Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα των Κυπριακών εφημερίδων

Σημερινή: Με τίτλο  “Εκβιασμός με σχέδιο Β` στη σκιά της Ελβετίας” και γράφει ότι η τουρκική πλευρά έχει ήδη επεξεργαστεί σχέδιο β` σε δύο επίπεδα, το οποίο εμφανίζει στο παρασκήνιο με τρόπο εκβιαστικό. Αλλού η εφημερίδα αναφέρεται πρωτοσέλιδα στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων και στην απόφαση της Βουλής με την οποία σταυρώνονται τα κονδύλια που αφορούν συμβούλους και την παροχή των υπηρεσιών τους στο πλαίσιο της διαδικασίας ιδιωτικοποιήσεων δημοσίων οργανισμών. Αλλού γράφει ότι, σύμφωνα με δημοσκόπηση της “Σ”, οι περισσότεροι Κύπριοι, σύμφωνα με δημοσκόπηση της “Σ”, θα προτιμούσαν να δουν στο Λευκό Οίκο τη Χίλαρι Κλίντον.

Αλήθεια: Με τίτλο “Πρόεδρε, έχεις γράμμα” γράφει ότι άνθρωποι που έγραψαν τη δική τους ιστορία στα πολιτικά δρώμενα του τόπου και που σήμερα δεν κατέχουν δημόσιο αξίωμα, στέλνουν μέσω της “Α” το δικό τους μήνυμα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ενόψει Ελβετίας. Αλλού γράφει ότι τα μεγάλα μυστικά που έλεγε ότι είχε αναφορικά με επώνυμους της κυπριακής πολιτικής σκηνής και όχι μόνο, πήρε μαζί του στον τάφο ο Ανδρέας Βγενόπουλος. Σε άλλο θέμα της από την πρώτη σελίδα η εφημερίδα αποκαλύπτει το νομοσχέδιο για τους στημένους αγώνες.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο “Ψάχνουν σωσίβια ελπίδας” και κάνει λόγο για κινήσεις που γίνονται την υστάτη για γεφύρωση των διαφορών, ώστε να υπάρξει ουσιαστικό αποτέλεσμα στην Ελβετία. Σε άλλο θέμα της από την πρώτη σελίδα, η εφημερίδα φιλοξενεί αφιέρωμα στον Κύπριο γιατρό Μάριο Κυριαζή, ο οποίος προτάθηκε για Νόμπελ Ιατρικής για την αποκωδικοποίηση του DNA της γήρανσης. Φιλοξενεί επίσης πρωτοσέλιδα συνέντευξη με τον δικηγόρο του Νέλσον Μαντέλα, Γιώργο Μπίζο, ο οποίος θυμάται με συγκίνηση τα βιώματα του δίπλα στον Νοτιοαφρικανό ηγέτη.

Χαραυγή: Με τίτλο “Ώρα αλήθειας για τη λύση του Κυπριακού” αναφέρεται στις επικείμενες συνομιλίες στην Ελβετία και γράφει ότι εάν οι δύο ηγέτες συμφωνήσουν στο εδαφικό τότε ανοίγει και ο δρόμος για τη διεθνή διάσκεψη για το θέμα της Ασφάλειας και των Εγγυήσεων. Αλλού αναφέρεται στο φαινόμενο των διακρίσεων στο χώρο εργασίας και σε ανακοίνωση της Κομισιόν στην οποία αποκαλύπτει ότι το μισθολογικό χάσμα μεταξύ ανδρών και γυναικών στην ΕΕ αγγίζει το 16,7% και θα γεφυρωθεί το 2086. Η εφημερίδα φιλοξενεί επίσης στην πρώτη σελίδα δηλώσεις του Γ. Εισαγγελέα σύμφωνα με τις οποίες δεν επηρεάζονται οι έρευνες από το θάνατο Βγενόπουλου.

Καθημερινή: Με τίτλο “Χαμηλές οι προσδοκίες ενόψει Ελβετίας” αναφέρει ότι πηγές ανέφεραν στην “Κ” ότι δεν περιμένουν από την τ/κ πλευρά να παρουσιάσει χάρτες και να διαφανεί πρόοδος στα κριτήρια από την πρώτη ημέρα. Η εφημερίδα φιλοξενεί επίσης πρωτοσέλιδα συνέντευξη του Γκι Φερχόφστατ στην οποία αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι είναι σκάνδαλο το Κυπριακό να μη λυθεί υπό την αιγίδα της ΕΕ. Αλλού γράφει ότι σε διαδικασία πώλησης βρίσκεται η Cyta Hellas.

Μάχη: Με τίτλο “Σταυροδρόμι το Μοντ Πελεράν” γράφει ότι από τις συνομιλίες στην Ελβετία θα διαφανεί αν προχωράμε ή αν θα βαλτώσει η διαδικασία στο Κυπριακό. Η εφημερίδα φιλοξενεί πρωτοσέλιδα συνέντευξη του Νίκου Νικολαίδη στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων ότι έκλεισε ένας κύκλος στη Λεμεσό και πως πρέπει να ανοίξει ένας άλλος και πως η πόλη χρειάζεται μια νέα ανανεωτική δύναμη. Η “Μ” φιλοξενεί επίσης στην πρώτη της σελίδα συνέντευξη του Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου Παύλου Ιωάννου στην οποία τονίζει ότι υπήρξε πρόοδος στις αναδιαρθρώσεις δανείων αλλά επείγει να τιθασεύσουμε τα ΜΕΔ.

Sunday Mail: Με τίτλο “Το τέλος του δρόμου για τις συνομιλίες;” και γράφει ότι το αποτέλεσμα των συνομιλιών στην Ελβετία πολύ πιθανόν να κρίνει κατά πόσον οι συνομιλίες θα περάσουν στο τελικό τους στάδιο ή εάν θα καταρρεύσουν με απρόβλεπτες συνέπειες για το μέλλον. Η εφημερίδα αναφέρεται επίσης πρωτοσέλιδα στο θάνατο του Ανδρέα Βγενόπουλου και στις δηλώσεις του Γενικού Εισαγγελέα ότι οι έρευνες και οι υποθέσεις εναντίον του θα συνεχιστούν κανονικά. Αλλού η εφημερίδα παρουσιάζει το βιβλίο των απομνημονευμάτων του πρώην Υπουργού Άμυνας Κώστα Παπακώστα με τίτλο «Ανεμοδαρμένη Πορεία».