Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα των Κυπριακών εφημερίδων

Σημερινή: Με τίτλο «Κλειδιά λύσης με κράτος έναντι εδάφους» γράφει ότι ανοίγει τους φακέλους του εδαφικού, της επιστροφής προσφύγων και των ζητημάτων της ασφάλειας και καταγράφει τις ελληνοκυπριακές και τουρκοκυπριακές θέσεις που η κάθε πλευρά θεωρεί ως κλειδιά, για να επιτευχθεί μια λύση στη λογική του “win – win”. Αλλού προβάλλει ανάλυση στις εσωτερικές της σελίδες για την Τουρκία σύμφωνα με την οποία μεταξύ άλλων γίνεται λόγος για μεταπραξικοπηματικούς φόβους του Ερντογάν και ανησυχία του για την ασφάλεια και εδαφική ακεραιότητα της τουρκικής επικράτειας. Σε άλλο της πρωτοσέλιδο θέμα η “Σ” προβάλλει δημοσκόπηση της σύμφωνα με την οποία δεν αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά ο εκφοβισμός.

Αλήθεια: Με τίτλο  «Το `Success Story” με τα μάτια του ΔΝΤ» προβάλλει στο κύριο της θέμα συνέντευξη στις εσωτερικές της σελίδες του εκπροσώπου του ΔΝΤ στην Κύπρο σύμφωνα με τον οποίο η Κύπρος έχει ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη των ξένων επενδυτών και έχει καταφέρει να εισέλθει ξανά στις διεθνείς αγορές τέσσερις φορές σε μόλις δύο χρόνια. Αλλού γράφει για μικρό αυτιστικό Ιάπωνα ο οποίος βρήκε παρηγοριά σε ένα σκύλο. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στο έργο των 12 τεχνικών επιτροπών και τις προσπάθειες που καταβάλλουν για την οικοδόμηση μέτρων εμπιστοσύνης κατά τρόπο ώστε να συμβάλουν στη λύση του Κυπριακού.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο  «Δόγμα Κοτζιά για Ασφάλεια» και αναφέρεται σε έγγραφο του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών για τις εγγυήσεις σύμφωνα με το οποίο θέση της Ελλάδας είναι ότι εάν το καθεστώς εγγυήσεων και κατοχής παραμείνει (και μετά πό μια συμφωνία), τότε η Κύπρος ως μέλος της ΕΕ θα είναι προτεκτοράτο μιας τρίτης δύναμης ευρισκόμενης εκτός της Ένωσης. Σε άλλο θέμα ο «Φ» φιλοξενεί παρέμβαση του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, ο οποίος αναφέρει ότι επιβάλλεται συνεργασία με τα κρατικά νοσοκομεία για αμοιβαίο όφελος όλων, των ασθενών, των φοιτητών και της επιστημονικής έρευνας. Αλλού γράφει ότι σημαντικά πρόστιμα συνολικού ύψους €9 εκατ. επέβαλε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σε πρώην τραπεζίτες και στις τράπεζες Κύπρου και Λαϊκή σε σχέση με κακώς κείμενα την περίοδο πριν το 2013, πλην όμως ελάχιστα εισέπραξε μέχρι στιγμής.

Χαραυγή: Με τίτλο  «Το εδαφικό θα καθορίσει τις εξελίξεις» αναφέρεται στο κύριο της πρωτοσέλιδο θέμα σε εκτίμηση του ΓΓ του ΑΚΕΛ ότι το εδαφικό και όσα θα συζητηθούν στο κεφάλαιο αυτό ανάμεσα στους ηγέτες των δύο κοινοτήτων, θα καθορίσουν και την περαιτέρω πορεία του Κυπριακού, ο οποίος ως εκ τούτου εκφράζει την ευχή να εξευρεθεί λύση στο συγκεκριμένο ζήτημα. Αλλού προβάλλει ρεπορτάζ – οδοιπορικό στις εσωτερικές της σελίδες στα χωριά Γερόλακκο, Σκυλλούρα, Φιλιά, Κατωκοπιά, Ζώδια, Μόρφου και τ/κ συνοικία Λάρνακας για τους προβληματισμούς Ε/κ και Τ/κ που ζουν εκεί. Σε άλλο της θέμα η «Χ» γράφει για τις δημοτικές και τις επιλογές που έχει κάνει το ΑΚΕΛ για τους Δήμους της Κύπρου και κάνει λόγο για πόλεις με ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα.

Καθημερινή: Με τίτλο  «Τι δίνουμε και τι θέλουμε για συμφωνία στο Εδαφικό» γράφει στο κύριο της θέμα ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναμένεται να παρευρεθεί στη συζήτηση για το εδαφικό καλά προετοιμασμένος με εναλλακτικά σενάρια και χάρτες που θα αφορούν μεταξύ άλλων το τι αναμένεται να γίνει με τη Μόρφου, την Καρπασία και τα Κόκκινα. Αλλού γράφει ότι Έλληνες που ζουν στο Ιράκ αγωνιούν για τη Μοσούλη και φιλοξενεί δηλώσεις Ελληνίδας που ζει στο Βόρειο Ιράκ η οποία εκφράζει ανησυχία για τους αμάχους που είναι μέσα, τις οικογένειες και τα παιδιά. Σε άλλο της θέμα η «Κ» γράφει ότι το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου αρνήθηκε να εκδώσει διάταγμα που να απαγορεύει διαδικασία εκποίησης ακινήτου μέχρι να εκδικαστεί τελεσίδικα η απόφαση.

Μάχη: Με τίτλο  «Πράσινο από ΕΕ αναμένουμε για γήπεδο Λεμεσού» προβάλλει συνέντευξη του Κλεάνθη Γεωργιάδη ο οποίος αναφέρει ότι για να προχωρήσει το γήπεδο της Λεμεσού αναμένεται το πράσινο φως από την ΕΕ γιατί από τη στιγμή που θα βοηθήσει το κράτος στην ανέγερσή του, εμπίπτει θέμα κρατικής ενίσχυσης. Αλλού γράφει για το Κυπριακό ότι πλησιάζουμε στο τέλος ότι υπάρχουν μεγάλες αποκλίσεις στα κριτήρια του εδαφικού και ότι στη Γενεύη θα διαφανεί αν θ` ανοίξει για καλά ο δρόμος. Αλλού γράφει ότι 15 προπονητές άλλαξε η Ανόρθωση από τον Απρίλη του 2009 όταν έφυγε ο Τιμούρ Κετσπάγια.

Sunday Mail: Με τίτλο  «Βάζοντας την ταχυδρομική υπηρεσία σε τάξη» και αναφέρεται σε διοικητική έρευνα που αναμένεται να ρίξει φως στα σοβαρά προβλήματα ελέγχου που ανακαλύφθηκαν την περασμένη εβδομάδα στα Κυπριακά Ταχυδρομεία όταν 37χρονος υπάλληλος συνελήφθη και ομολόγησε ότι είχε κλέψει περίπου 220 σάκους με ταχυδρομικούς φακέλους κατά τη διάρκεια 18 μηνών. Αλλού γράφει ότι τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Πάφο ωθούν στα άκρα τους ιδιοκτήτες καταστημάτων καθώς είναι αδύνατη η πρόσβαση σε πολλές περιοχές περιλαμβανομένης και της λεωφόρου Μακαρίου. Σε άλλο θέμα γράφει ότι νέα νομοθεσία που προτείνεται, θα αυξήσει τα επιτόπου πρόστιμα για λαθροθηρία και οι θηροφύλακες εκφράζουν ανησυχία για την προσωπική τους ασφάλεια.