Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα των Κυπριακών εφημερίδων

Σημερινή: Με τίτλο  «Ασάφειες και κενά στην ενημέρωση» και γράφει ότι προβληματισμένα έμειναν τα κόμματα από την εφ` όλης της ύλης ενημέρωση του Προέδρου της Δημοκρατίας στη χθεσινή συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου για την παραπέρα πορεία των διαπραγματεύσεων. Σε άλλο θέμα γράφει για νέες αποκαλύψεις του διαχειριστή της Λαϊκής, ο οποίος έκανε λόγο για γκάνγκστερ με όπλα στη θυγατρική στη Ρωσία. Ακόμη, αναφέρει ότι ο Αντόνιο Γκουτέρες εξελέγη νέος ΓΓ του ΟΗΕ.

Αλήθεια: Με τίτλο «ΘΟΚ: Νέο `όχι` και σήμερα στον Οδυσσέα» γράφει στο κύριο της θέμα της ότι ούτε σήμερα θα δώσει ο ΘΟΚ στοιχεία στο Γενικό Ελεγκτή της Δημοκρατίας αναφορικά με τις παραστάσεις της «Αντιγόνης, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, οι αξιωματούχοι του θεατρικού οργανισμού θα αρνηθούν να τους δώσουν έστω και ένα φάκελο, παραπέμποντάς τους στη Δικοινοτική Επιτροπή. Σε άλλο θέμα αναφορικά με τη χθεσινή συνεδρία του Εθνικού, γράφει ότι ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος διαβεβαίωσε ότι δεν μπορεί να υπάρξει ενδιάμεση συμφωνία στο Κυπριακό. Ακόμη, γράφει ότι οστά δύο Ε/κ εντοπίστηκαν στα Λιβάδια Καρπασίας.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο «Ψήνουν Συμφωνία Αρχών» γράφει στο κύριο του θέμα ότι ο επόμενος στόχος της διαδικασίας των διαπραγματεύσεων είναι η επίτευξη Συμφωνίας Αρχών, αφήνοντας για την τελική φάση πριν τα δημοψηφίσματα τη συζήτηση των «τεχνικών λεπτομερειών». Επίσης αναφέρεται στους σχεδιασμούς για το καζίνο της Κύπρου, εφόσον κατακυρωθεί το έργο στην κοινοπραξία Melcο-Hard Rock Resorts Cyprus, η οποία είναι η μοναδική που υπέβαλε ολοκληρωμένη πρόταση. Σε άλλο θέμα, η εφημερίδα γράφει εξαντλήθηκαν τα κονδύλια για διορισμό ποινικών ανακριτών, όπως και τα κονδύλια, που είχε στη διάθεσή του ο Γενικός Εισαγγελέας, με αποτέλεσμα να έχει παγώσει η διερεύνηση παραπόνων εναντίον αστυνομικών.

Χαραυγή: Με τίτλο «Έφτασε η χάρη τους στον Παναμά!» γράφει στο κύριο θέμα της ότι σοβαρά και εύλογα ερωτήματα δημιουργούνται για τις διαδικασίες μεταστέγασης των γραφείων του Επαρχιακού Κτηματολογίου Αμμοχώστου, με τον Γενικό Ελεγκτή να δηλώνει χθες ενώπιον της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής ότι υπάρχει θέμα «παραβίασης των αρχών της χρηστής διοίκησης». Αλλού γράφει για τις χθεσινές διαμαρτυρίες πολιτών που πορεύτηκαν μέχρι το Προεδρικό, ζητώντας προστασία της πρώτης κατοικίας. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στο Νοσοκομείο Κυπερούντας και γράφει για σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία.

Cyprus Mail: Με τίτλο «Ο Γενικός Ελεγκτής απειλεί να παραπέμψει στον Γενικό Εισαγγελέα τον ΘΟΚ», ότι ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης δήλωσε πως σε περίπτωση που ο ημικρατικός οργανισμός αρνηθεί να δώσει σήμερα στοιχεία για την παράσταση της «Αντιγόνης», θα ζητήσει την εμπλοκή του Γενικού Εισαγγελέα. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η Total θα ξεκινήσει την ερευνητική γεώτρηση τον Απρίλιο του 2017. Επίσης αναφέρεται στη χθεσινή εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά των εκποιήσεων.

Cyprus Weekly: Με τίτλο «Συμφωνία επί της αρχής» είναι ο τίτλος του κύριου θέματος της εβδομαδιαίας αγγλόγλωσσης εφημερίδας “”, η οποία γράφει ότι η πρόοδος στο εδαφικό, κατά τη διάρκεια συνόδου που αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον επόμενο μήνα εκτός Κύπρου, αποτελεί κλειδί για την προσπάθεια των ηγετών να σκιαγραφήσουν τη βάση μιας ειρηνευτικής συμφωνίας εντός του έτους. Σε άλλο θέμα, αναφέρεται στη σύλληψη Ρώσου τουρίστα στα κατεχόμενα επειδή τράβηξε φωτογραφίες στα Βαρώσια. Επίσης γράφει ότι άναψαν οι μηχανές για το Ράλι Κύπρος 2016.