Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα των Κυπριακών εφημερίδων

Σημερινή: Με τίτλο  “Πάμε σε πολυμερή, μόνο αν τελειώσει η κατοχή”, γράφει στο κύριο της θέμα ότι σκληραίνει τη στάση της η Αθήνα μετά τις προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν, με τον ‘Ελληνα ΥΠΕΞ Νίκο Κοτζιά να δηλώνει ότι η απόσυρση των κατοχικών στρατευμάτων αποτελεί προϋπόθεση έναρξης της πολυμερούς. Αλλού αναφέρεται στη δήλωση του Υπουργού Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη μετά τη συνάντηση με τον Βρετανό ομόλογό του Μπόρις Τζόνσον ότι ο τουρκικός στρατός δεν μπορεί να αποσυρθεί από την πρώτη μέρα της λύσης. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι ότι στα 62 εκ ευρώ έφθασαν τα κέρδη του Συνεργατισμού το εννιάμηνο του 2016.

Αλήθεια: Με τίτλο   “Έφτασε η ώρα των μεγάλων αλλαγών στη Δημόσια Υπηρεσία”, γράφει πως τα πέντε νομοσχέδια και οι κανονισμοί για τη μεταρρύθμιση της δημόσιας υπηρεσίας είναι στην ατζέντα της αυριανής ολομέλειας της Βουλής για έγκριση. Αλλού, γράφει ότι εντείνονται οι προσπάθειες για φόρμουλα επανέναρξης των διαπραγματεύσεων με τον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ `Εσπεν Μπαρθ Έιντε να μεταβαίνει την Παρασκευή στην Αθήνα και στη συνέχεια να έχει επαφές και στην Άγκυρα. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι διαγράφηκαν 77 εκ ευρώ λόγω ανεξιχνίαστων υποθέσεων κλοπών και απωλειών.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο  “Τσιμεντώνουν το αδιέξοδο”, γράφει στο κύριο του θέμα ότι τουρκικοί όροι ναρκοθετούν την προοπτική επανέναρξης των συνομιλιών αν και το διεθνές περιβάλλον στήνει σκηνικό επανέναρξης της διαδικασίας. Αλλού, γράφει ότι σε αστικές αγωγές για αποζημιώσεις λόγω αμέλειας προχωρά η ΑΤΗΚ σε σχέση με την επένδυση του Ταμείου Συντάξεων στη Δρομολαξιά. Σε άλλο της θέμα γράφει πως στην Κύπρο αναλογεί ένας μοναχός ανά χίλιους κατοίκους.

Χαραυγή: Με τίτλο   “Αξίζει να συνεχιστεί η προσπάθεια”, γράφει πως υπό εξέλιξη βρίσκονται έντονες διεργασίες και σειρά επαφών με κοινό στόχο να επαναρχίσουν οι συνομιλίες, με τη χθεσινή επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών της Βρετανίας στην Κύπρο καθώς και την αναμενόμενη επίσκεψη του Τζον Κέρι. Αλλού γράφει ότι στο 1 εκατομμύριο κοντεύει ο πληθυσμός στην Κύπρο, ενώ η προσδοκώμενη διάρκεια ζωής υπολογίστηκε σε 79,8 χρόνια για τους άνδρες και 83,5 χρόνια για τις γυναίκες. Σε άλλο της θέμα γράφει πως σε νέα δοκιμασία μπαίνουν οι σχέσεις εκπαιδευτικών και Υπουργείου Παιδείας.

Cyprus Mail: Με τίτλο   “Κάλεσμα για γενική απεργία στο βορρά”, γράφει στο κύριο της θέμα ότι οι συντεχνίες στα κατεχόμενα έχουν αρχίσει μια κινητοποίηση για γενική απεργία στα κατεχόμενα ζητώντας παραιτήσεις από “υπουργούς” μετά το τραγικό δυστύχημα με το λεωφορείο που μετέφερε μαθητές, κατά το οποίο έχασαν τη ζωή τους δύο μαθήτριες. Αλλού, γράφει ότι ο Βρετανός ΥΠΕΞ επανέλαβε τη δέσμευση της Βρετανίας για στήριξη της Κύπρου τώρα και στο μέλλον. Σε άλλο της θέμα, κάτω από σχετική φωτογραφία, γράφει για τη χθεσινή λειτουργία στο αναστηλωμένο Μοναστήρι του Αποστόλου Ανδρέα στην κατεχόμενη Καρπασία.