Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα των Κυπριακών εφημερίδων

Σημερινή: Με τίτλο  “Ακροβατώντας στο Μον Πελεράν”, γράφει στο κύριο της θέμα ότι με σοβαρές διαφορές προσέρχονται οι δύο ηγέτες στο τραπέζι των συνομιλιών ενώ πληθώρα διαφορών παραμένουν σε όλα τα κεφάλαια. Αλλού, γράφει ότι σύμφωνα με δημοσκόπηση της “Σ” ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έπεισε κατά τη διάσκεψη Τύπου της Παρασκευής, όμως οι Κύπριοι παραμένουν απαισιόδοξοι για τη λύση. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε σενάρια επιστροφής Νίκου Κατσουρίδη στο ΑΚΕΛ.

Αλήθεια: Με τίτλο “Ωρα…Μον Πελεράν”, γράφει στο κύριο της θέμα ότι στην παρουσία του Μπαν Γκι-μουν ανοίγει σήμερα η αυλαία των πιο κρίσιμων συνομιλιών της παρούσας διαπραγματευτικής προσπάθειας για το Κυπριακό με βασικό στόχο την έναρξη συζήτησης στο εδαφικό αλλά και το κλείσιμο άλλων θεμάτων. Αλλού, γράφει ότι ο Υπουργός Οικονομικών ενημερώνει σήμερα το Γιούρογκρουπ και ζητά την εμπλοκή των ευρωπαϊκών θεσμών για τα οικονομικά της λύσης. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι οι δύο υποψήφιοι για τις αυριανές εκλογές στις ΗΠΑ μετρούν ώρες και ψήφους.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο “Πρόβα γάμου παρουσία Γ.Γ.”, γράφει ότι στο Μον Πελεράν η διαδικασία αρχίζει σήμερα με τελετουργικό, συζήτηση τεσσάρων κεφαλαίων σήμερα ενώ αύριο αναμένεται να συζητηθεί το εδαφικό. Αλλού, γράφει ότι το Υπουργείο Παιδείας και η Κοινοβουλευτική Επιτροπή προωθούν την κατάργηση της αργίας των Τριών Ιεραρχών. Σε άλλο του θέμα γράφει ότι η ΕΕ τραβά το αφτί της Άγκυρας στην επικείμενη έκθεση προόδου και αναμένεται να είναι η χειρότερη από την μέρα έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

Χαραυγή: Με τίτλο “Στο τραπέζι εδαφικό και εκκρεμότητες”, γράφει πως οι δύο ηγέτες συζητούν πρώτα τις εκκρεμότητες σε τέσσερα κεφάλαια και στη συνέχεια θα μπουν σε διαπραγματεύσεις για το εδαφικό. Αλλού, γράφει ότι παραδίδεται σήμερα στην Τεχνική Επιτροπή για την Πολιτιστική Κληρονομιά η ανακαινισμένη Μονή του Αποστόλου Ανδρέα στην κατεχόμενη Καρπασία. Σε άλλο της θέμα αναφέρει ότι εντός του στατιστικού λάθους είναι το προβάδισμα της Χίλαρι Κλίντον έναντι του Ντόναλντ Τραμπ για τις αυριανές εκλογές.