Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα των Κυπριακών εφημερίδων

Σημερινή: Με τίτλο  “Ούτε σεντ δεν δίνουν για τη λύση” και γράφει ότι ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ ύστερα από συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είπε ότι οι όροι εντολής του Μηχανισμού δεν του επιτρέπουν να χρηματοδοτήσει λύση του Κυπριακού. Προβάλλει αλλού το θέμα των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν στη Λάρνακα λόγω της βροχόπτωσης, σημειώνοντας ότι η πόλη μετρά πληγές. Αλλού δημοσιεύει δημοσκόπηση, η οποία έδειξε ότι οι δημότες θέλουν να διεξαχθούν οι Δημοτικές Εκλογές και ότι τρεις στους πέντε Κύπριους εκτιμούν ότι η Βουλή δεν θα εγκρίνει την πρόταση του Υπουργικού για αναβολή.

Αλήθεια: Με τίτλο “Τα είπαν όλοι: Λύση=Μεγάλη ανάπτυξη” γράφει ότι στο συνέδριο του Economist μίλησαν ξένοι που εκπροσωπούν κορυφαίους οικονομικούς θεσμούς, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης, Κομισιόν και τόνισαν ότι με τη λύση η Κύπρος θα οδηγηθεί σε μεγάλη ανάπτυξη. Αλλού γράφει ότι στο δικαστήριο χθες στην υπόθεση Μιλτή μίλησαν για τηλεφωνικές παρεμβάσεις Δημήτρη Χριστόφια και Αντρου Κυπριανού προς την Τράπεζα Κύπρου για παραχώρηση υπερβάσεων προς τον Μιλτιάδη Νεοφύτου. Γράφει επίσης ότι βούλιαξε η Λάρνακα από τη βροχή και τους δυνατούς ανέμους χθες τα ξημερώματα.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο “Πυρετός σε κλίμα Ελβετίας”  γράφει στο κύριό του θέμα ότι όσο πλησιάζουμε προς τις διαπραγματεύσεις της Ελβετίας την ερχόμενη βδομάδα, τόσο μεγαλύτερη είναι η κινητικότητα εντός και εκτός Κύπρου και αναφέρεται σε προσπάθεια να πειστούν οι “5” του Συμβουλίου Ασφαλείας για τα θέματα ασφάλειας. Ο “Φ” αναφέρει επίσης ότι ζημιές δεκάδων χιλιάδων ευρώ προκλήθηκαν μετά από βροχές λίγων λεπτών σε συνοικία της Λάρνακας, η δεύτερη φορά σε δύο χρόνια, παρά τις υποσχέσεις για έργα. Γράφει επίσης ότι αύριο είναι ορισμένη στη Λευκωσία η υπόθεση της Focus αλλά κανένας εξ Ελλάδος κατηγορούμενος στην υπόθεση δεν πρόκειται να εμφανιστεί.

Χαραυγή: Με τίτλο “Αποδυναμώθηκε η κυπριακή παραγωγικότητα” γράφει ότι συνέχιση των πολιτικών λιτότητας ζητούν οι δανειστές (ΕΕ και ΔΝΤ), οι οποίοι δηλώνουν ότι πήραν σχετική δέσμευση από πλευράς ΠτΔ και Υπ. Οικονομικών. Γράφει επίσης ότι πλημμύρισαν και πάλι οι Καμάρες, δύο χρόνια μετά τη βιβλική καταστροφή και οι κάτοικοι είναι αγανακτισμένοι και δεν αντέχουν πλέον να δέχονται μόνο υποσχέσεις. Σε άλλη είδηση αναφέρει ότι η συμφωνία CETA μεταξύ Καναδά και ΕΕ εξυπηρετεί μεγάλες πολυεθνικές επιχειρήσεις σε βάρος των μικρών και των εργαζομένων και μετά την υπογραφή βρίσκεται στον αέρα η κατοχύρωση του χαλλουμιού.

Cyprus Mail: Με τίτλο “Είναι καιρός η Εκκλησία να αρχίσει να αγαπά τον πλησίον της” και αναφέρεται σε δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου στην τηλεόραση του ΜEGA όπου ανακοίνωσε ότι θα ανοίξει σχολεία τα οποία θα διδάξουν ανάμεσα σε άλλα, ότι η ομοφυλοφιλία δεν είναι φυσιολογική επιλογή, προκαλώντας την οργή της ΛΟΑΤ Κύπρου. Γράφει επίσης ότι ο ESM δήλωσε ότι δεν θα χρηματοδοτήσει τη λύση αλλά πιστεύει ότι η λύση θα βοηθήσει την ανάπτυξη. Γράφει επίσης ότι η Λάρνακα επηρεάστηκε περισσότερο από τις χθεσινές βροχοπτώσεις.