Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα των Κυπριακών εφημερίδων

Σημερινή: Με τίτλο “Μέρα της κρίσης για συνομιλίες με εδαφικό”  γράφει στο κύριό της θέμα ότι σήμερα Αναστασιάδης-Ακιντζί συζητούν τα κριτήρια για το εδαφικό και ότι σημειώνεται σχετική πρόοδος στα άλλα θέματα. Σε άλλο ρεπορτάζ αναφέρεται στις δηλώσεις Μογκερίνι για την Τουρκία με αφορμή τις διώξεις και τις πρακτικές που εφαρμόζει. Η “Σ” προβάλλει επίσης τις αμερικανικές εκλογές και γράφει ότι οι δημοσκοπήσεις `βλέπουν` Χίλαρι στο Λευκό Οίκο.

Αλήθεια: Με τίτλο “Και τώρα, Εδαφικό” αναφέρει πως αν όλα κυλήσουν ομαλά, αναμένεται πως την Παρασκευή θα παρουσιαστούν χάρτες και πως λογισμικό θα διαμορφώνει τον χάρη ανάλογα με τα δεδομένα που θα κατατίθενται. Αλλού αναφέρεται σε `σκληρή κόντρα` με φόντο τον Συνεργατισμό μεταξύ ΥΠΟΙΚ και Εισαγγελέα με ανταλλαγή επιστολών για διαχειριστικό έλεγχο του Συνεργατισμού από τον Ελεγκτή. Η “Α” αναφέρει επίσης πως ο ΥΠΕΣ απευθύνει έκκληση να ψηφιστεί το μεταρρυθμιστικό ν/σ για την τοπική αυτοδιοίκηση.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο “Πρώτο τεστ για το Εδαφικό” γράφει πως οι σημερινές συζητήσεις αποτελούν τα αποκαλυπτήρια για τις τουρκικές προθέσεις και πως η ε/κ πλευρά ακόμη και χθες είχε επεξεργαστεί στοιχεία επί χάρτου. Αλλού αναφέρεται σε περίπτωση σωματικής κακοποίησης τεσσάρων κοριτσιών από τη γιαγιά και το συμβίο της μητέρας τους και στην σωτήρια παρέμβαση της νηπιαγωγού. Επίσης ο “Φ” γράφει πως παρατηρείται αύξηση στα ανεκτέλεστα εντάλματα και ότι τα περισσότερα αφορούν οφειλές στις Κοινωνικές ασφαλίσεις.

Χαραυγή: Με τίτλο “Επί τάπητος τα κριτήρια για Εδαφικό” και γράφει πως χθες έγινε μια καλή πρώτη συζήτηση και ότι σήμερα ξεκινά η συζήτηση για τα κριτήρια. Αλλού αναφέρει πως ο ΥΠΟΙΚ εισέπραξε την οργή του Γενικού Εισαγγελέα με αφορμή τον έλεγχο στο Συνεργατισμό και ότι οι δύο άνδρες αντάλλαξαν χθες επιστολές. Επίσης η “Χ” στην πρώτη της σελίδα προβάλλει το θέμα της έκδοσης Ζολώτα για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Cyprus Mail: Με τίτλο “Μην περιφρονείτε την άποψη του Γενικού Εισαγγελέα” είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος της αγγλόγλωσσης “” που αναφέρεται στην επιστολή του Εισαγγελέα προς τον ΥΠΟΙΚ για το θέμα του ελέγχου στο Συνεργατισμό. Αλλού αναφέρει ότι κατά το άνοιγμα των καλπών στις ΗΠΑ για τις εκλογές παρατηρήθηκαν μεγάλες ουρές και ο Τραμπ υπέβαλε μήνυση εναντίον του εφόρου εκλογών στην πολιτεία της Νεβάδα. Επίσης αναφορά γίνεται στο θάνατο του Βγενόπουλου και στο πόρισμα ότι είχε υποστεί εγκεφαλικό.