Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα των Κυπριακών εφημερίδων

Σημερινή: Με τίτλο «Αγεφύρωτο χάσμα στα κριτήρια στο εδαφικό», γράφει στο κύριο της θέμα ότι αγεφύρωτο χάσμα φαίνεται να υπάρχει στις θέσεις της κυπριακής κυβέρνησης και της τ/κ πλευράς για το περιουσιακό, θέμα το οποίο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το εδαφικό. Αλλού γράφει ότι δεν υπάρχουν πολιτικά πρόσωπα στην λίστα Λαγκάρντ λέει ο Έφορος Φορολογίας Γιάννης Τσαγγάρης. Σε άλλη είδηση, η εφημερίδα γράφει ότι παραδόθηκε οικειοθελώς στις ελληνικές αρχές ο επιχειρηματίας Μιχάλης Ζολώτας εις βάρος του οποίου εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για την υπόθεση Focus.

Αλήθεια: Με τίτλο «Σάρκα και Οστά παίρνει το ΓΕΣΥ», γράφει ότι στη Βουλή βρίσκονται τα δύο πολυσυζητημένα νομοσχέδια για την αυτονόμηση των δημοσίων νοσηλευτηρίων και το Γενικό Σχέδιο Υγείας. Αλλού κάνει λόγο «για βιασύνη» του Γενικού Ελεγκτή ο οποίος δεν περιμένει τη γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα για το θέμα του ελέγχου του Συνεργατισμού. Σε άλλη είδηση γράφει ότι οι συνομιλίες στην Ελβετία για το εδαφικό με χάρτες και ονόματα το πιθανότερο είναι να διεξαχθούν μεταξύ 7 και 11 Νοεμβρίου.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο  «Τα έκαναν σαλάτα στην Υγεία» και γράφει ότι ο κόσμος συνεχίζει να υποφέρει σε μια δημόσια υγεία που κατέρρευσε και το θρίλερ συνεχίζεται με τη νέα διαμάχη να αφορά στην μετατροπή νοσοκομείων σε πανεπιστημιακές κλινικές. Αλλού γράφει ότι η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ που συνέρχεται στις Βρυξέλλες άφησε ανοικτούς λογαριασμούς στο ζήτημα του οδικού χάρτη της Τουρκίας και των κριτηρίων που οφείλει να εφαρμόσει η υποψήφια χώρα έναντι όλων των κρατών-μελών. Ο «Φ» γράφει ακόμη ότι η Κυπριακή Δημοκρατία θα επιστρέψει από τις αρχές του 2016 καθ` όλο το έτος και ενδεχομένως και για τα επόμενα έτη εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ μέσω του Eurocontrol στις τουρκικές αερογραμμές και άλλες αεροπορικές εταιρείες.

Χαραυγή: Με τίτλο «Ούτε σεντ στα ταμεία από τη λίστα Λαγκάρντ», γράφει στο κύριο της θέμα ότι η λίστα Λαγκάρντ δεν περιλαμβάνει πολιτικούς αλλά υπάρχουν πολλά γνωστά ονόματα, απεκάλυψε ο Έφορος Φορολογίας στη χθεσινή σύσκεψη αρχηγών και εκπροσώπων των κομμάτων στη Βουλή. Μέχρι σήμερα δεν έχει εισπραχθεί ούτε ένα σεντ, αφού οι 87 που εντοπίστηκαν στην λίστα υπέβαλαν ένσταση. Αλλού γράφει ότι ο Γενικός Εισαγγελέας δήλωσε στην εφημερίδα ότι η Νομική Υπηρεσία προετοιμάζεται για όλα τα ενδεχόμενα σε σχέση με τη σύλληψη των Μιχάλη Ζολώτα και Μιχάλη Φόλε για την ποινική υπόθεση του ενός εκατομμυρίου ευρώ, που καταβλήθηκε από τη Focus στην εταιρεία του πρώην Διοικητή της ΚΤΚ Χρ. Χριστοδούλου. Επίσης η «Χ» γράφει ότι στα €305 εκατ ανέρχονται τα χρέη των Δήμων με τη Κυβέρνηση να στοχεύει να δώσει πόρους και εξουσίες για την οικονομική τους αυτοτέλεια.

Cyprus Mail: Με τίτλο  «Επεισόδιο με την SBA για τις ακακίες», αναφέρεται στην περικύκλωση 300 στρατιωτών των Βρετανικών Βάσεων από εκατοντάδες κάτοικους της Ξυλοφάγου. Οι στρατιώτες στόχευαν να κόψουν ακακίες που χρησιμοποιούνται από πουλιά, που θηρεύονται παράνομα και πωλούνται ως «τοπική λιχουδιά». Αλλού αναφέρεται στη σύλληψη του Μιχάλη Ζολώτα και του Μιχάλη Φόλε σε σχέση με την υπόθεση της Focus. Αλλού γράφει ότι ο Υπουργός Υγείας Γιώργος Παμπορίδης δήλωσε ότι αποτελεί υποχρέωση της κυβέρνησης να διασφαλίσει τη συνεργασία μεταξύ του Πανεπιστημίου Κύπρου και των δημόσιων νοσηλευτηρίων και ότι δεν θα επιτρέψει σε κανένα να την εμποδίσει.

Cyprus Weekly:  Με τίτλο  «Η Κύπρος αποφεύγει μια υπόθεση ακίνητης περιουσίας» γράφει στο κύριο της θέμα ότι η Κυπριακή Δημοκρατία σε μια σπάνια κίνηση αρνήθηκε να αντιμετωπίσει την Τουρκία υποστηρίζοντας μια Ελληνοκύπρια σε προσφυγή στο ΕΔΑΔ για ανεπαρκή αποζημίωση απώλειας χρήσης περιουσίας. Αλλού γράφει ότι το τ/κ καθεστώς σκοπεύει να ανεγείρει σε 20 μήνες νέο τερματικό στο παράνομο αεροδρόμιο «Ερτζάν». Σε άλλο θέμα γράφει ότι ένας αγωγός αερίου που να συνδέει τη Αίγυπτο με τη Κύπρο και την Ελλάδα μπορεί να καταλήγει ένα «τριμερές όνειρο».