Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα των Κυπριακών εφημερίδων

Σημερινή: Με τίτλο “Εγγυημένη επιτυχία δεν σημαίνει ότι υπάρχει” και γράφει ότι οι αναφορές του απερχόμενου Αμερικανού Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα για το Κυπριακό είναι χωρίς “πολιτική ισχύ” και ισορροπημένες. Απέφυγε να τοποθετηθεί ως προς την ουσία των συνομιλιών. Γράφει επίσης ότι η νεολαία καταδίκασε χθες την 33η επέτειο της ανακήρυξης του ψευδοκράτους. Η “Α” αναφέρει αλλού ότι κέρδη πέντε εκατομμυρίων ευρώ, μετά τη φορολογία, το τρίτο τρίμηνο της χρονιάς και 62 εκατ. για το εννιάμηνο ανακοίνωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Κύπρου Τζον Χούρικαν, προσθέτοντας ότι η ιρλανδική μητρική θα πάρει την Τράπεζα στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Αλήθεια: Με τίτλο “Τύπου Μπούργκενστοκ η διάσκεψη για εγγυήσεις και ασφάλεια”, γράφει ότι τελικά ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί είπε ότι η διάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί μετά τη συμφωνία στο εδαφικό θα είναι στα πρότυπα του Μπούργκενστοκ, όπως προνοούσε το σχέδιο Ανάν. Αλλού αναφέρει ότι το καλύτερο μνημόσυνο για τον Γλαύκο Κληρίδη θα είναι η λύση του Κυπριακού, ανέφεραν ΠτΔ, Αβέρωφ Νεοφύτου και Καίτη Κληρίδη στο τρισάγιο που τελέστηκε χθες στον τάφο του. Αλλού γράφει ότι το ωράριο των καταστημάτων είναι ελεύθερο….μέχρι νεοτέρας.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο “Ιδέες σφήνα για Ασφάλεια” γράφει ότι φόρμουλες αναζητούνται στο παρασκήνιο από τρίτους για το κεφάλαιο της Ασφάλειας και ότι διάφορες ιδέες υποδεικνύουν ότι η διάρκεια της μεταβατικής περιόδου θα αποτελεί και το κλειδί για να γίνει αποδεκτή μια τέτοια φόρμουλα από τη Λευκωσία και την Άγκυρα. Αλλού γράφει ότι νέο, σύγχρονο νοσοκομείο απέκτησε η Εθνική Φρουρά. Προβάλλει επίσης την απόφαση της Κομισιόν για ενίσχυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, προχωρώντας σε ενεργοποίηση του Ταμείου Αλληλεγγύης της ΕΕ όπου θα διατεθούν 7,3 εκ. ευρώ για τις πυρκαγιές στη Σολιά.

Χαραυγή: Με τίτλο “Να αξιοποιηθεί το παράθυρο ευκαιρίας” και γράφει ότι το ΑΚΕΛ, αναγνωρίζοντας την κρισιμότητα των στιγμών για το μέλλον και την προοπτική της χώρας μας, θα συνεχίσει να στηρίζει την εν εξελίξει διαδικασία διαπραγματεύσεων με στόχο την επίτευξη συνολικής συμφωνίας στο Κυπριακό. Αναφέρει επίσης ότι σωρεία παραπόνων εκφράζουν οι πολίτες για τη μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρείται στην εξέταση των αιτήσεών τους για τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα. Γράφει αλλού ότι μόνο στο 20% είναι η πληρότητα των φραγμάτων.

Cyprus Mail: Με τίτλο “Ομπάμα: οι προοπτικές είναι οι καλύτερες για χρόνια” προβάλλει τις δηλώσεις στις οποίες προέβη στη διάσκεψη Τύπου χθες ο Μπαράκ Ομπάμα με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Προβάλλει επίσης τις εκδηλώσεις καταδίκης της επετείου ανακήρυξης του ψευδοκράτους από χιλιάδες φοιτητές και μαθητές καθώς και τις εκδηλώσεις του ΕΛΑΜ. Γράφει επίσης ότι έξι πρώην αξιωματούχοι – πολυσυνταξιούχοι δικαιώθηκαν από το Διοικητικό Δικαστήριο το οποίο έκρινε ότι παράνομα η Δημοκρατία απέκοπτε μέρος της δημοσιοϋπαλληλικής τους σύνταξης.

Καθημερινή: Με τίτλο “Ομπάμα: Επενδύσαμε χρόνο στο Κυπριακό” και σημειώνει ότι τόσο ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας όσοι και ο Πρωθυπουργός έφεραν το Κυπριακό στην πρώτη τριάδα των θεμάτων που απασχολούν την Ελλάδα. Αλλού γράφει ότι το κράτος αναζητεί διακαώς τρόπους αύξησης των εσόδων του Συνεργατισμού και η ισπανική εταιρεία Altamira πρότεινε όπως αναλάβει τη διαχείριση των δανείων του οργανισμού. Γράφει επίσης ότι κορυφώνονται οι διεργασίες για την πώληση της Εθνικής Τράπεζας Κύπρου με το ενδιαφέρον να είναι έντονο.