Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα των Κυπριακών εφημερίδων

Σημερινή: Με τίτλο  “Παρούσες οι ΗΠΑ στη διάσκεψη της Γενεύης” και γράφει στο κύριο της θέμα πως δεδομένη είναι η παρουσία του Αμερικανού ΥΦΕΞ Τζόναθαν Κόεν στη διεθνή διάσκεψη στη Γενεύη. Αλλού η εφημερίδα αναφέρει πως ενέργεια και Κυπριακό θα απασχολήσουν την Τριμερή Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ σήμερα στην Ιερουσαλήμ. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην ψήφιση των Προϋπολογισμών του 2017 από τη Βουλή με 28 ψήφους υπέρ και 25 εναντίον.

Αλήθεια: Με τίτλο  “Παρούσα η ΕΕ στην πολυμερή διάσκεψη”, γράφει στο κύριο της θέμα πως κλείδωσε ψες η παρουσία της ΕΕ στην πολυμερή διάσκεψη και θα εκπροσωπηθεί είτε με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είτε με την Φεντερίκα Μογκερίνι. Αλλού αναφέρει πως “άλλαξαν ρότα οι απορριπτικοί”, δεν αποχωρούν από το Εθνικό Συμβούλιο και πάνε Γενεύη με τον Πρόεδρο.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο  “Εμφυλιοπολεμικό το κλίμα” πως εκ των υστέρων σε συνταγματολόγο πάει η Κυβέρνηση για την παρουσία της Κυπριακής Δημοκρατίας στη διεθνή διάσκεψη. Αλλού αναφέρει πως η Βουλή έβαλε φρένο στις διαδικασίες για τις αποκρατικοποιήσεις, μπλοκάροντας το σχετικό κονδύλι. Αλλού σημειώνει πως στα 20,3 εκατομμύρια ευρώ ανήλθαν τα επιδόματα και οι υπερωρίες για τα μέλη της Αστυνομίας το 2015.

Χαραυγή: Με τίτλο  “Με τη συνοδεία των αρχηγών στη Γενεύη” γράφει στο κύριο της θέμα πως ο Πρόεδρος αποδέχθηκε αίτημα των κομμάτων να τον συνοδεύσουν στη Γενεύη και πως στη Συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου καταγράφηκαν έντονες διαφωνίες για τη συμφωνημένη διαδικασία. Αλλού η εφημερίδα γράφει πως η Βουλή έβαλε τέλος στο “πάρτι” για τις ιδιωτικοποιήσεις. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε έντονο προβληματισμό που προκαλούν τα αρνητικά αποτελέσματα διεθνών ερευνών για το επίπεδο μάθησης των μαθητών μας.

Cyprus Mail: Με τίτλο  “Οι ηγέτες των κομμάτων θα πάνε στις συνομιλίες” πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε πως όλοι οι ηγέτες που εκπροσωπούνται στο Ενικό Συμβούλιο θα τον συνοδεύσουν στη Γενεύη για τις συνομιλίες και τη διεθνή διάσκεψη που θα πραγματοποιηθούν εκεί τον ερχόμενο μήνα. Αλλού αναφέρεται σε δήλωση του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια πως ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν αγνόησε τα επίμονα και επανειλημμένα αιτήματά του για ένα επιπρόσθετο δάνειο προς την Κύπρο ύψους μέχρι και 7 δις ευρώ. Προβάλλει με φωτογραφία τη χθεσινή στάση εργασίας της ΠΟΕΔ σε Λευκωσία και Πάφο.

 Καθημερινή: Με τίτλο  “Στα ίχνη μαύρου χρήματος σε Λάρνακα και Λευκωσία” πως διαδρομές μεγάλων ποσών δείχνουν οι έρευνες στα Συμβούλιο Αποχετεύσεων. Αλλού σημειώνει πως το σχέδιο πολιτογραφήσεων ζέστανε με 4 δις την οικονομία. Επίσης προβάλλει την απονομή των βραβείων Ποιότητας Γαστρονόμος 2016.