Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα των Κυπριακών εφημερίδων

Σημερινή: Με τίτλο “Ναυάγιο στο Μον Πελεράν”, γράφει στο κύριο της θέμα ότι ναυάγησε το εύφορο κλίμα που είχε δημιουργηθεί εδώ και ένα χρόνο, αλλά ο κ. Ειντε επιδιώκει μέσα από το ανακοινωθέν του να αφήσει παράθυρο ελπίδας, καλώντας τους δύο ηγέτες να εξεύρουν οι ίδιοι τον τρόπο συνέχισης της διαδικασίας. Σε άλλο της θέμα γράφει για σενάρια για το μέλλον του φυσικού αερίου. Αλλού, η “Σ” γράφει για τη σκληρή απάντηση της ΠΟΕΔ στον Υπουργό Παιδείας.

Αλήθεια: Με τίτλο “Αδιέξοδο στα κριτήρια του εδαφικού, ραντεβού ξανά στην Κύπρο”, γράφει για θρίλερ για γερά νεύρα στο Μοντ Πελεράν μέχρι και τις πρωινές ώρες το οποίοι οδήγησε σε αδιέξοδο στα κριτήρια του εδαφικού. Αλλού, γράφει ότι η ΕΝΙ βλέπει προοπτικές στα κυπριακά κοιτάσματα όχι όμως νέο Ζορ. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι ο Υπουργός Γεωργίας διέψευσε τους ισχυρισμούς του Τούρκου Υπουργού Υδάτων πως η η ε/κ πλευρά ζήτησε μεταφορά νερού από την Αγκυρα.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο “Ναυάγιο στο Μοντ Πελεράν”, γράφει στο κύριο του θέμα ότι οι ολονύκτιες συζητήσεις δεν έφεραν αποτέλεσμα, ενώ ήταν σκληρή η γραμμή της τ/κ πλευρά για τα κριτήρια του εδαφικού. Αλλού, γράφει ότι αλλάζουν μοντέλο για τις κάμερες της τροχαίας, καθώς τα πρόστιμα από τις καταγγελίες των οδηγών θα συντηρούν και το έργο. Σε άλλο του θέμα ο “Φ” γράφει ότι καταδικάστηκε σε επταετή φυλάκιση ο Πέτρος Τσαλικίδης από το Στρατοδικείο Αθηνών με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας για την τραγωδία στο Μαρί.

Χαραυγή: Με τίτλο “Χωρίς κατάληξη επιστρέφουν από την Ελβετία” γράφει πως το δύσκολο τελικά δεν έγινε ρεαλιστικό και η διαπραγμάτευση επί των κριτηρίων του εδαφικού έληξε στη μια τα ξημερώματα χωρίς κατάληξη. Αλλού, γράφει για τη χθεσινή εκδήλωση υποστήριξης των συνομιλιών στη νεκρή ζώνη και σημειώνει πως η προσδοκία της λύσης ένωσε ξανά Ε/κ και Τ/κ. Αλλού γράφει πως προωθούν ιδιωτικοποίηση και του νερού καθώς η επιτροπή αποκρατικοποίησης κάνει μελέτη για τις υπηρεσίες ύδρευσης και αποχέτευσης.

Cyprus Mail: Με τίτλο “Χωρίς συμφωνία: Οι συνομιλίες για το εδαφικό σε αδιέξοδο”, γράφει ότι δεν υπήρξαν συγκλίσεις στον αριθμό των προσφύγων και το εδαφικό, όμως σύμφωνα με τα ΗΕ είναι πολύ νωρίς να πει κανείς ότι οι συνομιλίες κατέρρευσαν. Αλλού, γράφει ότι χιλιάδες συγκεντρώθηκαν χθες το βράδυ στη νεκρή ζώνη για να στηρίξουν τις προσπάθειες λύσης. Σε άλλο της θέμα γράφει για την καταδίκη 20 χρόνων του Γιώργου Ξιούρουππα για τη δολοφονία του Παναγιώτη Χριστοδούλου.