Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα των Κυπριακών εφημερίδων

Σημερινή: Με τίτλο “Δεσπόζουν” ντιβέλοπερ στη λίστα Λαγκάρντ” αποκαλύπτει ότι εταιρείες του κατασκευαστικού τομέα έκαναν τη μεγαλύτερη διακίνηση χρήματος από την Κύπρο στην Ελβετία και ότι οι κυπριακές Αρχές αναφέρουν ότι δεν υπάρχουν πολιτικά εκτεθειμένα πρόσωπα στον κατάλογο των φυσικών προσώπων. Σε άλλο ρεπορτάζ αναφέρει ότι χωρίς σαφή και προκαθορισμένη ιεράρχηση, θα ισχύσουν οι ομοσπονδιακοί νόμοι και οι νόμοι των δύο κρατιδίων. Η “Σ” αναφέρει ακόμη πως παρατηρείται νέα καθυστέρηση της απάντησης από Βρυξέλλες για το φάκελο για το χαλούμι.

Αλήθεια: Με τίτλο “Ασφάλειά σας η ΕΕ”, αναφέρει ότι η Ύπατη Εκπρόσωπος Φεντερίκα Μογκερίνι έστειλε από τη Λευκωσία σημαντικά μηνύματα προς τους Τουρκοκύπριους για το θέμα των εγγυήσεων και την ιδιότητα μέλους της ΕΕ της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αλλού προβάλλονται οι δηλώσεις του ΠτΔ ότι πολλές ανησυχίες για την πορεία του διαλόγου είναι αβάσιμες και ότι αναμένει τη στήριξη των μελών του Εθνικού στην αυριανή συνεδρίαση. Η “Α” αναφέρει ακόμη πως κλιμάκιο του ΔΝΤ επισκέπτεται τα κατεχόμενα από τις 9-25/11 για τεχνική βοήθεια για το κοινό φορολογικό πλαίσιο μετά τη λύση.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο “Συνδέουν εδαφικό με ασφάλεια”  αναφέρει ότι η τουρκική πλευρά ετοιμάζει κινήσεις τακτικής με φόντο τη Μόρφου και ότι η μάχη στην Ελβετία θα είναι σκληρή. Αλλού αναφέρει ότι έστειλε μήνυμα η Μογκερίνι ότι η ΕΕ εγγυάται την ασφάλεια των μελών της. Επίσης ο “Φ” αναφέρει πως ανακοινώνονται σύντομα από τον Αρχηγό Αστυνομίας μαζικές μετακινήσεις αστυνομικών που υπηρετούν πέραν των 15 ετών στο ίδιο πόστο.

Χαραυγή: Με τίτλο “Συντονίζονται με…ελβετική ώρα” αναφέρεται στις δηλώσεις Μογκερίνι για τις εγγυήσεις, τις δηλώσεις Έιντε για την παρουσία του ΓΓ στην έναρξη των συνομιλιών για το εδαφικό και την αυριανή συνεδρίαση του Εθνικού. Επίσης προβάλλει τα προβλήματα των αναπήρων, των μονογονιών και άλλων ευάλωτων ομάδων λόγω της οικονομικής κρίσης και των μέτρων λιτότητας. Επίσης η “Χ” προβάλλει το θέμα των αγνοουμένων με ευκαιρία τη σημερινή Ημέρα Αγνοουμένων.

Cyprus Mail: Με τίτλο “Η συμμετοχή στην ΕΕ η καλύτερη εγγύηση” ε αναφέρεται στις δηλώσεις Μογκερίνι μετά τη συνάντησή της με τον ΥΠΕΞ στη Λευκωσία. Αλλού γράφει για περιστατικό στο Τέξας όπου νεαρή, ενώ οδηγούσε, προσπάθησε να βγάλει γυμνή σέλφι και συγκρούστηκε με αστυνομικό περιπολικό. Επίσης προβάλλει καμπάνια στην Πάφο για τη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για συνανθρώπους μας για τα Χριστούγεννα.