Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα των Κυπριακών εφημερίδων

Σημερινή: Με τίτλο “Μόνο για εγγυήσεις πάει πολυμερή η Ελλάδα”, γράφει για το συντονισμό Λευκωσίας και Αθήνας για τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό και το μήνυμα που έστειλαν οι δύο ηγέτες Αναστασιάδης και Τσίπρας για λύση χωρίς στρατεύματα και εγγυήσεις. Σε άλλο της θέμα γράφει πως βάσει της έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας δεν υπάρχει σύνδεση του γαμπρού του Προέδρου της Δημοκρατίας με τα προβληματικά σκάφη. Αλλού, γράφει ότι ανοίγουν τα οδοφράγματα Λεύκας-Δερύνειας.

Αλήθεια: Με τίτλο “Κοινή γραμμή Αθήνας-Λευκωσίας”, γράφει στο κύριο της θέμα ότι κατά τη χθεσινή συνάντηση Αναστασιάδη-Τσίπρα επιβεβαιώθηκε η κοινή γραμμή των δύο χωρών στο Κυπριακό, με τον Ελληνα Πρωθυπουργό να δηλώνει πως με τη λύση τα εγγυητικά δικαιώματα πρέπει να καταργηθούν. Αλλού, γράφει ότι κατατίθενται σήμερα οι υποψηφιότητες για τις δημοτικές εκλογές με αποχωρήσεις της τελευταίας στιγμής στους Δήμους Πάφου και Λύσης. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι επανέρχεται η σύγκρουση για τα δημοσιονομικά ανάμεσα σε Χάρη Γεωργιάδη και Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο “Μήνυμα Τσίπρα στην Αγκυρα” γράφει στο κύριο του θέμα ότι ο Ελληνας Πρωθυπουργός έστειλε χθες το μήνυμα ότι θα συμμετάσχει σε πολυμερή διάσκεψη για την ασφάλεια, μόνο για κατάργηση του συστήματος των εγγυήσεων και αποχώρηση των τουρκικών κατοχικών δυνάμεων. Αλλού, γράφει για φουρτούνες για τον Υπουργό Υγείας καθώς οι Συντεχνίες και το Πανεπιστήμιο Κύπρου απαντούν με αντιπροτάσεις στο θέμα των πανεπιστημιακών νοσοκομείων. Σε άλλο του θέμα γράφει ότι οι Κύπριοι καταβροχθίζουν τα αντιβιοτικά καθώς βρίσκονται στις πρώτες θέσεις στην Ευρώπη, με το 14% να τα λαμβάνει χωρίς καν συνταγή.

Χαραυγή: Με τίτλο“ΑΚΕΛ και CTP κοινά βήματα για τη λύση” γράφει ότι Αντρος Κυπριανού και νέος Πρόεδρος του τ/κ ΡΤΚ Ερχιουμάν ευχήθηκαν να υπάρξει πρόοδος στο Μοντ Πελεράν και να φτάσουμε στο σημείο οι δύο κοινότητες να πουν “Ναι” στα δημοψηφίσματα. Αλλού, με αφορμή τη σημερινή επέτειο του Πολυτεχνείου, γράφει ότι τα οράματα των παιδιών του Πολυτεχνείου είναι επίκαιρα. Σε άλλο της θέμα γράφει για βροχή παραπόνων για τη νέα διατίμηση ρεύματος θερμοσυσσωρευτών, με την αύξηση να αγγίζει το 42% και τα 20 χιλιάδες νοικοκυριά που τα έχουν εγκαταστήσει να διαμαρτύρονται έντονα.

Cyprus Mail: Με τίτλο “Προειδοποιήσεις ΕΕ για το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2017”, γράφει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προέτρεψε χθες την Κυβέρνηση να λάβει διορθωτικά μέτρα καθώς ρισκάρει να χάσει τους δημοσιονομικούς στόχους για το 2017. Αλλού, γράφει για το θάνατο του πρώην Υπουργού Χριστόδουλου Βενιαμίν σε ηλικία 94 ετών. Σε άλλο της θέμα γράφει για τις ανησυχίες που υπάρχουν από την υπέρμετρη χρήση αντιβιοτικών στην Κύπρο.