Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα των Κυπριακών εφημερίδων

Σημερινή: Με τίτλο «Ερωτήματα που βοούν χωρίς απάντηση από τον ΠτΔ», γράφει ότι επαναρχίζουν σήμερα οι συνομιλίες για το Κυπριακό, με συνάντηση των διαπραγματευτών Α. Μαυρογιάννη και Ο. Ναμί, ενώ αναπάντητα παραμένουν τα ερωτήματα που αφορούν την αιφνίδια μεταστροφή του ΠτΔ η οποία οδήγησε το βράδυ της Πέμπτης στη συμφωνία για επανέναρξη της διαπραγματευτικής διαδικασίας. Αλλού αναφέρεται σε ασυνείδητους οδηγούς στους κυπριακούς δρόμους, με την πιο σοβαρή περίπτωση να είναι αυτή ενός μεθυσμένου οδηγού που έτρεχε με 229 χιλιόμετρα την ώρα. Σε άλλο θέμα γράφει ότι το θέμα των αγνοουμένων θα συζητηθεί στο Στρασβούργο.

Αλήθεια: Με τίτλο  «Σηκώνουν μανίκια» γράφει ότι στη δουλειά ρίχνονται από σήμερα οι δύο διαπραγματευτές για να προετοιμάσουν όσο το δυνατό καλύτερα το καταληκτικό ραντεβού της Γενεύης στις 9 Ιανουαρίου. Αλλού γράφει ότι οι Αυστριακοί είπαν όχι στην ακροδεξιά και αναφέρεται στην αποτυχία του ακροδεξιού και ξενοφοβικού Νόμπερτ Χόφερ να κερδίσει τις χθεσινές προεδρικές εκλογές στην Αυστρία. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε δηλώσεις του Προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου ο οποίος, ανταπαντώντας προς ανησυχούντες για το Κυπριακό, αναφέρει ότι ο ίδιος τρομάζει να ζει σε μοιρασμένη πατρίδα.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο  «Ε/κ φόρμουλα για τη Μόρφου» γράφει ότι φόρμουλα που διαμορφώθηκε από την ελληνοκυπριακή πλευρά και αφορά τη Μόρφου επιχειρεί να απαντήσει στις τουρκοκυπριακές «ανησυχίες» για τη μη μετακίνηση πληθυσμών. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ανεξέλεγκτη παράνομη λειτουργία κολυμβητικών δεξαμενών σε δήμους εντοπίζει ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης στην ετήσια έκθεσή του. Σε άλλο θέμα γράφει ότι στη Λευκωσία και τις Βρυξέλλες συζητείται σήμερα στο δημοσιονομικό πρόγραμμα ενόψει της συζήτησης του προϋπολογισμού στη Βουλή και της ομιλίας του Χάρη Γεωργιάδη στο Eurogorup.

Χαραυγή: Με τίτλο  «Επανεκκίνηση διαλόγου με διαπραγματευτές» γράφει ότι με στόχο «να επιτευχθεί περαιτέρω πρόοδος σε όλα τα εκκρεμή ζητήματα» επαναρχίζει σήμερα σε επίπεδο διαπραγματευτών -Ανδρέα Μαυρογιάννη και Οζντίλ Ναμί- ο διάλογος που είχε διακοπεί στο Μοντ Πελεράν. Αλλού, γράφει ότι στα €60 εκ ανέρχεται η συμφωνία της Κεντρικής Συνεργατικής Τράπεζας για αποξένωση των πέντε εμπορικών εταιρειών της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι σε τουλάχιστον τέσσερα σημεία συνέβησαν σκόπιμες μετακινήσεις οστών αγνοουμένων, τονίζεται σε υπόμνημα προς το ΣτΕ.

Check Also

Νουρής: Μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου, η Κύπρος έλαβε πάνω από 8.000 νέες αιτήσεις ασύλου

Σε δήλωσή του ο  Υπουργος Εσωτερικών,  Νίκος Νουρής στη διάσκεψη των MED5 στη Μάλαγα της …

Αβέρωφ: Δηλώνω απόλυτα ικανοποιημένος αλλά και υποστηρικτικός σε όσα είπε ο ΠτΔ στη Γενική Συνέλευση

Για το κυπριακό και συγκεκριμένα αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεκαθάρισε επαρκώς τα πράγματα σε …