Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα των Κυπριακών εφημερίδων

Σημερινή: Με τίτλο “Ψάχνουν τρόπο να σώσουν τη διαδικασία” και γράφει πως ολοκληρώνονται σήμερα οι συνομιλίες στο Μοντ Πελεράν και πως είναι απίθανο σενάριο η κατάθεση χαρτών. Στο ίδιο θέμα γράφει ότι σήμερα το πρωί Αναστασιάδης και Ακιντζί αναζητούν το «τζάκποτ» της προόδου. Αλλού αναφέρεται στο πρώτο τετ-α-τετ Τραμπ – Ομπάμα, όπως και στις διαδηλώσεις σε διάφορες πόλεις των ΗΠΑ. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ΔΝΤ και Κομισιόν κάνουν φύλλο και φτερό τα οικονομικά των κατεχομένων.

Αλήθεια: Με τίτλο  “Παρασκευή ορόσημο”, γράφει ότι ορόσημο είναι η σημερινή ημέρα και ότι στο Μοντ Πελεράν ολοκληρώνονται οι διαπραγματεύσεις Αναστασιάδη-Ακιντζί για το εδαφικό και άλλα εκκρεμούντα ζητήματα, που είναι αλληλένδετα και όλοι περιμένουν με αγωνία το αποτέλεσμα αλλά και το κατά πόσον θα ανακοινωθεί ή όχι ημερομηνία πολυμερούς διάσκεψης για το Κυπριακό. Αλλού γράφει ότι ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ επισκέφθηκε χθες το Λευκό Οίκο και ενημερώθηκε από τον Μπαράκ Ομπάμα για τα καυτά θέματα της αμερικάνικης αλλά και διεθνούς πολιτικής. Σε άλλο θέμα γράφει για νέα επίθεση του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη κατά του Υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο  “Αυλαία χωρίς άσπρο καπνό” γράφει ότι η αυλαία πέφτει σήμερα στο Μοντ Πελεράν και αναζητείται μέσα από μια σύντομη κοινή ανακοίνωση να μη δοθεί η εντύπωση ότι το εγχείρημα απέτυχε. Σε άλλο θέμα γράφει για τη διάσωση μεταναστών που κινδύνευσαν από τη θαλασσοταραχή κοντά στην Πόλη Χρυσοχούς και ότι στο ακυβέρνητο πλοιάριο βρίσκονταν εγκυμονούσες και βρέφος. Αλλού γράφει ότι η ελληνική Motor Oil, συμφερόντων οικογένειας Βαρδινογιάννη, συμφώνησε στην εξαγορά των 31 πρατηρίων της Lukoil στην ελεύθερη Κύπρο.

Χαραυγή: Με τίτλο  “Θολό τοπίο συνεχίζεται η προσπάθεια” και γράφει ότι μέχρι και την τελευταία στιγμή, πριν την αναχώρησή τους από το Μοντ Πελεράν, οι δύο ηγέτες θα προσπαθήσουν να συγκεράσουν τις απόψεις τους στα κριτήρια. Σε άλλο θέμα γράφει ότι στο χώρο υποδοχής στην Κοκκινοτριμιθιά μεταφέρθηκαν χθες οι 128 πρόσφυγες που διασώθηκαν στη θαλάσσια περιοχή της Πόλης Χρυσοχούς και ότι γεννήθηκε βρέφος στο σαπιοκάραβο. Αλλού γράφει για κραυγή απόγνωσης από τη μητέρα-εκπαιδευτικό, η οποία βλέπει τον γιο της κλεισμένο στο μοναστήρι.

Cyprus Mail: Με τίτλο  “Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για το διάλογο στην Ελβετία” γράφει ότι οι διαφορές καθιστούν αργή τη διαδικασία, αλλά δεν υπάρχει κρίση και ότι η Τουρκία «δεν παραιτείται από τη Μόρφου». Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο Ομπάμα και ο Τραμπ συναντήθηκαν για να συζητήσουν τη μετάβαση. Γράφει ακόμα πως οι βουλευτές εμβαθύνουν στα θέματα των δανείων που έγιναν από τα διοικητικά συμβούλια των αποχετευτικών.

Cyprus Weekly γράφει πως παρά το ότι οι δύο ηγέτες δεν κατάφεραν να επιτύχουν πρόοδο κατά τις τέσσερις ημέρες των εντατικών διαπραγματεύσεων, υπάρχει αισιοδοξία ότι κάποια πρόοδος μπορεί να υπάρξει σήμερα, κατά την τελευταία ημέρα των συνομιλιών στην Ελβετία. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η Κύπρος μπορεί να διδαχθεί από τη νορβηγική διαχείριση του πετρελαίου και του φυσικού αερίου. Αλλού δημοσιεύει φωτογραφία από τη συνάντηση Τραμπ- Ομπάμα και αναφέρει ότι η μετάβαση αρχίζει.