Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα των Κυπριακών εφημερίδων

Σημερινή: Με τίτλο «Αγωνιά ο Μπαν για τις συνομιλίες στην Ελβετία“, γράφει ότι εντονότατο είναι το παρασκήνιο και εντατικότατες είναι οι προσπάθειες που καταβάλλονται κυρίως από τα ΗΕ για να αποτραπεί ναυάγιο στις επικείμενες συνομιλίες για το Κυπριακό που θα γίνουν στην Ελβετία. Αλλού, αναφέρει ότι αναλαμβάνει πρωτοβουλία για αποκλιμάκωση της έντασης μεταξύ Υπουργείου Παιδείας και ΠΟΕΔ η Επιτροπή Παιδείας της Βουλής μέσω του Προέδρου της Κυριάκου Χατζηγιάννη. Σε άλλο θέμα προβάλλει το επίτευγμα του Γιώργου Τίρρη που ανέβηκε με το τροχοκάθισμα του στον Όλυμπο.

Αλήθεια: Με τίτλο “Τελευταία τετ-α-τετ και στο βάθος … εδαφικό“, γράφει στο κύριο της θέμα ότι οι δύο ηγέτες συναντώνται σήμερα σε μια εκ των τελευταίων συναντήσεων προτού μεταβούν στην Ελβετία για συζήτηση του εδαφικού ενώ έρχεται στην περιοχή με ιδέες για Εγγυήσεις και Ασφάλεια ο Γάλος ΥΠΕΞ. Σε άλλο θέμα η “Α” γράφει ότι αρχίζουν την Τετάρτη από τη Λεμεσό οι απεργίες των δασκάλων. Αλλού, αναφέρει ότι ο Συνεργατισμός έχει καταφέρει να κάνει ένα δις ευρώ αναδιαρθρώσεις δανείων ενώ στόχος μέχρι το τέλος του 2016 είναι να φτάσει το 1,2 δις, δήλωσε στην εφημερίδα ο ΓΔ της ΣΚΤ.
Φιλελεύθερος: Με τίτλο “Ζητείται η ευλογία των 5“, γράφει ότι η Λευκωσία έχει αναλάβει πρωτοβουλία για εμπλοκή των 5 μονίμων μελών του ΣΑ στα θέματα ασφάλειας και εφαρμογή της λύσης. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι όλοι οι κλάδοι της οικονομίας πνίγονται από δάνεια που δεν εξυπηρετούνται, με τον τομέα της ανάπτυξης γης να συνεχίζει να δημιουργεί τη μεγαλύτερη τρύπα στους ισολογισμούς των τραπεζών. Αλλού, γράφει ότι από τη σημερινή συνάντηση μεταξύ συντεχνιών – Υπουργού Υγείας και Πρυτανικών Αρχών θα κριθεί η ειρήνη στα δημόσια νοσηλευτήρια.

Χαραυγή: Με τίτλο “Εκκλησιαστικά οικόπεδα σε βάρος αθλητισμού“, γράφει στο κύριο της θέμα ότι η Αρχιεπισκοπή προσπαθεί να εκμεταλλευτεί εμπορικά και οικιστικά, παρακάμπτοντας πρόνοιες του Τοπικού Σχεδίου Λευκωσίας, μεγάλο τεμάχιο γης στο Καϊμακλί, το οποίο έχει παραχωρηθεί πριν από πολλά χρόνια στην κοινότητα για σκοπούς άθλησης. Αλλού, αναφέρει ότι ζητούν 8 εκ ευρώ για διευθυντές στις διοικητικές ομάδες αυτονόμησης του Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου, κάτω από τον οποίο θα υπάγονται τα δημόσια νοσηλευτήρια στο πλαίσιο της αυτονόμησης. Σε άλλο θέμα γράφει ότι τρομάζουν τα στοιχεία για τα τροχαία θανατηφόρα δυστυχήματα στην Κύπρο, με ένα στους 3 νεκρούς να είναι νέος άνθρωπος.