Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα των Κυπριακών εφημερίδων

Σημερινή: Με τίτλο  «Ενημερώνει τον λαό ο Πρόεδρος» και γράφει ότι με την επιστροφή του από το Κάιρο, μεθαύριο Τετάρτη, ο Πρόεδρος θα δώσει συνέντευξη Τύπου για την πορεία των συνομιλιών για το Κυπριακό, ενημερώνοντας τον λαό για τα τεκταινόμενα στις διαπραγματεύσεις. Επικαλείται πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες το μόνο που απομένει είναι ο καθορισμός της ημερομηνίας κατά την οποία θα γίνει η συνέντευξη. Αλλού γράφει ότι η Κύπρος ντύθηκε ροζ και προβάλλει την πορεία χθες της Europa Donna κατά του καρκίνου του μαστού. Σε άλλο της πρωτοσέλιδο θέμα η «Σ» γράφει ότι ξεκινάει σήμερα ο έλεγχος της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για την «Αντιγόνη» στον ΘΟΚ.

Αλήθεια: Με τίτλο «Κόκκινη Γραμμή η Μόρφου» γράφει στο κύριο της θέμα ότι ο παραμονές της έναρξης των συζητήσεων για το εδαφικό ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έστειλε μήνυμα ότι το θέμα της επιστροφής της Μόρφου υπό ελληνοκυπριακή διοίκηση είναι «εκ των ων ου άνευ». Αλλού γράφει ότι με κύριο στόχο τη συζήτηση ιδεών επί του θέματος της ασφάλειας και των εγγυήσεων, που εδώ και καιρό επεξεργάζεται η αμερικανική πλευρά, φθάνει την ερχόμενη Πέμπτη στην Κύπρο για επαφές με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον Μουσταφά Ακιντζί, η Βικτώρια Νιούλαντ. Σε άλλο θέμα η «Α» γράφει ότι πλήθος κόσμου πορεύθηκε χθες στου δρόμους της Λευκωσίας με ροζ, γαλάζιες και λευκές ανθρώπινες φιγούρες στα χέρια στο πλαίσιο της πορείας της Europa Donna.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο «Κενά αέρος στην Οικονομία» γράφει ότι συγκλίσεις `ξανανοίγουν`, προβλήματα προκύπτουν και η προετοιμασία καθυστερεί και στα θέματα του κεφαλαίου της οικονομίας και επικαλείται πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ενώ υπάρχει συμφωνία από την αρχή ότι το ευρώ θα είναι το επίσημο νόμισμα της χώρας από την πρώτη ημέρα εφαρμογής της λύσης, ωστόσο, οι απαιτούμενες προετοιμασίες δεν έχουν καν αρχίσει. Αλλού γράφει ότι ομιχλώδες παραμένει το τοπίο στις εκποιήσεις ακινήτων λόγω των νομικών περιπλοκών που αυξάνονται και προσθέτει ότι σήμερα ορίζεται επιστρεπτέο το διάταγμα ενώπιον του Δικαστηρίου που αφορά την απαγόρευση μεταβίβασης ακινήτου στο νέο ιδιοκτήτη που προήλθε από εκποίηση. Σε άλλο θέμα ο «Φ» γράφει ότι ασυνείδητοι σκοτώνουν θαλάσσιες χελώνες και τις αφήνουν έξω από τα γραφεία του Τμήματος Αλιείας στο Ζύγι.

Χαραυγή: Με τίτλο «Η διαίρεση κύριος σύμμαχος της Τουρκίας» γράφει ότι σύμφωνα με τον ΓΓ του ΑΚΕΛ ο μεγαλύτερος σύμμαχος της Τουρκίας για διαιώνιση της παραμονής της είναι η συνεχιζόμενη διαίρεση και κατοχή και ότι ο ίδιος διαμήνυσε ότι το κόμμα του δεν θα αποδεχθεί την όποια λύση και δεν πρόκειται να υποκύψει σε εκβιασμούς. Αλλού γράφει ότι τουλάχιστον 14 είναι οι νεκροί από το νέο κτύπημα του συνασπισμού υπό τη Σαουδική Αραβία κατά αμάχων στην Υεμένη. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η Εθνική Κύπρου φιλοξενείται απόψε από το Βοσνία – Ερζεγοβίνη στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του η` ομίλου της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ 2018.