Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα των Κυπριακών εφημερίδων

Σημερινή: Με τίτλο   “Με καπέλο Χριστόφια ο Κασουλίδης στην Ευρώπη” αναφέρεται στα θέματα ασφάλειας εντός της ΕΕ και γράφει ότι με οδηγίες του ΥΠΕΞ αλλάζει η θέση της Κύπρου στα θέματα ασφάλειας, ΝΑΤΟ και Συνεταιρισμού για την Ειρήνη. Αλλού γράφει ότι αμετάθετη είναι η ρωσική θέση στο Κυπριακό και αναφέρεται στη συνάντηση του ΓΓ του ΑΚΕΛ με τον Ρώσο ΥΠΕΞ στη Μόσχα. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι είναι θολό το σκηνικό για πίνακα διορίσιμων και για θεματοθέτες στα σχολεία.

Αλήθεια: Με τίτλο “Απελευθερώνονται εκατομμύρια για ανάπτυξη” γράφει ότι η ΕΕ θα καλύπτει με δικούς της πόρους ποσοστό μέχρι και 85% σε συγχρηματοδοτούμενα έργα για την Κύπρο μέχρι το 2020. Αλλού αναφέρει ότι οι τρεις ηγέτες Κύπρου, Ελλάδας, Αιγύπτου φύτεψαν χθες στο Κάιρο τρεις ελιές και έθεσαν κοινούς στόχους, στο πλαίσιο του τέταρτου γύρου της Τριμερούς Συνόδου Κορυφής. Σε άλλο θέμα γράφει ότι στο Ριζοκάρπασο ακόμα περιμένουν εκπαιδευτικούς και βιβλία, λόγω προσκομμάτων που βάζουν οι Τούρκοι.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο “Στο μικροσκόπιο ο Πούφος” γράφει ότι υπό έρευνα είναι οι διαδρομές χρημάτων του πρώην Διευθυντή του Φόρου Εισοδήματος, Γιώργου Πούφου, από την ΜΟΚΑΣ, ύστερα από αίτημα της αντίστοιχης μονάδας της Αστυνομίας στην Ελλάδα. Αλλού γράφει ότι ποινές τσεκούρι για τροχαία αδικήματα και δραστική αύξηση έως και τρεις φορές περισσότερο, εισηγείται μελέτη του Πανεπιστημίου Κύπρου. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε ενσωμάτωση και δια του ηλεκτρισμού των κατεχομένων στην Τουρκία με την συμφωνία που υπογράφηκε χθες.

Χαραυγή: Με τίτλο “Εκλεκτοί του Προεδρικού οι διευθυντές” αναφέρεται στην ενοικίαση του κτιρίου όπου θα μεταστεγαστεί το Κτηματολόγιο Αμμοχώστου στο Παραλίμνι και γράφει για δομή της εταιρείας με έδρα τον Παναμά που φέρεται ως η ενοικιάστρια, που αρχίζει από την Κύπρο, περνά από τον Παναμά και επιστρέφει στην Κύπρο. Αλλού γράφει ότι με το φανάρι ψάχνουν αγγειοχειρούργους οι ασθενείς και αναφέρεται στα αλυσιδωτά προβλήματα που αυτό προκαλεί. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε παράτυπη πρόσληψη στο ΣΑΛ και ζητεί εξηγήσεις από τον ΥΠΕΣ και τον Δήμαρχο Λευκωσίας.

Cyprus Mail: Με τίτλο “Τραπεζική υπάλληλος πήρε με απάτη 400.000 ευρώ” αναφέρεται στη δίκη υπαλλήλου τράπεζας η οποία εδώ και πέντε χρόνια κορόιδευε συναδέλφους και την οικογένειά της αποσπώντας το προαναφερόμενο ποσό. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε έρευνα της εταιρείας Expert Market στο Λονδίνο για τη σύγκριση μισθών ανδρών και γυναικών και γράφει ότι με βάση τα αποτελέσματα, οι γυναίκες στην Κύπρο “θα δουλεύουν τζάμπα” από τις 4 Νοεμβρίου μέχρι το τέλος του έτους. Αλλού αναφέρει ότι θέματα ενέργειας και τουρισμού συζήτησαν στο Κάιρο οι αρχηγοί της Κύπρου, της Ελλάδας και της Αιγύπτου στη νέα τριμερή Σύνοδο Κορυφής.

Καθημερινή: Με τίτλο “Στοίχημα 600 εκ για τον Συνεργατισμό” γράφει ότι εντός δύο ετών θα πρέπει να αυξήσει την αξία του στα 1.675 εκ ευρώ, ενώ σήμερα είναι 1.100 εκ ευρώ. Αλλού αναφέρει ότι το twitter δεν βρίσκει αγοραστή ενώ η αξία του εκτιμάται στα 17,4 δις δολάρια. Σε άλλο θέμα γράφει ότι με καθυστερήσεις η κυβέρνηση προχωρά στην περαιτέρω εφαρμογή του σχεδίου “Εγγυήσεις για τη Νεολαία” και αναμένεται εντός των ημερών η προκήρυξη για πρόσληψη 40 νέων συμβούλων.