Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα των Κυπριακών εφημερίδων

Σημερινή: Με τίτλο «Έρχεται η έρευνα για την…κουτσουκELA», γράφει, στο κύριο της θέμα, ότι στην τελική ευθεία εισέρχεται η εργασία των λειτουργιών της Γενικής Ελεγκτικής Υπηρεσίας για τον ELA και την πώληση των υποκαταστημάτων των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα. Αλλού γράφει ότι σήμερα γίνεται η τέταρτη τριμερής συνάντηση κορυφής Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου, με την εξεύρεση τρόπων προώθησης της ενεργειακής συνεργασίας να βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε καναδική επένδυση για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στην Κύπρο.

Αλήθεια: Με τίτλο «Τριμερής Κορυφής εξαιρετικής σημασίας και σε κρίσιμη περίοδο», γράφει στο κύριο της θέμα, ότι εξαιρετικής σημασίας από όλες τις απόψεις θεωρείται η νέα τριμερής συνάντηση κορυφής Κύπρου – Ελλάδας – Αιγύπτου, η οποία πραγματοποιείται σήμερα Τρίτη στο Κάιρο. Αλλού γράφει ότι συναντήσεις με τους Προέδρους της Τουρκίας, της Ρωσίας, της Βενεζουέλας και του Αζερμπαϊτζάν, στο περιθώριο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ενέργειας στην Κωνσταντινούπολη, είχε ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί. Αλλού γράφει ότι σχέδιο “εξόντωσης” για τα κέντρα αναψυχής θεωρούν οι ιδιοκτήτες ότι αποτελεί η ψήφιση της νομοθεσίας για το κάπνισμα.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο «Κάνουν μπαϊράμι με το αέριο», γράφει, στο κύριο του θέμα, ότι σχέδια για το αέριο της Ανατολικής Μεσογείου ανακοινώνει το καθεστώς Ερντογάν, με τον κατοχικό ηγέτη να κάνει τη…δεύτερη φωνή των τουρκικών συμφερόντων. Αλλού αναφέρεται στην πρώτη δίκη για προσηλυτισμό μοναχού και στην αγωγή γονιών εναντίον του Μητροπολίτη Αθανάσιου, του ηγούμενου Επιφανίου, την Μονής Μαχαιρά, της Εκκλησίας της Κύπρου και του Γενικού Εισαγγελέα. Σε άλλο θέμα γράφει ότι γυναίκα απέσπασε €400 χιλιάδες από τέσσερις «επενδυτές» στους οποίους υποσχόταν καταθετικά σχέδια με υψηλές αποδόσεις.

Χαραυγή: Με τίτλο «Εκκίνησαν την ιδιωτικοποίηση της ΣΚΤ», γράφει, στο κύριο της θέμα, ότι ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την ιδιωτικοποίηση του Συνεργατισμού, με την πρώτη είσοδο των νέων επενδυτών να τοποθετείται χρονικά το Σεπτέμβριο του 2018. Αλλού αναφέρεται σε “εκβιασμό ΔΗΚΟ με πλάτες ΔΗΣΥ” στο Δήμο Λάρνακας, γράφοντας ότι τοπικά στελέχη του ΔΗΚΟ καταγγέλλουν τον Αλέξη Μιχαηλίδη ότι “συμπεριφέρεται ως δούρειος ίππος του ΔΗΣΥ”. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στις επισκέψεις του ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρου Κυπριανού σε Μόσχα και Αθήνα για το Κυπριακό.

Cyprus Mail: Με τίτλο «Χιλιάδες κλεμμένα γράμματα», γράφει, στο κύριο της θέμα, ότι έρευνα στο σπίτι ταχυδρομικού υπαλλήλου αποκάλυψε ότι κατείχε πέραν των 200 ταχυδρομικών σάκων με γράμματα και μικρά δέματα που δεν παραδόθηκαν, και πως αυτός τέθηκε υπό κράτηση. Σε άλλο θέμα γράφει ότι τα επίπεδα του νερού στα κυπριακά φράγματα είναι σε απελπιστικά χαμηλά επίπεδα και τα δελτία καιρού δεν δείχνουν σημάδια αλλαγής του καιρού. Αλλού γράφει ότι δύο Βουλγάρες ανέφεραν στην αστυνομία πως τους είχαν προσφέρει από 1000 ευρώ για να παντρευτούν πολίτες τρίτων χωρών.