Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα των Κυπριακών εφημερίδων

Σημερινή: Με τίτλο  “Μισή θητεία για τους νέους Δημάρχους” και γράφει πως είδε η κυβέρνηση ότι έχανε και απέσυρε το νομοσχέδιο για αναβολή των εκλογών και τη Δευτέρα ο ΥΠΕΣ δήλωσε πως θα πάει με νέα πρόταση στη Βουλή. Αλλού γράφει ότι προσεκτικά σχεδιασμένη ήταν η κοινή επιχείρηση στην Πύλα. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην πρόταση Ταλάτ για μια “τρίτη περιοχή” υπό ομοσπονδιακή διοίκηση.

Αλήθεια: Με τίτλο “Ο κύβος ερρίφθη”, γράφει ότι οριστικά Δημοτικές εκλογές για πέντε χρόνια και πως ο ΥΠΕΣ δήλωσε ότι η μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ήταν και παραμένει το κύριο ζητούμενο. Αλλού γράφει ότι σήμερα ενημερώνει τον λαό ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και πως και ο Τ/κ ηγέτης εξήγγειλε διακαναλική συνέντευξη. Σε άλλο θέμα γράφει ότι την επόμενη ημέρα τις επιχείρησης στην Πύλα ο κοινοτάρχης, Σίμος Μιτίδης, δήλωσε ότι όλα φαίνεται να είναι τώρα ομαλά και στην κοινότητα επικρατεί απόλυτη ηρεμία.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο “Θέλει να δει τους χάρτες” γράφει ότι συγκεκριμένες προϋποθέσεις θέτει η ε/κ πλευρά ενόψει των συνομιλιών στην Ελβετία και προσθέτει ότι είναι τεράστιο το χάσμα στα κριτήρια για το εδαφικό. Αλλού αναφέρει ότι οι μισοί μεγαλο-ιδιοκτήτες δεν πλήρωσαν το φόρο τους και χρωστούν 9,1 εκ ευρώ για το 2016. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε σύλληψη πρώην πρέσβη και πρώην Ακόλουθου για την πώληση οχήματος της Πρεσβείας της Κύπρου στην Αίγυπτο.

Χαραυγή: Με τίτλο “Προσκόμματα στο ΓΕΣΥ από Υπ. Οικονομικών” και γράφει ότι ενώ τα νομοσχέδια για το ΓΕΣΥ συζητούνται ενώπιον της Βουλής, ο ΥΠΟΙΚ θέτει και πάλι στο τραπέζι το πολυασφαλιστικό σύστημα υγείας. Αλλού γράφει ότι ποινικά ελεγκτέες χαρακτήρισε τις δηλώσεις Αρχιεπισκόπου για τα ΛΟΑΤΙ άτομα η Επίτροπος Διοικήσεως. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι ο Γενικός Ελεγκτής χαρακτήρισε οπισθοδρόμηση την πρόταση ΔΗΣΥ για το Συνεργατισμό.

Cyprus Mail: Με τίτλο “Η γραφειοκρατία εμποδίζει την τακτοποίηση των τίτλων ιδιοκτησίας” αναφέρεται σε δηλώσεις του ΥΠΕΣ ότι οι τοπικές Αρχές δεν συνεργάζονται όπως θα έπρεπε. Αλλού γράφει ότι παρά την αναστολή των απεργιακών μέτρων για δύο εβδομάδες, μέλη της ΠΟΕΔ πορεύθηκαν χθες από το ΥΠΟΙΚ στο Προεδρικό σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Αλλού προβάλλει την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου στη Βρετανία σε σχέση με το Brexit, ότι χρειάζεται η έγκριση της Βουλής.

Cyprus Weekly: Με τίτλο “Τέσσερα βήματα για το τέλος του παιχνιδιού”, γράφει ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης καθόρισε τέσσερις προϋποθέσεις για να συμφωνήσει σε μια πολυμερή διάσκεψη για το θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων. Αλλού αναφέρεται στο πώς η Νορβηγία έγινε παγκόσμιος ενεργειακός παίκτης στο φυσικό αέριο και το πετρέλαιο. Σε άλλο θέμα γράφει ότι Κλίντον και Τραμπ τρέχουν στήθος με στήθος καθώς πλησιάζει η ημέρα των εκλογών στις ΗΠΑ.