Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα των Κυπριακών εφημερίδων

Σημερινή: Με τίτλο «Χωρίς συγκλίσεις τα κριτήρια του εδαφικού» και γράφει ότι θέσεις για τα κριτήρια του εδαφικού αντάλλαξαν χθες οι δύο πλευρές στο Μοντ Πελεράν, χωρίς ωστόσο να υπάρξει οποιαδήποτε σύγκλιση και προσθέτει πως η καθοριστική ημέρα στην οποία θα ξεκαθαριστεί η προοπτική για συμφωνία είναι η Παρασκευή. Αλλού η εφημερίδα αναφέρεται στην εκλογή Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ σχολιάζοντας ότι δύσκολες θεωρούν οι αναλυτές τις προβλέψεις για την πολιτικη που θα ακολουθήσει ο νικητής των αμερικανικών εκλογών. Αλλού γράφει ότι η Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Χρυστάλλα Γιωρκάζτη δήλωσε ότι τρία άρθρα του Συντάγματος θα χρειαστούν να τροποποιηθούν για να μπορέσουν να προχωρήσουν οι διαρθρωτικές αλλαγές στην ΚΤΚ.

Αλήθεια: Με τίτλο «Επί εγγράφου τα κριτήρια στο εδαφικό», γράφει ότι έγγραφο στο οποίο ενσωματώθηκαν ψες οι θέσεις των δύο πλευρών όσον αφορά τα κριτήρια του εδαφικού θα τεθεί σήμερα στο διάλογο μεταξύ του Προέδρου Αναστασιάδη και του Μουσταφά Ακιντζί. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι ακυβέρνητο μέσα στη φουρτούνα βρέθηκε χθες το βράδυ πλοιάριο με περίπου 130 πρόσφυγες ανοικτά της Κύπρου με τις αρχές να πραγματοποιούν επιχείρηση για την μεταφορά του στη ξηρά. Σε άλλη είδηση, η «Α» αναφέρεται στην έκθεση προόδου που εξέδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία αποτελεί κόλαφο για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, ειδικά σε σχέση με τις μεταρρυθμίσεις.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο  «Σκληρό πόκερ για κριτήρια» γράφει στο κύριο του θέμα ότι η ενοποίηση των δύο χωριστών τους εγγράφων για τα κριτήρια του εδαφικού αποτελεί μια πρώτη κίνηση από την οποία θα διαφανεί κατά πόσον οι μεγάλες διαφορές που υπάρχουν στο κεφάλαιο αυτό μπορούν να γεφυρωθούν. Αλλού γράφει ότι η Διοικήτρια της ΚΤΚ Χρυστάλλα Γιωρκάτζη δήλωσε χθες στη Βουλή ότι μπορεί να γίνεται έλεγχος στην Κεντρική Συνεργατική Τράπεζα από τον Γεν Ελεγκτή, αφού παρόμοιος έλεγχος γίνεται στην ΚΤΚ χωρίς πρόβλημα. Σε άλλη είδηση γράφει ότι «γκάφα ολκής» από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Γεωργίας έχει ως αποτέλεσμα ο καταρροϊκός πυρετός των αιγοπροβάτων να επεκταθεί σε ολόκληρη την Κύπρο.

Χαραυγή: Με τίτλο  «Μπλέ+Κόκκινα με επιδίωξη το μαύρο» και γράφει ότι έχουν κατατεθεί από τις δύο πλευρές τα κριτήρια στο εδαφικό και συμφωνήθηκε όπως οι θέσεις ενσωματωθούν σε ενοποιημένο έγγραφο όπου με μπλε χρώμα θα καταγράφονται οι θέσεις της ε/κ πλευράς και με κόκκινο οι θέσεις της τ/κ και σήμερα ξεκινά η ουσιαστική συζήτηση επί του εγγράφου με στόχο να καταγραφούν οι συγκλίσεις με μαύρο χρώμα. Αλλού αναφέρεται στην εκλογή του Ντ. Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ με το σχόλιο «σοκ και δέος» και προσθέτει αυτό ακριβώς φαίνεται να προκάλεσε εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων η νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις αμερικανικές εκλογές. Σε άλλη είδηση γράφει ότι ζημιογόνα και αχρείαστη χαρακτήρισε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ την αντιπαράθεση για τον διαχειριστικό έλεγχο του Συνεργατισμού.

Cyprus Mail: Με τίτλο  «Παγκόσμιο σοκ από τη νίκη του Τραμπ επί της Κλίντον», γράφει στο κύριο της θέμα ότι ο Ρεπουμπλικανός Ντόναλντ Τραμπ εξέπληξε τον κόσμο κερδίζοντας το μεγάλο φαβορί Χίλαρι Κλίντον στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, τερματίζοντας οκτώ χρόνια δημοκρατικού ελέγχου στον Λευκό Οίκο «και στέλνοντας την Αμερική σε ένα νέο, αβέβαιο μονοπάτι». Αλλού γράφει ότι αλιευτικό πλοιάριο μεταφέροντας περίπου 120 μετανάστες βρέθηκε σε άγριες θάλασσες βορείως της Πόλης Χρυσοχούς και ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια στο αλιευτικό καταφύγιο του Λατσιού. Σε άλλη είδηση γράφει ότι οι δύο ηγέτες κατέθεσαν χθες τις θέσεις τους για το εδαφικό με τη σημερινή ημέρα να αναμένεται να είναι η πιο κρίσιμη μέρα για τις συνομιλίες.