Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα των Κυπριακών εφημερίδων

Σημερινή: Με τίτλο «Πάρε – δώσε για όλα τα θέματα», γράφει ότι στην περιοχή Μοντ Πελεράν της Ελβετίας θα διεξαχθούν τελικά οι διαπραγματεύσεις μεταξύ 7 και 11 Νοεμβρίου, ενώ την Κυριακή αποφασίζεται αν θα συνοδεύσει τον ΠτΔ το Εθνικό Συμβούλιο. Αλλού αναφέρεται σε βροντερό «όχι» της αντιπολίτευσης στην αναβολή των δημοτικών εκλογών που αποφάσισε η Κυβέρνηση. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην έγκριση από το Υπουργικό νομοσχεδίων για Υφυπουργεία Τουρισμού και Ναυτιλίας.

Αλήθεια: Με τίτλο  «Ραντεβού στο Μοντ Περλεράν», γράφει ότι στο ελβετικό ορεινό θέρετρο καθορίστηκε η συζήτηση του εδαφικού από τις 7-11 Νοεμβρίου, ενώ θα γίνει και διασταυρούμενη συζήτηση των άλλων εκκρεμοτήτων. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην απόφαση του Υπουργικού για αναβολή των δημοτικών εκλογών και γράφει ότι η Κυβέρνηση τολμά, αλλά τα κόμματα λένε όχι. Αλλού γράφει ότι την καταδίκη όλων των κατηγορουμένων στην υπόθεση εναντίον του τέως Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα Ρίκκου Ερωτοκρίτου, ζήτησε από το Δικαστήριο ο εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο  «Μαραθώνιος για την Ελβετία» και γράφει ότι για πέντε ώρες συζητούσαν Αναστασιάδης και Ακιντζί για να καταλήξουν στον τόπο διεξαγωγής των συναντήσεων που θα γίνουν για το εδαφικό από τις 7 ως τις 11 Νοεμβρίου στην Ελβετία. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ξαναρχίζουν διάλογο δάσκαλοι και Καδής για εκτόνωση της κρίσης. Αλλού γράφει ότι για εκφοβισμό έριξαν χειροβομβίδα, η οποία δεν εξερράγη, στην αυλή του κοινοτάρχη Πάνω Δευτέρας, δικηγόρου Ευγένιου Χατζηευτυχίου.

Χαραυγή: Με τίτλο «Κομπόδεμα €7 εκ σε βάρος των φοιτητών», γράφει ότι προς όφελος των φοιτητών να δοθεί το αδιάθετο κονδύλι της φοιτητικής χορηγίας ύψους €7 εκ. ζήτησαν χθες βουλευτές και φοιτητικές οργανώσεις. Σε άλλο θέμα γράφει ότι άφησαν 19χρονη με ειδικές ανάγκες ξεχασμένη να κοιμάται στην τουαλέτα σε ειδικό σχολείο στη Λεμεσό. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο Γενικός Εισαγγελέας προανήγγειλε νέες ποινικές και αστικές διώξεις για το χρηματοπιστωτικό σκάνδαλο, ενώ «άξιο διερεύνησης» θεωρείται και το θέμα για αστικές διώξεις εναντίον πρώην αξιωματούχων.

Cyprus Mail: Με τίτλο «Καθορίστηκε η συνάντηση για συζήτηση του εδαφικού», αναφέροντας ότι οι δύο ηγέτες θα πάνε στο Μοντ Πελεράν της Ελβετίας μεταξύ 7-11 Νοεμβρίου, όπως αποφασίστηκε ύστερα από 5ωρη συνάντηση μεταξύ Προέδρου Αναστασιάδη και Μουσταφά Ακιντζί. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την αναβολή των εκλογών τοπικής αυτοδιοίκησης και αποφάσισε την παράταση της θητείας των αξιωματούχων που εξελέγησαν το 2011 για ακόμα δυόμιση χρόνια. Αλλού γράφει ότι το δικαστικό σύστημα αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα όπως ανέφερε στη Βουλή ο Πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου.