Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα των Κυπριακών εφημερίδων

Σημερινή: Με τίτλο “Μεταβατικές περίοδοι με χωριστές αυτοκυβερνήσεις και τουρκική λίρα στο βορρά”, γράφει στο κύριο της θέμα ότι αυτά αναφέρουν σημειώματα αξιολόγησης τεχνοκρατών των Βρυξελλών, συμπληρώνοντας πως η τ/κ πλευρά δεν έπραξε όσα έπρεπε για να υπάρξει επαρκής πρόοδος στην εναρμόνιση με το κοινοτικό κεκτημένο. Αλλού, γράφει για ανήσυχη ηρεμία για πιθανή υλοποίηση των εξαγγελιών του Τραμπ σε οικονομία και εμπόριο. Σε άλλο της θέμα γράφει για ώρα μηδέν στη δίκη του τέως Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα Ρίκκου Ερωτοκρίτου.

Αλήθεια: Με τίτλο  “Προοπτικές συμφωνίας”, γράφει ότι το πενθήμερο στο Μοντ Πελεράν έφερε πρόοδο αλλά και αισιοδοξία καθώς πολύ κοντά στο κλείδωμα των κριτηρίων για το εδαφικό βρίσκονται οι δύο πλευρές με το βάρος να είναι στην αποτύπωση τους σε χάρτη. Αλλού, φιλοξενεί συνέντευξη του Υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη ο οποίος δηλώνει μεταξύ άλλων ότι πρέπει να αναλογιστούμε και το κόστος της μη λύσης του Κυπριακού. Σε άλλο της γράφει ότι οι Moody`s δεν αναβάθμισαν την κυπριακή οικονομία αλλά επισήμαναν την θετική της πορεία.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο  “Μέσω Γενεύης η πολυμερής”, γράφει στο κύριο του θέμα πως η παραμονή των διαπραγματεύσεων σε ελβετικό έδαφος αποτελεί επιλογή για επίσπευση των συζητήσεων, έχοντας ως στόχο τη σύγκληση πολυμερούς διάσκεψης για την Ασφάλεια. Αλλού, γράφει πως το Λονδίνο θεωρεί στρατηγικό λάθος την αναστολή της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας ενώ βρισκό μαστε σε “κατώφλι λύσης” του Κυπριακού. Σε άλλο του θέμα γράφει για τον Συνεργατισμό και πως πολλά θα εξαρτηθούν για τον έλεγχο της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, από την αυριανή έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων, δηλαδή της Κυβέρνησης.

Χαραυγή: Με τίτλο “Αναμμένη η φλόγα της ελπίδας για λύση” είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος της εφημερίδας “Χαραυγή”, η οποία γράφει ότι το συμπέρασμα της πενθήμερης διαπραγμάτευσης στο Μοντ Πελεράν είναι πως υπάρχει θέληση για συμφωνία επί των κριτηρίων για το εδαφικό και από τους δύο ηγέτες. Αλλού, γράφει για το θέμα της ευθανασίας φιλοξενώντας γνώμες γιατρών και ψυχολόγων, ενώ προσεγγίζει το θέμα και από την νομική και την εκκλησιαστική πλευρά. Σε άλλο της θέμα γράφει πως με όρους υποδέχεται τον Ντόναλντ Τραμπ η Γερμανία.

Καθημερινή: Με τίτλο  “Επταήμερο δοκιμασίας ενόψει αποφάσεων”, γράφει πως στο ενδιάμεσο διάστημα από το Μοντ Πελεράν στη Γενεύη θα υπάρξει η συζήτηση στο Εθνικό Συμβούλιο και η Λευκωσία θα προβεί σε επεξεργασία των επόμενων της κινήσεων της για το Εδαφικό. Αλλού, γράφει ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα σε συνέντευξη του στον διευθυντή της αθηναϊκής Καθημερινής Αλέξη Παπαχελά, μεταξύ άλλων τονίζει ότι λύση στην Κύπρο θα δείξει στον κόσμο τί μπορούμε να επιτύχουμε μέσω διαλόγου. Αλλού, γράφει για τις αλλαγές που έχει καταλήξει το ΔΣ της Κεντρικής Τράπεζας που θα εκσυγχρονίσουν το πλαίσιο λειτουργίας του.

Μάχη: Με τίτλο “Στη Γενεύη το νέο ραντεβού” γράφει στο κύριο της θέμα ότι στο Μοντ Πελεράν επιτεύχθηκε πρόοδος αλλά όχι συμφωνία και πως οι δύο ηγέτες θα συνεχίσουν τις συνομιλίες επί ελβετικού εδάφους. Αλλού, γράφει πως η μη εκπλήρωση των κυπρογενών υποχρεώσεων της Άγκυρας αλλά και η επιδείνωση των μεταρρυθμίσεων απομακρύνουν την Τουρκία από την ΕΕ, όπως καταγράφεται στην τελευταία έκθεση προόδου. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι η Εθνική Κύπρου στο ποδόσφαιρο έχει σήμερα την ευκαιρία της να σημειώσει την πρώτη της νίκη στον Όμιλο απέναντι στο Γιβραλτάρ.

Sunday Mail: Με τίτλο  “Πρόοδος, όμως χρειάζεται χρόνος”, γράφει ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ήταν αυτός που ζήτησε τη διακοπή για μια εβδομάδα της διαδικασίας των συνομιλιών σύμφωνα με τον τ/κ εκπρόσωπο, ενώ επικαλούμενο άρθρο της εφημερίδας “Πολίτης”, γράφει ότι η τ/κ πλευρά θα ζητούσε 32% του εδάφους. Αλλού, γράφει για την 70η επέτειο από την ίδρυση στην Κύπρο βρετανικών στρατοπέδων για Εβραίους επιζήσαντες του Ολοκαυτώματος. Σε άλλο της θέμα γράφει για τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στις ΗΠΑ για την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην Προεδρία.