Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα των Κυπριακών εφημερίδων

Σημερινή: Με τίτλο «Στην Ελβετία θα κριθεί το εδαφικό», γράφει ότι βασικές ελευθερίες και ανθρώπινα δικαιώματα, όπως επίσης θέματα ιθαγένειας και εκπροσώπησης στα ομοσπονδιακά όργανα, συζήτησαν ψες οι δύο ηγέτες και επικαλείται πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες δεν αποκλείεται να προκύψουν μία ή δύο νέες συναντήσεις των δύο ηγετών μεταξύ της 1ης και της 4ης Νοεμβρίου, πριν το ταξίδι στην Ελβετία. Αλλού γράφει ότι συνεχίζονται οι μάχες στη Μοσούλη για δεύτερη εβδομάδα και ότι οι δυνάμεις του Ιράκ απώθησαν την αιφνιδιαστική επίθεση που εξαπέλυσε το Ισλαμικό Κράτος την Παρασκευή. Σε άλλο της θέμα η «Σ» γράφει ότι έναν ακούραστο μαχητή της ελευθερίας και υπερασπιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, με διεθνή εμβέλεια, το δικηγόρο του Νέλσον Μαντέλα Γεώργιο Μπίζο, θα τιμήσει το Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Αλήθεια: Με τίτλο  «Βαριές καμπάνες για παραβιάσεις εργασιακών δικαιωμάτων» γράφει, στο κύριο της θέμα, για την ενημέρωση στην οποία προέβηκε χθες η Υπουργός Εργασίας στη Βουλή, σύμφωνα με την οποία δύο νομοσχέδια που αφορούν τα εργασιακά δικαιώματα και την αδήλωτη εργασία βρίσκονται στα σκαριά και θα προνοούν τσουχτερά πρόστιμα σε περιπτώσεις παραβάσεων. Αλλού γράφει ότι στη συνάντηση των ηγετών της ερχόμενης Τετάρτης αναμένεται τελικά να καθοριστεί ο χώρος στην Ελβετία όπου θα συζητηθεί το εδαφικό μεταξύ 7 και 11 Νοεμβρίου. Σε άλλο θέμα η «Α» γράφει ότι ο Υπουργός Εσωτερικών άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο μέχρι τις 4 Νοεμβρίου να υπάρξει κάποια εξέλιξη στο θέμα των δημοτικών εκλογών, και επανέλαβε ότι ο ίδιος θεωρεί ότι συντρέχουν σοβαροί λόγοι για αναβολή των εκλογών και παράταση της θητείας των νυν αρχών για 2,5 χρόνια.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο  «Βροντερό παρών από Παρίσι» προβάλλει, στο κύριο του θέμα, συνέντευξη του Γάλλου Υπουργού Εξωτερικών, ο οποίος επισκέπτεται την Κύπρο σήμερα, στην οποία δηλώνει, μεταξύ άλλων, ότι όταν το σύστημα εγγυήσεων και ασφάλειας εφαρμόστηκε στην Κύπρο το 1960, ο κόσμος ήταν διαφορετικός απ` ότι είναι σήμερα. Αλλού γράφει ότι “τα βρόντηξε” και έφυγε η Πρόεδρος της ΔΕΦΑ για ΕΦΑΠΑΞ 300 χιλιάδων ευρώ. Σε άλλο θέμα ο «Φ» γράφει ότι θέματα διακυβέρνησης συζητήθηκαν στη μακρά συνάντηση χθες Προέδρου Αναστασιάδη – Μουσταφά Ακιντζί και ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έκανε λόγο για «σχετική πρόοδο» που έχει επιτευχθεί.

Χαραυγή: Με τίτλο  «Ενεργοποίηση μελών Συμβουλίου Ασφαλείας» και γράφει ότι οι εξελίξεις στο Κυπριακό έχουν κινητοποιήσει τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, τα οποία επιδεικνύουν ενδιαφέρον για τα θέματα ασφάλειας και εγγυήσεων και ότι σήμερα φτάνει στην Κύπρο ο Υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας. Σε άλλο θέμα η «Χ» γράφει ότι ο Αρχιεπίσκοπος υπέβαλε αίτηση για να του δοθεί πολεοδομική άδεια για διαχωρισμό πέντε οικιστικών οικοπέδων σε μεγάλο ενιαίο αθλητικό χώρο στο κέντρο του Καϊμακλιού. Αλλού γράφει ότι οι κοινωνικές παροχές παραμένουν καθηλωμένες και αυτό παρά την αύξηση των αναγκών, προσθέτοντας ότι στερούνται βασικά αγαθά 140.000 συμπολίτες μας, και ότι οι συνταξιούχοι απώλεσαν το 30% του εισοδήματός τους.

Cyprus Mail: Με τίτλο «Σχέδιο αγοράς οικίας για τους αιτητές για διαβατήριο» γράφει ότι τοπική εταιρεία ακινήτων στη Πάφο προσφέρει μέρος της χρηματοδότησης μέσω δανείου από τράπεζα με έδρα το Χονγκ Κονγκ για να αγοράσουν ξένοι ακίνητη ιδιοκτησία 2 εκ. ευρώ και να μπορέσουν να διεκδικήσουν το κυπριακό διαβατήριο στη βάση των κυβερνητικών κινήτρων για άμεσες ξένες επενδύσεις στην Κύπρο. Αλλού γράφει ότι η κυπριακή ομάδα νέων πήρε το αργυρό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς μαγειρικής φέτος. Σε άλλο θέμα γράφει ότι οι σχεδιασμοί της Τotal για εξερεύνηση κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην κυπριακή ΑΟΖ παρεμποδίζονται από πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί μετά την υπογραφή συμβολαίου παροχής υπηρεσιών με την EDT offshore.