Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα των Κυπριακών εφημερίδων

Σημερινή: Με τίτλο “Χιλιάδες επιπλέον ονόματα από τον Φαλτσιανί” γράφει πως μετά την αποκάλυψη της «Σ» ότι η κυπριακή λίστα Λαγκάρντ είναι ελλιπής, αλλά και τη συνδρομή της για να επικοινωνήσουν οι Αρχές με τον πληροφοριοδότη που κατέχει τα υπόλοιπα στοιχεία, ο Έφορος Φορολογίας αποκάλυψε χθες στη Βουλή ότι πρόσφατα έγινε η πρώτη κατ` ιδίαν συνάντηση στο εξωτερικό με τον Εβρέ Φαλτσιανί. Σε άλλο θέμα γράφει για «τελεσίγραφο ΠΟΕΔ προς το Υπουργείο Παιδείας». Αλλού αναφέρεται σε «παιχνίδια Ερντογάν με συμφωνία της Λωζάννης».

Αλήθεια: Με τίτλο “Και καφενείο και σταύλος του Αυγεία ο Φόρος” αναφέρει πως αποκαλύψεις και αντιπαραθέσεις περιελάμβανε η χθεσινή συζήτηση στην Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής σε σχέση με την κατάσταση στο Τμήμα Φορολογίας, τους μεγάλους φορο-οφειλέτες, το μη έλεγχο των κρατικών αξιωματούχων και τη λίστα Λαγκάρντ. Αλλού γράφει ότι η επόμενη συνάντηση των ηγετών θα πραγματοποιηθεί, το πιο πιθανόν, την ερχόμενη Τρίτη και στη συνέχεια οι δύο ηγέτες, μπαίνοντας σε μια εντατικοποιημένη φάση, θα συναντώνται τρεις με τέσσερις φορές τη βδομάδα. Σε άλλο θέμα γράφει πως η «Αντιγόνη» στο αρχαίο θέατρο της Σαλαμίνας έστειλε βροντερό μήνυμα επανένωσης.

Πολίτης: Με τίτλο  “Βασίλειο αυθαιρεσίας το Τμήμα Φορολογίας” γράφει ότι μια άκρως προβληματική κατάσταση παρέλαβε στο Τμήμα Φορολογίας πριν από δύο χρόνια ο Έφορος Φορολογίας Γιάννης Τσαγγάρης, με χιλιάδες υποθέσεις σε εκκρεμότητα, λόγω αυθαίρετων αποφάσεων επιβολής φόρου. Αλλού γράφει για πράσινο φως για ογκολογικό στο ΓΝ Λεμεσού έδωσε το Υπουργικό Συμβούλιο. Σε άλλο θέμα φιλοξενεί δηλώσεις του ηθοποιού Αντώνη Κατσαρή για τη Σαλαμίνα και την παράσταση της τραγωδίας του Σοφοκλή «Αντιγόνη».

Φιλελεύθερος: Με τίτλο  “Φόροι στα κουτουρού”, αναφέρει πως η κατάσταση στο Τμήμα Φορολογίας είναι τραγική και φαίνεται πως δεν είναι άσχετη με τη συσσώρευση καθυστερημένων και οφειλομένων φόρων ύψους €2,2 δισ από τα οποία μόνο €318,2 εκ είναι άμεσα απαιτητά. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ηλικιωμένοι κινδυνεύουν με έξωση από γηροκομεία. Αλλού γράφει πως λεπτομερές πρόγραμμα τεσσάρων γεωτρήσεων εντός των ετών 2017-2018 καθόρισε η γαλλική Total για το τεμάχιο «11» της κυπριακής ΑΟΖ.

Cyprus Mail: Με τίτλο  “Το ΓεΣΥ αφορά πρώτιστα τους ασθενείς και όχι τους εργαζόμενους” και αναφέρει ότι η διόρθωση του τομέα της δημόσιας υγείας είναι προς όφελος των ασθενών και όχι των επαγγελματιών υγείας, και τα πολιτικά κόμματα πρέπει να το στηρίξουν αυτό, δήλωσε την Πέμπτη ο Υπ. Υγείας Γιώργος Παμπορίδης. Σε άλλο θέμα γράφει ότι περίπου 30 χιλιάδες προσφυγές που χρονολογούνται από τη δεκαετία του 1980 εκκρεμούσαν τον περασμένο Φεβρουάριο, σύμφωνα με τον Έφορο Φορολογίας Γιάννη Τσαγγάρη, ο οποίος παρομοίασε την κατάσταση με το Σταύλο του Αυγεία. Αλλού προβάλλει φωτογραφία από χθεσινή εκδήλωση διαμαρτυρίας των συνταξιούχων.

Cyprus Weekly: Με τίτλο “Τζάκποτ για τη Λεμεσό”  αναφέρει πως ο τελευταίος διεκδικητής στην κούρσα για την άδεια του καζίνο υπόσχεται να δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας και να αναζωογονήσει τη δυτική πλευρά της Λεμεσού. Σε άλλο θέμα γράφει για χάος στο Τμήμα Φορολογίας και ότι το προσωπικό συμπεριφέρεται ωσάν σε καφενείο. Αλλού προβάλλει φωτογραφία από την πρόσκρουση τρένου σε σιδηροδρομικό σταθμό στο Νιου Τζέρσι χθες, με αποτέλεσμα αριθμό νεκρών, πέραν των εκατό τραυματιών και προκαλώντας σοβαρές ζημιές.