Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα των Κυπριακών εφημερίδων

Σημερινή: Με τίτλο  “Βάζει δυναμίτες στο Αιγαίο και στη Θράκη”, γράφει στο κύριο της θέμα ότι ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, εν μέσω συνομιλιών στο Κυπριακό, αμφισβητεί τη Συνθήκη της Λωζάνης και απειλεί τα σύνορα της Ελλάδας στο Αιγαίο και στη Θράκη. Αλλού, γράφει ότι ο Γενικός Ελεγκτής αρχίζει έρευνα για την παράσταση “Αντιγόνη” που ανέβηκε στη Σαλαμίνα. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι η Συνεργατική Κεντρική έχει καταλήξει σε συμφωνία με τις πέντε εταιρείες του Συνεργατισμού για αποξένωση της συμμετοχής της σε αυτές έναντι 60 εκ ευρώ.

Αλήθεια: Με τίτλο  “Είτε λύση είτε κατηφορική πορεία”, γράφει στο κύριο της θέμα ότι ο ειδικός σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ Εσπεν Μπαρθ Εϊντε είπε ότι η διαδικασία βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο και πως αν χαθεί αυτή η ευκαιρία για λύση θα είναι μια ιστορική αποτυχία. Αλλού, γράφει για τις Δημοτικές Εκλογές ότι τα κόμματα χτίζουν συμμαχίες μετ` εμποδίων. Σε άλλο της θέμα γράφει για ρεκόρ τουριστικών εσόδων τον Ιούλιο, τα οποία ανήλθαν στα 402,2 εκ ευρώ.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο  “Πονοκέφαλος οι αντάρτες”, γράφει πως οι υποψηφιότητες στελεχών των κομμάτων που δεν έχουν την ευλογία των ηγεσιών ανατρέπουν τις συνεργασίες και προκαλούν πονοκέφαλο. Σε άλλο της θέμα γράφει για τη δίκη της Focus και πως άρχισε με κονταροκτυπήματα δικηγόρων κατά πόσο οι εξ Ελλάδος κατηγορούμενοι στην υπόθεση πρέπει να εμφανιστούν αυτοπροσώπως. Αλλού, γράφει ότι έβαλε “πισινή” ο Εφορος Φορολογίας σε σχέση με τα περί στάβλου του Αυγεία.

Χαραυγή: Με τίτλο  “Εξι στους δέκα νέους επιστρέφουν τη χορηγία”, γράφει πως έξι από τους δέκα που εξασφάλισαν χορηγία από τα Σχέδια του Υπουργείου Εμπορίου δεν κατάφεραν να πάρουν δάνειο ώστε να καλύψουν τη δική τους συνεισφορά για την υλοποίηση της επένδυσης και έτσι επέστρεψαν πίσω τα χρήματα. Αλλού, γράφει ότι το Καραϊσκάκειο Ιδρυμα με το Κέντρο Αιματολογικών Κακοηθειών ανέπτυξε και προσφέρει ένα ευρύ φάσμα εξετάσεων διαγνωστικής αιματο-ογκολογίας. Σε άλλο της θέμα γράφει πως θέλουν να δικάσουν την Αντιγόνη που ζωντάνεψε.

Cyprus Mail: Με τίτλο “Εϊντε: Ρίσκο μιας ιστορικούς αποτυχίας”, γράφει πως σε συνέντευξη του ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ δήλωσε πως αν χαθεί αυτή η ευκαιρία για λύση του Κυπριακού τότε θα είναι μια ιστορική αποτυχία. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι ο Γενικός Ελεγκτής, μετά από επιστολή του ΔΗΚΟ, θα εξετάσει το θέμα της παράστασης “Αντιγόνη” στην αρχαία Σαλαμίνα. Αλλού, γράφει για τον θεμέλιο λίθο που μπήκε χθες για τη Μαρίνα της Αγίας Νάπας.