρρηψης ευθυνών στην παιδεία με αφορμή έρευνα για την κατάταξη της Κύπρου στις τελευταίες θέσεις. Επίσης αναφορά γίνεται στην ολιγόωρη επίσκεψη σήμερα στην Κύπρου του Φρανσουά Ολάντ και την συνάντησή του με τον ΠτΔ.