Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα των Κυπριακών εφημερίδων

Σημερινή: Με τίτλο  “Βόμβα Ακιντζί στα θεμέλια του διαλόγου” γράφει, στο κύριο της θέμα, ότι κάθετα αντίθετα είναι τα κόμματα της αντιπολίτευσης στις αξιώσεις της τουρκοκυπριακής πλευράς για κλείδωμα του πρωτογενούς δικαίου και αποκλεισμό των δικαιωμάτων των Ελληνοκυπρίων επί του περιουσιακού, καθώς και τη νομιμοποίηση των εποίκων. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε «ώθηση» Φαλτσιανί στις κυπριακές έρευνες. Αλλού γράφει ότι συζητείται σήμερα η επαναφορά της ΑΤΑ.

Αλήθεια: Με τίτλο   “Η ώρα της ΑΤΑ” γράφει, στο κύριο της θέμα, ότι η ώρα για παραχώρηση ΑΤΑ και στον ιδιωτικό τομέα έφτασε και ότι το πολυσυζητημένο αυτό θέμα θα συζητηθεί σε σημερινή συνάντηση της Υπουργού Εργασίας Ζέτας Αιμιλιανίδου με τους κοινωνικούς εταίρους. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η τελευταία ημέρα για όσους επιθυμούν να εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους για τις ερχόμενες δημοτικές εκλογές είναι η σημερινή, και τα μέχρι στιγμής δεδομένα είναι άκρως αρνητικά, ως προς το ενδιαφέρον των νέων. Αλλού αναφέρεται σε δεκάδες καταγγελίες γυναικών που χάνουν τα δικαιώματά τους όταν αποφασίσουν να κάνουν παιδί.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο   “Στον αέρα η τριμερής” γράφει, στο κύριο του θέμα, ότι η σύσταση μιας τριμερούς συνεργασίας μεταξύ του ΑΚΕΛ, του ΔΗΚΟ και της ΕΔΕΚ, πάνω σε μια ευρύτερη βάση, ενόψει δημοτικών εκλογών, φαίνεται -επί του παρόντος- να μην υλοποιείται. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ποσό €10,4 εκ. έχει προϋπολογιστεί στις δαπάνες του κράτους το 2017 για αποζημιώσεις και έξοδα αγωγών εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αλλού γράφει ότι στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου θα συζητηθούν, με πρωτοβουλία βουλευτών του ΑΚΕΛ, οι διαδικασίες προμήθειας τεσσάρων σκαφών από τη Λιμενική Αστυνομία, ύστερα από τις εξηγήσεις που ζήτησε ήδη ο Γενικός Ελεγκτής, Οδυσσέας Μιχαηλίδης, από τον Αρχηγό Αστυνομίας.

Χαραυγή: Με τίτλο   “Εκτός Κύπρου η συζήτηση για το εδαφικό” γράφει, στο κύριο της θέμα, ότι εκτός Κύπρου θα συζητηθεί το εδαφικό σε ημερομηνία που αναμένεται να καθοριστεί στο πλαίσιο των νέων συναντήσεων Αναστασιάδη – Ακιντζί. Αλλού γράφει ότι επενδύσεις 60 εκ. μπαίνουν απευθείας από τον κρατικό κορβανά στο πιάτο των ιδιωτών διαχειριστών με την παράδοση τριών έργων που ολοκληρώνονται – με καθυστέρηση λόγω της κρίσης- στο λιμάνι Λεμεσού. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε πανευρωπαϊκή κινητοποίηση ενάντια στις εκποιήσεις, την Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου.