Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα των Κυπριακών εφημερίδων

Σημερινή: Με τίτλο  «Χάρτης στην πολυμερή και δάνεια για το κόστος», ότι διαφορετικά παρουσίασαν τη διαδικασία στο Μον Πελεράν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Μουσταφά Ακιντζί, με τον ΠτΔ να ξεκαθαρίζει ότι δεν αποδέχεται πολυμερή χωρίς πρόοδο στο εδαφικό, συγκλίσεις στις εδαφικές αναπροσαρμογές και κατάθεση χαρτών. Αλλού αναφέρεται στο στοίχημα και γράφει ότι έφραξαν στοιχήματα, τα οποία δεν αντικαταστάθηκαν από νόμιμους παροχείς και ότι ανοίγουν δρόμο σε παράνομους και κατεχόμενα. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του προστάτη σώζει ζωές.

Αλήθεια: Με τίτλο «Χωρίς χάρτες δεν προχωρούμε» γράφει ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έδωσε ξεκάθαρες απαντήσεις λίγο πριν από τις συνομιλίες της Ελβετίας, αναφέροντας ότι είναι κινδυνολογίες αυτά που λέγονται ότι οι Ελληνοκύπριοι θα επωμιστούν το οικονομικό κόστος της λύσης, ή ότι θα συντηρούν οικονομικά τους Τ/κ. Σε άλλο θέμα γράφει ότι στη δική του διακαναλική συνέντευξη ο Μ. Ακιντζί ανέφερε ότι «θέλουμε χάρτες ταυτόχρονα με ημερομηνία για πενταμερή». Αλλού αναφέρεται σε ανησυχίες για βία, χυδαιότητα και γκετοποίηση στα σχολεία.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο  «Με διαφορετικές βλέψεις», γράφει ότι οι βλέψεις και οι στοχεύσεις των δύο πλευρών στις συνομιλείς της Ελβετίας είναι διαφορετικές, όπως διαφάνηκε και δημοσίως χθες βράδυ από τις χωριστές διακαναλικές συνεντεύξεις που παραχώρησαν ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Μουσταφά Ακιντζί. Αλλού, γράφει για πογκρόμ Ερντογάν εναντίον των Κούρδων, αναφερόμενος στις συλλήψεις των δύο συμπροέδρων του φιλοκουρδικού HDP και βουλευτών. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι όλο και πιο κοντά βρίσκεται η λειτουργία του πρώτου καζίνο στην Κύπρο, καθώς χθες η συντονιστική Επιτροπή αποφάσισε ότι η υποβληθείσα πρόταση της κοινοπραξίας Melco-Hard Rock Resorts Cyprus πληροί τις απαιτήσεις του διαγωνισμού.

Χαραυγή: Με τίτλο  «Το εδαφικό κρίνει τη συνέχεια», ότι ενδεχόμενη σύγκλιση στην εδαφική πτυχή θα ανοίξει την προοπτική για επίτευξη συνολικής λύσης, τονίζει το ΑΚΕΛ, ενώ αναφέρεται στη συνέντευξη του Προέδρου της Δημοκρατίας ο οποίος έκανε λόγο για σημαντική πρόοδο στα κεφάλαια της διακυβέρνησης και διαμοιρασμού εξουσιών, της ΕΕ, της οικονομίας και σε μικρότερο βαθμό στο κεφάλαιο του περιουσιακού. Αλλού γράφει ότι το Υπουργείο Οικονομικών κατέθεσε στη Βουλή συμπληρωματικό προϋπολογισμό, ο οποίος προβλέπει περικοπές συνολικού ύψους 5 εκ. ευρώ από τα κονδύλια για τις παροχές στέγασης. Σε άλλο θέμα αναφέρεται «σε συνέχεια των παλινδρομήσεων για το ΓεΣΥ».

Cyprus Mail: Με τίτλο  «Επιστροφή Μόρφου, 100,000 προσφύγων», αναφέρεται στη χθεσινή διακαναλική συνέντευξη του Προέδρου της Δημοκρατίας και γράφει μεταξύ άλλων ότι το εδαφικό στις συνομιλίες στην Ελβετία περιλαμβάνει την περίκλειστη περιοχή της Αμμόχωστου και αποζημιώσεις. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί αναφέρει ότι δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία χωρίς εκ περιτροπής προεδρία. Αλλού γράφει ότι τουρίστας διασώθηκε χάρη στο διευρυμένο ωράριο των ναυαγοσωστών.